En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Mitt Campus

Det här har varit mitt campus under väldigt många år; först som student, sedan som doktorand och nu som lärare och forskare. Mitt campus är kanske som vackrast under våren men det är inte så tokigt i vinterskrud heller.

 

Restaurangen "Syltan" är en gammal ladugård som restaurerats på en stilfullt sätt där mycket av den gamla ladugårdskänslan bevarats, både ute och inne. Det mindre "fårhuset" till höger inhyser numera en av studentkårerna.

 

På restaurangens "loft" finns en stor föreläsningssal där innertakets trädetaljer har bevarats. Jag borde nog ta lite bilder inne i detta hus någon gång.

 

Här finns en hel del byggnader som tydligt visar att det en gång var ett stort lantbruk på platsen.

Det är inte bara stora ladugårdar och lador som finns kvar utan även en del mindre förråd och detta lilla torp mitt på campus.

Utomhusföreläsningar, nja...inte nu kanske. Återkommer med en vårbild från denna plats. När solen börjar skina är detta ställe rätt poppis.

 Studenter och personal cyklar även till och från detta campus.

Så här fint har vi på vår innergård där vi sitter och fikar eller äter lunch när vädret tillåter. Träden är körsbärsträd och bären delar vi med fåglarna.

Bland de gamla byggnaderna reser sej nu ett antal nya, som läsare av Uppsala Nya Tidning säkert inte undgått att märka. För de som inte känner till detta universitet så är det Sveriges Lantbruksunivesitets campus i Uppsala. SLU har även campus på andra orter i landet, både i norr och i söder, men det här är mitt campus.

Hälsningar Lena

 

Inlagt 2013-02-12 22:33 | Läst 5687 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det är fint där hos dig! Men obs! alla platser är vackra på vintern när det finns snö...! ;-)
Svar från Lena Holm 2013-02-13 07:21
Tack Rauni,
men då måste du komma ut och titta på våren när alla körsbärsträden blommar och försommarblommorna slår ut i backen ner mot restaurangen. Då tycker nog de flesta att Ultuna campus är som vackrast.
Hälsningar Lena
Hej Lena! Det var roligt att se lite fina vinterbilder från den speciella arbetsplatsen du har! Vårbilder därifrån blir nog helt annorlunda misstänker jag/ Ha det bra/ Danne
Svar från Lena Holm 2013-02-13 07:22
Tack Dan,
ja, jag ska försöka komma ihåg att lägga ut några bilder när snön är borta och träden börjar blomma.
Hälsningar Lena
Kul att se lite arkitektur bilder från dig! Gillar bild 2 bäst idag. Då det känns djup där. Allt gott
Svar från Lena Holm 2013-02-13 17:01
Tack Mikael,
det här är inte riktigt det jag brukar hålla på med men det är en fin miljö där jag jobbar och den ändras snabbt just nu.
Hälsningar Lena
Visst är det fin miljö på Ultuna campus och ibland saknar jag den. Från mitt f d arbetsrum kunde jag då se båtarna som trafikerade Fyrisån. I dag ser jag en betongvägg. Men som oftast saknar man inte kon förrän båset är tomt. Gillar bilden på det lilla torpet.

/Torbjörn
Svar från Lena Holm 2013-02-13 17:03
Tack Torbjörn,
det är fint på Ultuna men det ändras rätt fort nu. Gör gärna ett studiebesök. Du får gärna titta förbi mitt jobb om du har möjlighet. Kanske något vi kan få ihop till våren.
Hälsningar Lena
pic-tor 2013-02-13 17:04
Gärna! Det ser jag fram emot.

/Torbjörn
Härligt fina vinterbilder du visar.....alla är bäst
Hälsning Per-Olov
Svar från Lena Holm 2013-02-13 17:04
Tack Per-Olov,
för ditt positiva sätt att kommentera mina bilder.
Hälsningar Lena
Där har jag varit på studiebesök innan pensioneringen. Jobbade som SYO.
Minns att det var en spännande plats. Fina bilder. Jag kanske kommer och hälsar på ån dag när jag är hos dottern, hon bor inte så långt därifrån
Marianne
Svar från Lena Holm 2013-02-13 17:08
Hej Marianne,
hör av dej när du vill komma. Det är finast på vår/försommar och då är det dessutom fullt med studenter ute och hundar som leker på varenda gräsplätt. Det vore verkligen kul och jag tror att du kan få en fin fotoupplevelse. Vi har ju dessutom skelett och annat kul inne om du vill ha helt annorlunda motiv.
Hälsningar Lena
En fin miljö och bra foto! Intressant!
Här i Skåne har vi Alnarp. Där plåtade jag med med film i söndags, och nu väntar jag på att få den framkallad. :-)
Svar från Lena Holm 2013-02-13 17:10
Hej Wolfgang,
jag har varit i Alnarp vid ett par tillfällen men det är ett tag sedan nu. Ser fram emot dina bilder. Vi har en fin miljö i Uppsala men den förändras snabbt nu. Jag borde fotografera mer har jag insett.
Hälsningar Lena
Campusfoto kanske kan vara något, även om ordet campus knappast var i bruk i svenskan när jag påbörjade mina studier. Jag har ju heller inte varit stället lika trogen som du verkar ha varit med ditt Campus. Jag måste ju erkänna att din miljö verkar trevligare och lantligare, men det ligger väl i sakens natur...

Fina bilder även utan djupdykningar.
Svar från Lena Holm 2013-02-13 17:13
Tack Jan-Olof,
insåg att jag slarvat lite med språket då jag läste din kommentar. Campus är ett ord i min varadg nu och det passade bra denna gång, men svenska är det inte. VI har en fin utomhusmiljö men den ändras snabbt nu. Jag ska försöka ta mer bilder. Kul att du gillade mina bilder fast de är ovan ytan.
Hälsningar Lena
janolof 2013-02-13 18:26
Numera är väl campus så pass ofta använt att det är frågan om det inte kan inordnas som lånord i nutidssvenska.