En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Kvällsmoln och kvällsmat

När jag såg Björns bild med molnen över Barken kände jag att jag ville visa molnen över Knivsta som de såg ut i torsdagskväll. Jag såg att det kanske skulle bli en spektakulär solnedgång och gick ut på ängen en bit bakom vårt hus. Så här blev det.

Jag tycker ju om att laga mat och ikväll, lördag, har jag ett recept med minst 30 olika ingredienser. Men ibland får det gärna vara enkelt t ex på en fredag som igår kväll. Nu har hummerpriserna stabiliserat sej och då passade vi på. Enklare än så här kan det knappast bli + smält smör med vitlök och nygräddat vitt bröd (sånt där enkelt halvfärdigt ni vet). 

Ha en fortsatt fin helg,

hälsningar Lena

Inlagt 2021-10-23 15:53 | Läst 1360 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilken härlig himmel du fångat, toppen! Sedan ser ni ut att ha haft en härlig kväll utan komplicerad matlagning, som kan vara skönt en fredagkväll.
Svar från Lena Holm 2021-10-24 21:40
Tack Bjarne,
någon gång ibland lyxar vi till det med en hummer på fredag. Det är både lätt och otroligt gott. Det fina bubblet som vi hade denna gång var en gåva från gäster vi hade i somras.
Hälsningar Lena
Jo men ibland är det fint med en sådan enkel snabbmat :). Fin himmel
Svar från Lena Holm 2021-10-24 21:41
Tack Peter,
bästa sortens snabbmat tycker jag. Men svensk hummer blir inte så ofta, typ en gång per år. Bollinger var en gåva från gäster som var hos oss i somras.
Hälsningar Lena
Häftig himmel!
Och dina matbilder….mmmmmm, framkallar alltid omedelbar hunger hos mej - borde förbjudas här =)
Svar från Lena Holm 2021-10-24 21:42
Tack Lena,
det här var ju ganska enkel form av matbild och matlagning, men också väldigt gott.
Hälsningar Lena
Härlig himmel också hos dig, så fint! Och vilken snabbmat sen.....Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2021-10-24 21:44
Tack Björn,
det var en fin torsdagskväll och sambon jobbade ju över så jag kunde lika gärna vara ute. Snabbmat av bästa sort, men svensk hummer äter vi bara en gång per år. Bubblet var en gåva från Ross, systerdotterns pojkvän, som var på besök hos oss i sommar.
Hälsningar Lena
Vacker himmelsbild!

Man kan titta noga och se hur ljuset är rödare där det gått lång väg genom atmosfären, alltså nertill, än upptill. Och hur dungen hamnat precis "rätt" i bilden. Gillar bilden!
Svar från Lena Holm 2021-10-24 21:46
Tack Måns,
jag tog förstås flera bilder men insåg när jag började titta på dem att det var just de med dungen ungefär på mitten som var bäst. Jag är inte så insatt i vad det är som ger färgerna så din information uppskattas.
Hälsningar Lena
Den kvällsmaten, kan jag av erfarenhet intyga, den är god! Himmelen är fin denna årstid, gillar det med rött och mörkblått. Såg ut mot havet till (en halvmil bort över slätten) denna morgon kl 07.30 - lysande rött och mörkblått, men bara en kort stund.
Svar från Lena Holm 2021-10-24 21:48
Tack Stefan,
svensk hummer äter vi bara en gång per år och den goda drycken var en present från i somras. Ofta är det bara en kort stund då himlen är som finast och då gäller det att vara ute.
Hälsningar Lena