En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Kylig morgontur

Nu går solen upp så sent att jag får skynda mej om jag ska hinna fota innan jag åker till jobbet. En morgon i veckan såg det riktigt lovande ut och eftersom jag inte hade något bokat klockan åtta stannade jag till vid badplatsen i Knivsta en kort stund. Det var minusgrader och det låg dimma över Valloxen. 

Det var kallt om händerna för jag hade förstås inte med mej några vantar. Jag har inte riktigt accepterat att det kan bli så kallt ännu. Detta var första morgonen med motorvärmaren och kupefläkten  på. Tur var det, för bilen var täckt med is.

Solen gick upp ca 07:40 men det är skog vid badplatsen så det tog lite längre innan den kommit över trädtopparna. Trots att många är på väg till jobbet vid denna tid var det tyst och stilla vid badplatsen. Inga "kallbadare" syntes till.

Här är solen precis på väg upp över trädtopparna.

Löven förvandlades till guld. Tyvärr guppade inte ens en gräsand på den blanka vattenytan.

En kort magiskt stund sedan var det bara att åka till jobbet. 

Hälsningar Lena

Inlagt 2022-10-21 16:58 | Läst 1320 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Morgonstunder kan vara magiska så här års. Fint fångat!
Sedan försvinner det snabbt. Det är ibland häpnadsväckande hur kvickt en sådan naturstämning kan avveckla sig.
Svar från Lena Holm 2022-10-22 16:31
Tack Peter,
det gick väldigt fort när solen gått upp. Några minuter så var det magiska borta och jag hamnade i morgonrusningen av EPA traktorer som skulle till Uppsala.
Hälsningar Lena
Mycket vackert! Hösten när det är som finast.. Idag kom de första Sidensvansarna hit till mitt 'närområde', det känns extra fint, en flock på kanske 40 individer! Det är ovanligt tidigt här, men så finns det också mycket med äpplen bland kolonilotterna.. det brukar hänga ihop!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2022-10-22 16:33
Tack Jan,
jag har hört sidensvansar i Knivsta vid ett par tillfällen men inte sett dem sittande någonstans. Det finns massor av äpplen även här. Denna morgon fanns det dock inga fåglar alls, inte ens en gräsand vid badplatsen.
Hälsningar Lena
Drömlikt vackert! Underbara bilder du har skapat.
Svar från Lena Holm 2022-10-22 16:34
Tack Sven,
det var en mycket vacker morgon, men det är lättare för mej när det inträffar tidigare än halv åtta. Badplatsen gav mer motiv än jag trodde var möjligt.
Hälsningar Lena
Sista bilden är ju så man vill ha det, men även vanlig sjörök är ju vackert. Fina bilder. Vi hade ju första dagen med frost i förrgår så jag tog en tur till Söderåsen, men det var väldigt lite dimma den dagen, så kall morgon och full sol är inte de enda nycklarna till morgondimman
Svar från Lena Holm 2022-10-22 16:37
Tack Peter,
denna morgon hade jag inte tänkt att jag skulle fota men kameran var med i bilen om jag skulle råka få syn på flocken med sidensvansar från mitt kontorsfönster. För säkerhets skull hade jag en vidvinkel med också och när jag körde ut från området där vi bor insåg jag att det nog kunde löna sej att åka förbi badplatsen. En kort stund var det så magiskt som på sista bilden, men det gick över fort när solen gått upp.
Hälsningar Lena
Fantastiskt vackert, jag tackar och tar emot för att du bjuder på dessa bilder. Hög klass på dessa bilder och vilken naturupplevelse det lär ha varit.
Svar från Lena Holm 2022-10-22 16:39
Tack Morgan,
jag blev förvånad över hur vackert det kunde vara vid badplatsen i centrala Knivsta. Det här är inte en plats jag brukar åka till men nu vet jag att det kan vara värt att svänga förbi. Det är ju väldigt nära för mej.
Hälsningar Lena
Ja nu kommer kylan. Jag har också skrapat rutan så nu får det bli att hålla koll på vädret och använda motorvärmaren. Vackert i från badet. Såg att "min" badplats fortfarande hade bryggorna ute härom dagen. Kanske det får bli en tidig morgon för mig också och fånga lite dimma.
Snygga bilder!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2022-10-22 16:40
Tack Johnny,
här låg också alla bryggorna i vattnet. Jag blev överraskad att det var så pass fint vid badplatsen mitt i Knivsta. Dit kanske jag åker fler gånger.
Hälsningar Lena
Superfint! Dimma över sjö, kan inte bli bättre. Gillas mycket! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2022-10-22 16:41
Tack Björn,
jag blev glatt överraskad att det var så fint vid den lokala badplatsen. Jag hade inte förväntat mej att dimman kunde göra så mycket för dessa motiv.
Hälsningar Lena
Sköna höstbilder. Snyggt fotat.

