En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Min "fågelpromenad" är bortspolad....

När det äntligen slutade regna i går eftermiddag gick vi ut en kort stund...ner till parken som jag gjort alla mina fågelpromenader i...parken var nu ett enda stort strömmande vattendrag.

Här brukade jag gå rakt fram på gångvägen....

På julafton såg det ut så här på just den gångvägen när "tomten" delat ut majskorn till de afrikanska gässen. Inser att det hade varit bra med några fler bilder från "innan ovädret" men det har jag förstås inte...

Vi hittade gässen, de såg lite tveksamma ut över sin nya pöl som växt över alla breddar....men gås är det nog helt OK att vara i Texas just nu.

Hälsningar Lena

Inlagt 2015-12-28 22:54 | Läst 3486 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Helt otroligt vad vattenflöden kan tillkomma på kort tid när det stormar och blåser. Gott att gässen och ni klarat er!
Ha det bra!
Svar från Lena Holm 2015-12-28 23:54
Hej Mikael,
det är häpnadsväckande hur mycket vatten det kan bli på ett dygn. Det föll mer än 150 mm under det senaste dygnet och då blir effekten stor om det dessutom är ganska platt. Gässen har det nog ganska bra just nu. Vi drog oss inomhus och passade på att gå på bio när det regnade som värst (dvs igår). Star Wars på IMAX 3D kan få vem som helst att glömma lite dåligt väder.
Hälsningar Lena
Hej Lena, som det kan blir på en så kort stund.
Naturens krafter är något vi inte rår över som väl är.
Tror också just nu kanske det känns bra vara gås och ta sig fram simvägen.
Sitter och funderar på vad klockan är hos dig nu. Här är den 23.30.
Är det samma tre gäss?
Ha fin kväll på dig
God natt
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2015-12-28 23:49
Hej Gun-Inger,
här är klockan ca kvart i fem på eftermiddagen. Vi har ägnat oss åt lite shopping idag, pga det kalla och blöta vädret. Texas är en bra delstat att handla t ex jeans, skor och vardagskläder i, även om dollarkursen inte är den bästa just nu.
Det är samma tre gäss på dessa bilder och de som jag visat i tidigare inlägg. De håller till några hundra meter från min systers hus (nedförsbacke hela vägen tack och lov). Ikväll blir det rester från kalkonen till middag, minst lika gott denna gång.
Hälsningar Lena
Sanslöst mycket vatten.
150 mm är mycket på ett dygn :-)
I-Max låter som ett bra alternativ
Man kan tänka sig vad som händer med kuststäder när havsnivån stiger någon meter eller så pga issmältningen. 150 mm på ett dygn är otroliga mängder det också.
Dramatisk tillvaro där med stormar och orkaner som kan ödelägga så enormt.
Såg på TV hur den ödelagt så mycket, otäckt.
Tur hade ni den här gången.
Grått o trist har vi här också Här kom 10cm snö och 30 mm regn på ett dygn Bara det så steg vattnet 7cm och det är det lilla Hoppas det inte kommer fler skyfall hos er Gott Nytt 2016 till er alla : ) // Gert
Oj, vilken översvämning.
England har det också väldigt besvärligt
Tur att du hittade gässen
Marianne
Det var inte dåligt med vatten! Känns som om de stora kontinenterna oftare har extremt väder än vi som inte har de kontinentala ytorna runt om oss. Haven ger nog oftare regn och småstormar men kanske också jämnar ut de riktigt stora väderkontrasterna? Önskar dig ett fint nyårsfirande och ett Gott Nytt Är!/ Björn T