En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Råstasjön igen...

...jag åkte ju egentligen till Råstasjön för jag ville fotgrafera hägrar. De fanns där men var inte så villiga att posera. Några ställde dock upp.

Den här satt snällt vid iskanten och filosoferade. Minst tio polare flög över sjön men denna tog det lite mera lugnt. De ser verkligen eftertänksamma ut.

Den här satt på en liten flytbrygga en lång stund.

Hägrarna flög över sjön men det var inte lätt att fånga dem på bild i farten.

Den här flög lite lågt förbi en dunge med träd. Jag hade mängder med bilder på flygande suddhägrar med mej hem.

Hägrarna landade högt uppe i tallarna runt höghusen. Om man har en lägenhet på 8:e våningen kan man nog studera dessa av hjärtans lust, precis utanför fönstret. 

 

Om det finns svanar i en damm är det svårt att helt bortse från dessa pampiga fåglar. Jag fastnade för denna bild för det kändes som att fågeln tittade på mej just då.

På bilden till vänster gör vi en droppbild tillsammans, jag och svanen alltså...

Vi promenerade runt Råstasjön och hittade ett till hål med öppet vatten. Där höll några unga svanar hov med ett antal gäss och änder.

Gjorde en droppbild till med en av den unga fåglarna.

Svanar har ordentliga simfötter men har ni någonsin tittat närmare på hur de ser ut? En ordentlig klo på varje tå verkar det som.

 

Den här kanadagåsen kunde jag inte motstå. Det är en vacker fågel även om de inte är önskvärda överallt, i obegränsade mängder...Vi lämnade de simmande fåglarna och gick mot parkeringen där vi hade bilen. På vägen passerade vi ett ställe där man hängt upp mat till småfåglar.

Där hittade vi denna bedårande lilla gärdsmyg. Den hoppade runt på marken bland grenar och bråte. Jag tog mängder med bilder men det här var den enda som var värd att spara. Vattenrallen traskade också omkring på samma ställe men de bilderna duger inte att visa. Kul att få se den dock.

 

Önskar er alla en fin söndag

Lena

Inlagt 2013-03-17 15:48 | Läst 5572 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina fågelbilder, Hägrarna är verkligen eleganta vadare.
Svar från Lena Holm 2013-03-17 16:34
Tack Stefan,
det var just hägrarna jag var ute efter, men de ville inte sitta stilla (mer än ett par stycken). De har en skön uppsyn och ser verkligen udda ut.
Hälsningar Lena
Mycket vackra fågelbilder! Hägern i första bilden är speciellt fin!
Och den lilla gärdsmygen ser riktig stor ut!
Svar från Lena Holm 2013-03-17 16:37
Tack Wolfgang!
Den första hägern satt perfekt på iskanten och ljuset gjorde att jag kunde få en fin bild från där jag stod. Gärdsmygen kom väldigt nära men det var mycket grenar och annat som störde. Dessutom var den svår att få fokus på då den aldrig satt stilla.
Hälsningar Lena
Riktigt fina fågelbilder, att du har fått komma så nära på den första, riktigt bra
Svar från Lena Holm 2013-03-17 16:38
Tack Peter,
det var en tacksam plats att fotografera på. Jag kom så nära som 300 mm + 1,4 extender tillät och i en fågeldamm fungerar det utmärkt. Det kan t o m bli närbilder.
Hälsningar Lena
Mycket fint fångat av desssa eleganta fåglar! mvh Danne
Svar från Lena Holm 2013-03-17 16:39
Tackar,
fåglar är eleganta, bara att ta för sej på en plats som denna.
Hälsningar Lena
Så vackra bilder Lena! Jag gillar hägrarna! Gärdsmygen har ett urskönt kroppsspråk som Du fångat så himla bra. Ser ut som Du haft en kanondag.
Ha det gott!
/sys
Svar från Lena Holm 2013-03-17 16:41
Tack Syssy!
Det var verkligen en kanondag vid Råstasjön för det fanns så många fina fåglar. Gärdsmygen var en bonus för det var inte vad jag förväntat mej på en plats som denna.
Hälsningar Lena
Som vanligt en samling med underbara fågelbilder från dig! Jag har också fotat fåglar idag. Sen jag opererade ögonen och fick perfekt närseende så ser jag inte fåglarna, men jag hör dom! Men åker man till Store Mosse så kan man fotografera dom från några meters håll, så det är väl där jag får hålla till! =)
Om inte annars kan jag ju alltid kika in på din blogg och få mitt fågelbehov stillat!
Ha en fortsatt härlig Söndag!
Svar från Lena Holm 2013-03-17 16:43
Tack Heléne,
jag ska hålla utkik efter dina fågelbilder. Den här dammen tror jag hade fungerat bra för dej också. Det var inga avstånd direkt och på en del ställen blev det lite för nära med de objektiv jag hade.
Hälsningar Lena
Å så fina bilder som alltid Lena - är Hägrarna tama där eftersom du har så många fina bilder på dom - vi har enstaka hägrar vid vårt fritidshus men de är så skygga så fort man rör sig i så drar de bort! Ha det gott! // Sören
Svar från Lena Holm 2013-03-17 16:47
Tack Sören,
Christer hade ett helt gäng hägrar på sina bilder och jag tror att det finns goda chanser om man kommer lite tidigare än vi gjorde. Det är massor med folk som springer runt sjön eller promenerar. Dessutom åker folk skridskor eller bara njuter i solen. Jag tror hägrarna är ganska vana just här och då blir de lättare att fotografera. Om man är beredd att tillbringa några timmar här får man nog garanterat häger på bild.
Hälsningar Lena
Du är inte bara duktig under ytan, du har fina fågelbilder på ytan också.
Ha de gott
Bert-Ola
Svar från Lena Holm 2013-03-17 19:57
Tack Bert-Ola,
på ett sånt här ställe kan man ju stå hur länge som helst. Bara spana på fåglarna och inte behöva bry sej om att luften som man andas ska ta slut. Det blir lättare då...
Hälsningar Lena
Fina bildet. Hägrarna är så imponerande. Du har även lyckats fånga dom i luften, också imponerande ... //Mats
Svar från Lena Holm 2013-03-18 22:19
Tack Mats,
härgrarna var imponerande och inte alls särskilt svåra att få på bild. De flygande var lite värre, skärpan långt ifrån perfekt. Ett fint ställe att besöka och jag kommer att åka dit fler gånger.
Hälsningar Lena
Vilken härlig dag du verkar ha haft !
Mycket fina bilder !
Hägrarna ser så ståtliga ut !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2013-03-19 20:30
Tack Ing-Marie,
det var ett perfekt ställe för en liten utflykt i det fina vädret och fullt med fåglar.
Hälsningar Lena