Ha en fin fotohöst.

Mvh
Bengt
Svar från Lena Holm 2022-10-22 16:42
Tack Bengt,
ibland blir man förvånad över vad man kan få se vid den lokala badplatsen.
Hälsningar Lena
Du vartill och med uppe före änderna ;)
Blir så fint med dimma och ett vackert morgonljus var det även här.
Det lönar sig att vara morgonpigg och ut med kameran.
Morgonpigg är jag fortfarande men så morgonstel att det kräver extra energi för att dra iväg ut med kameran.
Heter kanske inte morgonpigg då, utan bara vaken. :)
Men fin magisk stund fick du. Vackra bilder.
Svar från Lena Holm 2022-10-22 16:45
Tack Margareta,
nu är det inte så tidigt egentligen. Klockan är runt halv åtta och då brukar jag normalt ha varit på jobbet en halvtimme ungefär. Jag blev glatt överraskad att det kunde vara så fint vid den lokala badplatsen mitt i Knivsta. Dimman gav fint stämning vid denna pöl och hit kanske jag ska åka fler gånger. Det är ju väldigt nära.
Hälsningar Lena
Men vilken fin start på en härlig dag. Snygg och ibland har man mer än tur trots fåglar som inte dyker upp eller ner kanske ;)
Fint
/N
Svar från Lena Holm 2022-10-22 16:47
Tack Nini,
det var helt klart ett fint sätt att börja en arbetsdag på och även om jag var lite sen till jobbet så fick jag ändå allt gjort som jag hade tänkt. Visst går det bra utan fåglar men ett svanpar här hade ju inte varit så tokigt.
Hälsningar Lena
Magiska gryningsbilder med dimma som gör det lite trolskt. Underbart fångat! / Mvh Nina
Svar från Lena Holm 2022-10-22 18:47
Tack Nina,
det var en sån där speciell morgon och jag insåg inte hur fint det var förrän jag satt i bilen och var på väg till jobbet. Jag gjorde en U-sväng och stannade till vid den lokala badplatsen, för jag hade en kamera med mej (av en annan anledning). Dimman gav badplatsen en helt annan charm.
Hälsningar Lena
Man ska ta sig tid att uppleva det magiska, så vackert, särskilt den sista bilden. Dimma är fint, dimma och sol ännu bättre. Finaste dimma jag sett är över Glomma en dag med minus 25, sol och dimman stod rätt upp ur en vak (enda där vattnet ännu inte frusit) - vattnets tre aggregationstillstånd i en ständigt skiftande tavla.
Svar från Lena Holm 2022-10-22 20:18
Tack Stefan,
jag var på väg till jobbet denna morgon men gjorde väldigt spontant en U-sväng och körde mot närmaste vattenpöl, vilket är badplatsen i Knivsta. Jag hade en kamera med mej av en annan anledning och insåg att det nog skulle vara fint vid vattnet. Jag förlorade mej vid sjön i ca 20 minuter och även om jag kom fram lite senare än jag tänkt till jobbet så fick jag ändå allt gjort som jag hade planerat denna dag. Ett fint sätt att börja en arbetsdag på om man kan flexa lite och inte har studenter som väntar.
Hälsningar Lena
Ljuvligt !
Här har det varit klent med morgonfotografering. ( skall till och storrusta på övervåningen så fotandet har fått ligga på is )
Härligt att du hann med det guldgula på sista bilden, allt går ju så fort med detta sken.
Ing-Marie
Svar från Lena Holm 2022-10-23 20:41
Tack Ing-Marie,
det här blev lite oplanerat men jag hade ju en kamera med mej så jag improviserade. Det var finare än jag förväntat mej på badplatsen. Vi har också en del renovering på lut och jag vet hur det känns. Men det här var en kort morgontur innan jobbet och jag hade lite tur.
Hälsningar Lena
Å snygga bilder! Särskilt fastnar jag för den första som inte har så mycket höst i sej =)
Bra början på jobbdagen!
Svar från Lena Holm 2022-10-24 18:41
Tack Lena,
det här var ett riktigt fint sätt att börja dagen på och badplatsen överraskade verkligen.
Hälsningar Lena
Vackert och stämningsfullt inlägg.
Hälsningar Halina
Svar från Lena Holm 2022-10-30 16:57
Tack Halina,
det var en lyckad morgon att ha med sej kameran och ett fint sätt att börja arbetsdagen på. Det är sällan jag har tid att stanna till soluppgången så här pass sent på året.
Hälsningar Lena