En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Rödhaken hittade fram till Valborg

Mellan hagelskurar och solsken fick jag plötsligt syn på något orange som fladdrade förbi i trädgården. Fram med kameran...

....minsann, satt det inte en liten rödhake på gräsmattan. Den spanade upp mot en av foderplatserna som fortfarande sitter ute.

De fula benen i bakgrunden hör till en stor "bur" där vi hänger talgblock som småfåglarna få ha ifred för skator och andra större fåglar.

Dit ville rödhaken och trots det fula nätet kunde jag inte motstå denna bild. Jag har alltså inte fångat den utan nätmaskorna är tillräckligt stora för småfåglarna att flyga in och ut. Sedan kan de käka i lugn och ro.

Jag tog också en sväng förbi ardennerhästarna. Hagen har torkat upp och de kan gå där och noppa de små stråna utan att trampa sönder för mycket.

Det blåste ordentligt ute på slätten och trots sol var det inte särskilt varmt. För de som badade i Fyrisån idag var det nog inte så mysigt.

Kolla in fotbeklädnaden. Det finns en del päls på dessa som ska rasa av nu.

Hästarna brydde sej inte nämnvärt om min närvaro men min favorit tittade upp när jag skulle gå.

Blåsipporna stod i full blom längs vägen och jag kunde inte motstå dem.

 

Valborgshälsningar

Lena

  

Inlagt 2013-04-30 18:30 | Läst 5756 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
En rödhake vid en "talgboll" har jag aldrig tidigare sett! Intressant!
- hawk
Svar från Lena Holm 2013-04-30 20:32
Det här är en rödhake i ett villaområde, den har väl lärt sej vad som smakar bra. Det är inte en vanlig talgboll från Coop utan nåt special som min sambo fixat med ister och feta frön.
Hälsningar Lena
Sista hästbilden, isabellen med bläs, är ju underbar - attityd och härlig uppsyn! :)
Trevlig blåsig valborg /Karin
Svar från Lena Holm 2013-04-30 20:37
Tack Karin,
det är en mycket pampig valack som tyvärr räckte till som hingst för han är lite vek framtill. Jag har fler bilder på honom i ett album som heter "Hästarna på Tuna gård och han finns även med i tidigare blogginlägg. Fem ardennerhästar tillsammans är inte så vanlig så jag gläder mej åt dessa som jag passerar varje dag på väg till jobbet.
Hälsningar Lena
Har en rödhake som brukar komma till vår tomt varje sommar, den fladdrar runt i buskarna och jag blir så glad då jag hör dess lite speciella sång (om man nu kan kalla det lätet för sång). Har aldrig sett den vid fågelbordet, trodde den bara ville ha insekter. Hade hört att den gillade leverpastej men inte min rödhake minsann.
Så smäcker och skör ser den ut och du har fått så fin kontakt med din. Min är så skygg.
Hästen är lika fin den men på sitt sätt, jag visste inte att den fäller de långa håren runt hovarna. Men så vet jag inte så mycket om hästar heller, jag klappade hellre kaninerna vid stallet då mina kamrater red.
Svar från Lena Holm 2013-05-01 08:52
HejMargareta,
det är tydligen ovanligt med rödhake vid fågelbord men den som kom till oss var även där nu i morse. Den vill gärna åt det "finare" talgblocket.
Hästarna fäller hår över hela kroppen och det tunnar ur runt hovarna men försvinner inte helt.
Hälsningar Lena
Vi har rödhakar på tomten, de ser väldigt pigga ut!
Inga hästar dessvärre, och inga så pampiga i närheten som dina Ardennerhästar. Jag gillar porträttbilden med den fladdrande manen, mycket frihetskänsla i bilden tycker jag!
Fina spröda sippor som avslutning!
Svar från Lena Holm 2013-05-01 08:55
Hej Anne-Sophie,
vi brukar ha en eller två rödhakar. De är verkligen bedårande små fåglar. Hästarna åker jag till med jämna mellanrum för att se vad det gör i hagen. Jag brukar stå en stund och titta på dem för jag vill helst ha bilder då de gör sånt som hästar gör utan ibllandning av folk eller godis. Som det blåste igår så fladdrade tom de kortaste manar.
Hälsningar Lena
Rödhaken var väldigt fin, har inte sett den färgkombon tidigare
faktist kul !
:)
Trevlig helg !
mvh/Dieter
Härliga bilder Lena! Själv har jag inte lyckats fånga någon rödhake än. De är så söta tycker jag, hoppar fram som små studsbollar :o) Och åh vad jag blir sugen på att fota hästar när jag er dina hästbilder, det är så snyggt när vinden blåser i manen och hovskägget. Fint fotat! Ha en fin dag/ Elisabeth
Åter fina djurbilder, där objekten poserar välvilligt. Färger och ljus är bra, man känner att våren är här.
Härliga bilder på hästarna i blåsten.
Den lilla rödhaken är bara för söt
Marianne
Kul med finbesök ! Så söt den lilla rödhaken är !
Hästarna ser verkligen pampiga och ståtliga ut.
Ha de gott !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2013-05-01 18:14
Tack Ing-Marie,
rödhaken kom tillbaka i morse och letade efter mat på samma ställe.
Hälsningar Lena
Härliga bilder på din kompis rödhaken och bilden på hästfavoriten, med det blonda hårsvallet, är en mycket fin hästbild.

/Torbjörn
Svar från Lena Holm 2013-05-01 19:26
Tack Torbjörn,
rödhaken kom även idag.
Hälsningar Lena