En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Lucka 21: Vinter från luften samt lucka 22: Snögubbarna hälsar

De här två står utanför terminal fem på Arlanda, pudrade med ett tunt lager snö vid femtiden på morgonen den 21 dec.

Jag hade efter mycket stök med en app, diverse extra dokument (vaccination, test etc) och en stor dos tålamod lyckats checka in hemma. De flesta som stod i den kaotiska kön på Arlanda hade inte checkat in. Jag lämnade mitt bagage smidigt via en "priority lane" och promenerade lugnt genom säkerhetskontrollen. Planet blev 25 minuter försenat innan de sista resenärerna kommit ombord med andan i halsen. Vi lämnade ett vintrigt Sverige i gryningen och det får bli lucka 21, något försenad.

Efter ett stopp i London som gick förvånansvärt smidigt var det dax för nästa resa. Så här brukar det inte se ut när jag reser men det har varit en del ombokningar innan vi kom iväg och någonstans på vägen blev det ett fel. British Airways bjöd alltså på detta.

Nu är jag på plats i Richardson Texas och här är vädret strålande med 19 plusgrader och sol. Men tro inte att det inte finns snögubbar!

Det står snögubbar och vinkar i var och varannan trädgård så lucka 22 får blir en hälsning från snögubbarna i Texas.

Nu börjar det närma sej jul, bara två luckor kvar. Enligt väderleksrapporten blir det värmebölja.

Hälsningar Lena 

Inlagt 2021-12-22 23:25 | Läst 1025 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
De där grangubbarna påminner om varelserna uppe på planet 9, det är en julkalender jag ser på dansk TV2, Kometerna. Ja det är smidigt att checka in hemma, brukade jag också göra när jag reste, men det har jag inte gjort sedan jag slutade arbeta. Skönt att slippa kön på Arlanda, den var ju i TV flera gånger. Det ser ju inte så illa ut att fira jul i Texas, det är vinter i min smak. Ha en fin jul och skön semester, det blir väl några snygga fåglar denna gången också
Svar från Lena Holm 2021-12-23 19:27
Tack Peter,
jag det var skönt att få till incheckningen innan men det var så pass krångligt med appen som BA ville att man skulle fylla i att jag förstår att folk ger upp. Det ser ut att bli väldigt varmt över jul och nyår så vi får väl passa på att njuta. Det blir nog en del fåglar också.
Hälsningar Lena
Inte mycket vitt där på backen. En god jul på dig Lena!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2021-12-23 19:29
Tack Johnny,
nej vitt blir det inte men varmt och skönt tror jag.
Hälsningar Lena
Det verkar som det blev en relativt bekymmersfri resa till Texas(trots kaoset på Arlanda) och att det finns snögubbar där fast det är 19 grader varmt låter härligt hoppas att ni får en God Jul
Ha det gott/Stig o Dennis
Svar från Lena Holm 2021-12-23 19:31
Tack Stig,
när jag väl hade checkat in gick allting mycket smidigt och det var knappt några köer alls i London. Det finns mängder snögubbar här men de får sällan någon riktig snö på sej, men det har hänt.
Hälsningar Lena
Hej,
Det är faktiskt skönt att fira jul i den södra varma delen av US. Det väcker minen från Arizona.
Ha en skön God Jul
Ninni och Bob
Svar från Lena Holm 2021-12-23 19:32
Tack Bob,
vi har haft varierande väder över jul när vi varit hör förut men ofta är det varmare än hemma och denna jul blir det definitivt mycket varmare.
Hälsningar Lena
Så trevligt, så där ska det se ut när man reser 😀.
Blir lite avis och längtar efter att resa igen, men tids nog kanske.
Fick tidig julklapp i går, med en tablett som verkar hjälpa mig lite.
Ha en underbar jul där över.
Svar från Lena Holm 2021-12-24 20:57
Tack Margareta,
vi har inte rest, annat än med bil till Norge, sedan pandemin började och bokade biljetter till min syster i Texas i somras, på vinst och förlust. Det har blivit en del ombokningar sedan dess och det var då det blev en uppgradering. Tack för den, då sitter man ju dessutom väldigt avskilt. Hoppas ni kan komma iväg på någon resa under nästa år.
Hälsningar Lena och God Jul