B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Med gäster på mossen

I helgen hade vi ordnat med utflykt för svärföräldrarna. Det var en 80-års present till okänd destination. Vi började på ett ställe som jag älskar, Knuthöjdsmosse

Vädret var perfekt på lördagen och vi inledde med picknicklunch, sedan promenerade vi ut på mossen. Det var förstås inte den bästa tiden på dagen men det är fint där ändå.  

Så här sent på sommaren är det inte så mycket fåglar men vi hörde smålommarnas läten över mossen, så någonstans fanns det några.

En familjegrupp med kanadagäss kan också vara stämningshöjande.

Vi fortsatte promenaden längs de smala spängerna... 

...och hittade till slut en smålom.

Den simmade runt ensam men vi kunde höra andra någonstans i fjärran.

Efter mossen lämnade vi av svärföräldrarna på Grythyttans Gästgivaregård. Där väntade god mat och ett besök i vinkällaren.

Grythyttan är charmigt runt den gamla gästgivargården och vi promenerade runt en stund.

Vi stannade inte kvar så länge utan åkte tillbaka till Hällefors. Jag hade tänkt att vi skulle vara på mossen i soluppgången och får en sån där magisk morgon, men enligt SMHI kunde jag glömma det.

Vi var där ett par timmar på kvällen. Det var stilla och vackert även om det inte blev någon direkt solnedgång.

Vi mötte fler smålommar under vår andra promenad...

...och de visade även upp sej från sin bästa sida.

Under natten kom regnet och vi fick sovmorgon. Så blir det ibland.

Hälsningar Lena

Postat 2018-08-13 16:44 | Läst 1322 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Åter efter åsknedslag

Söndagen den 29 juli kom äntligen det efterlängtade regnet till Uppsala med omnejd. På vissa platser föll det 100 mm och det var visst "bassäng" vid Uppsala centralstation. Vi var ute och tittade på konst och mötte regnet på väg hem. Vi fick också se ett åsknedslag längs vägen och det var onekligen rätt häftigt.

När vi kom hem hade det tack och lov regnat även där...det hade också åskat....alldeles väldigt. Jordfelsbrytaren hade löst ut men när vi hade ström igen visade det sig att det var en hel del prylar som inte fungerade längre. Min dator var död....så även internetmodemet + kontakterna (2 st), Apple TV, en receiver, telefon, parabol, utomhusbelysning (två st), datorn som styr varmvattenberedaren och lite annat smått. Det tog flera dagar innan vi hittade allt som inte funkade. 

Min sambo kunde laga min dator efter inköp av reservdelar under måndagen och det kändes ju extra skönt (även om jag har ordentlig back-up på bilder mm). Vi fick hem ett nytt internetmodem efter några dagar men det räckte inte. ComHems undercentral på vår gata var helt utslagen....När den var fixad krävdes ändå ett hembesök och det tog en och en halv vecka att få till. Igår var vi till slut åter uppkopplade.

Här pågår parabolreparation. Tur att vi kunde låna klätterselen av en kompis för man får inte gå så högt upp på stegen som vi hade behov av. Jag stod på altanen och skötte anslutning via fjärrkontrollen och en kikare, för att läsa av TVn. Nu återstår bara problemet med varmvattenberedaren, som dessutom är kopplad till solceller, och naturligtvis är lite för gammal....

Hälsningar Lena

Postat 2018-08-09 18:15 | Läst 1253 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera