B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Att spika en avhandling

Det var egentligen två avhandlingar som skulle spikas av två doktorander som kommit varandra mycket nära under doktorandtiden och kommer att disputera dagarna efter varandra. Avhandlingen blir offentlig tre veckor före disputationen, då den försvaras, och även om det nu sker elektroniskt har man fortfarande kvar traditionen att den spikas upp på en vägg.

Vid spikningstillfället passar man också på att fira lite och äta "spiktårta". Här är det dessutom familjemedlemmar som bakat spikar.

Här håller en handledare ett litet kort tal och den andra handledaren fotograferar.

Ellinor är först ut och hon håller upp avhandlingen mot sin huvudhandledare som dokumenterar tillfället. Avhandlingen handlar om hanliga könsorgan hos djur och effekter av kemikalier i miljön.

Lägg märke till att sonen är med och spikar till vänster. Sammanlagt var det fyra barn med som nog kommer att märka att deras mammor äntligen skrivit färdigt den där boken som tagit så lång tid. Jag avstår dock från att lägga ut fler familjebilder då jag inte hunnit fråga dem.  

Josefin spikar sin avhandling som handlar om övervikt hos labradorer.

Om tre veckor ska de offentligt försvara sina alster, vilket brukar vara ett ganska pirrigt moment, men just denna eftermiddag kan man få glömma det en stund och bara njuta med familj och arbetskollegor. De två labradorerna på Josefins avhandling har varit framför min kameran ganska många gånger och även synts i denna blogg. De är dock inte exempel på överviktiga labradorer utan snarare mycket vältränade.

Avhandlingar signeras och delas ut...men snart är det helg. Sedan är det dags att ta tag i förberedelserna för den stundande disputationen.

Hälsningar Lena

Postat 2018-11-01 21:44 | Läst 2770 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera