En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Jag blir så himla sugen...

...på att resa någonstans. Tummar igenom den senaste dyktidningen som var ett resespecial. Bilder med blått vatten, vita stränder och sol. På helgens vrakfotoseminarie fanns en representant från Dyk och resespecialisten på plats. Hon visade bilder på vrak i Röda havet lastade med motorcyklar och gamla lastbilar. Jag vet hur det kan se ut, men det var länge sedan jag var där.

Det var så länge sedan så jag hade inte ens en kamera på den tiden. Men Nemo fanns där 2010 då vi gjorde en kortare visit. Det röda till höger är barnkammaren.

 

Under helgens seminarie träffade jag också Ingvar Eliasson. Han och Jonna var nyligen hemkomna på Galapagos. Han visade några bilder i sin telefon. Valhajar och hammarhajar och mängder med småfisk. Fisksoppa, med några riktigt stora bitar i.

 

Undervattensfotografen Rikard Godlund var också på seminariet. På lunchen berättade han om en stundande resa till Thailand med familjen, tre veckor lång...Ute strilade regnet ner och det hade börjat mörkna fast klockan bara var två. Flera andra fotografer hade tackat nej till seminariet för det var ute på dykresor världen över. Suck...

November är en bra månad att resa bort, långt bort. Pratade med en kollega i Sydafrika idag. Han tyckte vi skulle komma och hälsa på....Jag kan inte vara ledig just nu, men vi kanske kan planera in något. Dykning och lite safari under tidig vår. Sydafrika har 

gott om stora djur även i vattnet. Hajar och mantor och annat smått och gott. Vi måste smida lite planer och börja planera för 2013. Lite mer varma vatten tror jag.

Hälsningar Lena

 PS. Bilderna är tagna i Röda Havet och Sodwana Bay, Sydafrika

Inlagt 2012-11-26 22:39 | Läst 5022 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag fotade diabilder analogt under vattnet på Maldiverna för 30 år sedan med kameran i ett undervattenshus av plast. Allting blev blått för jag hade ingen blixt....
Att resa någonstans låter härligt, och jag tror att jag nöjer mej med att vänta på att få se dina fina bilder! Galapagos är en dröm, men vi får nöja oss med Egypten till våren. Och att simma på snorklingsdjup..... :-)
Härliga inspirerande bilder i inlägget ovan, så som du brukar skämma bort oss med!
Svar från Lena Holm 2012-11-27 17:09
Hej,
underbart att läsa om din undervattensfotoutrustning för 30 år sedan. Jag förstår hur bilderna blev (det finns dock knep om man inte har blixt och befinner sej på grunt vatten). Du har ingen kompaktkamera nu som du kan stoppa i ett undervattenshus när ni ska till Egypten?
Galapagos finns på vår önskelista också men det är en DYR resa. Kul att jag kan inspirera lite. Om du har snorklingsrelaterade frågor, även sånt som inte har med foto att göra, kan du maila eller skriva i gästboken. Kanske kan jag bidra med något tips.
Hälsningar Lena
lersaker 2012-11-27 17:15
Wow vilket erbjudande, jag hör av mej!! :-)
Man får ju resfeber av detta. En allvarlig åkomma. Har du tänkt på det? Och fina bilder visar du igen! Känns som dykfebern kan också dyka upp!
Svar från Lena Holm 2012-11-27 17:14
Tack Rauni,
jag har ju så mycke resfeber just nu att jag måste få "dumpa lite" på er andra.
Hälsningar Lena
Ja vem blir inte sugen på att resa när vädret är som det är. Färgbilder eller svartvita, man ser knappt skillnad.
Men dina bilder ovan är ett fyrverkeri av färger, vackert.
Svar från Lena Holm 2012-11-27 17:52
Tack Stefan,
Du har helt rätt det där med färg eller svartvitt, jag tittade på bilder häromdagen och insåg efter en stund att det nog var färgbilder....Men det är ju för att denna årstid är så bedrövlig som våren är så fantastisk.
Hälsningar Lena
Ja, och ännu mer sugen blir jag när jag ser de här bilderna! De två första ger en välbehövlig färgkick idag, snyggt!
//Ewa
Svar från Lena Holm 2012-11-27 17:53
Just precis, jag måste få överföra lite reslusta till er andra så jag inte spricker. Färgklickar bjuder jag också på, gratis.
Hälsningar Lena
Ute är det så grått, så man får ha lyset på inne mitt på dagen. Så lägger du upp dina bilder med en fantastisk färgprakt och då känns det lite lättare.
Visst längtar man bort till sol och värme.....
Marianne
Svar från Lena Holm 2012-11-27 17:55
Hej Marianne,
ja, just nu är det helt bedrövligt blött och mörkt. Lite snö skulle ju i alla fall göra tillvaron ljusare. Om mina färgranna fiskar kan liva upp får du titta in så ofta du vill.
Hälsningar Lena
Underbara bilder som vanligt! Att resa är härligt och jag hoppas att du kan planera in nåt 2013 så att vi får se fler exotiska och vackra bilder!
Svar från Lena Holm 2012-11-27 17:57
Hej Heléne,
vi har ju en plan 2013 men den innehåller isflak (Alaska). Lite färgranna bilder blir det nog ändå och kanske får vi till något mer, man vet aldrig.
Hälsningar Lena
Fina bilder som vanligt från dig :-) Allt gott!
Svar från Lena Holm 2012-11-28 21:52
Tack Mikael,
jag bidrar med det jag kan.
Hälsningar Lena