En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Jag testade och testade och testade...

....att omvandla foton till något som ska likna tecknade bilder efter den instruktion som presenterades på FS förstasida idag. Jag kunde inte bärga mej när jag såg inlägget utan testade snabbt på en skelettbild på jobbet och tyckte det blev över förväntan bra. Jag kan dessutom se ett värde för oss i att kunna göra just detta med skelettbilder som man vill skriva ut i svartvitt på en laserskrivare och min kollega höll med när hon såg bilden. Den bilden blev dock kvar där när jag åkte hem så jag kan inte ladda upp den som exempel (upplösningen var också rätt dålig). Sedan jag kom hem har jag provat allt möjligt annat och det blir inte alls bra (det kan ju hända att jag gör fel men instruktionen är pedagogisk....). Djur eller människor fungerar över huvud taget inte för ögonen blir helt fel. Om nu någon annan läser detta och har fått fina ögon hör av er för då har jag missuppfattat något i instruktionen.  Jag hade ingen basilika för tillfället (och heller ingen studiobelysning) men det ganska uttjatade motivet orkidé var ändå det som blev mest "visbart". Med tanke på hur mycket tid jag ägnat åt detta idag måste jag ju ha en av dessa konverterade bilder som dagens bild 322.  

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-11-18 19:36 | Läst 1657 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jättevacker teckning på orkidé Snyggt Ha det gott : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-11-19 18:06
Tack Gert,
du är alltid så uppmuntrande.
Hälsningar Lena
Fin bild! En teknik som kan vara kul att ta fram ibland, du kan ju alltid blanda med ett annat lager med färg för att experimentera vidare. ha det gott, LO
Svar från Lena Holm 2014-11-19 18:07
Tack LO,
den här tekniken kan nog tyvärr bara användas för vidare experiment. Den höll inte vad den lovade.
Hälsningar Lena
Jag kan tyvärr inte hjälpa dig Lena:( Jag är genuint ointresserad av att hålla på och 'joxa' med bilder. Egentligen så borde man antagligen lära sig lite mer men tiden räcker inte till. Däremot så kan bilderna bli ganska läckra och effektfulla, som din bild här.
Svar från Lena Holm 2014-11-19 18:11
Tack Ingemar,
jag joxar generellt inte så mycket med mina bilder men ibland är det kul att kunna framställa något helt annat av det bildmaterial man har. Just denna teknik, att få ett foto att se ut som en teckning, har jag letat efter och testat olika varianter på. Jag har aldrig blivit nöjd (kanske för att jag tecknat en hel del när jag var yngre.
Hälsningar Lena
Jag har så svårt att läsa såna där instruktioner, det blir alltid fel någonstans.
Har försökt i flera år att komma underfund med lager, har till och med gått en kurs, men det fastnar bara inte inne bland hjärncellerna. Kanske den delen av hjärnan är för lite utvecklad
Så jag tycker du lyckades jättebra
Marianne
Svar från Lena Holm 2014-11-19 18:13
Tack Marianne,
de olika lagren som man kan skapa i PS kan lätt bli förvirrande och det viktigaste är nog att man måste hela tiden underhålla det man lärt sej. Om man då inte ständigt jobbar med bildmanipulation/ alt. skapande av nya bilder tappar man greppet om tekniken.
Hälsningar Lena
Lager på lager
inte någon schlager
om ej bilden är fager
Svar från Lena Holm 2014-11-19 18:14
Tack JO,
dina rim slår de mesta.
Hälsningar Lena
Blev ju fint som teckning. Måste ta och testa de när jag är åter vid datorn, tycker att det är kul att leka lite i Ps ibland men det blir så sällan av.
Svar från Lena Holm 2014-11-19 18:17
Tack Margareta,
tyvärr var den här tekniken mycket begränsande men det finna andra sätt att få till teckningar av färgbilder. Jag har dock inte hittat någon som fungerar bra överlag på olika typer av bilder utan de är ofta anpassade till en viss typ av motiv. I det här fallet blev basilika på vit botten absolut bäst, det är lite snävt tycker jag men dragon och salvia skulle antagligen också fungera.
Hälsningar Lena
Det missade jag, men du fick till en fin bild.
Får försöka testa detta.
Ha de gott
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-11-19 18:18
Tack B-O,
egentligen är det nog ingen stor miss, om du inte har ett stort förråd av bilder på bladkryddor som du vill jobba med.
Hälsningar Lena