En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Så blev det vinter igen

Dessa bilder är tagna när jag åkte från jobbet i går dvs ganska sent på eftermiddagen, därav den blåa tonerna. Temperaturen hade börjat sjunka och när jag kom så här långt låg det dimma över de öppna fälten. 

Det finns inte så många möjligheter att stanna på denna plats och jag kunde inte gå ifrån bilen för jag blockerade en infart till en gård. 

Tre rutor från samma plats. Det blev inte bara vinter utan även vinterväglag längs min resväg till och från jobbet.

Hälsningar Lena

Inlagt 2022-02-23 18:01 | Läst 1467 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var vackert med snöröken på de två första. Här nere är det fortfarande vår, var på kolonin och fotograferade vårblommor. Vi hade 25 grader i växthuset, så där inne var det riktigt skönt
Svar från Lena Holm 2022-02-24 16:37
Tack Peter,
även om det var sol förra helgen var vi inte i närheten av att det var 25 grader i växthuset! Men vi tog fram grillen på lördag kväll :-) Nu har en del av snön töat bort men det är fortfarande vitt på marken.
Hälsningar Lena
Väldigt fint med dimman. Och visst är det vinter igen, snö och kallt på nätterna, dagsmeja dagtid. Många hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2022-02-24 16:38
Tack Björn,
jag blev lite förvånad för det här var enda sträckan längs vägen där det var dimma. Nu har en del töat bort men det är fortfarande vitt på marken.
Hälsningar Lena
Vacker, kallt och farligt..med halkan alltså :)
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2022-02-24 16:41
Tack Gunte,
på den här vägen är det 70 och det var OK, men de jobbiga EPA fordonen gör att det blir en del dumma omkörningar. Nu har vägbanan tinat fram men vi har fortfarande snö på marken.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Vädret ger en del väldigt fotogena motiv. Gillar speciellt nummer 3 på grund av kompositionen.
Här är det regnet som har störst uppmärksamhet. Vi har fått dubbelt så många mm i februari än genomsnittet för en februari månad, 50,3 mm. Hittills 110,9. Det blir den näst blötaste februari sedan 1874. Rekordet är från 2020 med 135,2 mm.
Under kommande helg håller det sig torrt och vi kan komma upp i +10 grader och sol, men fortfarande frost på natten.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2022-02-24 16:46
Tack Erik,
jag är också mest nöjd med nummer tre. Jag såg att Gunte visade bilder på att det finns mycket vatten i södra Sverige och jag vill minnas att jag sett på en väderkarta att man varnade för höga vattenstånd i Skåne. Plus 10 grader och sol skulle kännas fint men det får vi vänta på ett tag till.
Hälsningar Lena
Vilsamma och vackra vinterbilder!
Svar från Lena Holm 2022-02-24 16:46
Tack Lena,
jag stannade till en kort stund och tog dessa bilder. Det var mest en lyckträff att jag hade kameran med denna dag.
Hälsningar Lena
Nu kan man säga att det är växlande väder. Här var det kaos, jag var glad åt att jag har en fyrhjulsdriven bil annars hade jag inte kommit hem, trots att det är oförskämt liten bit för att egentligen åka bil. ( Men jag skyller på att jag börjar så tidigt på morgnarna :-) ) Flera bilar satt fast på den lilla sträckan.
Men sen blev det vackert, så fint med vit snö i drivor. I dag plask o slask.
ing-Marie
Svar från Lena Holm 2022-02-24 16:50
Tack Ing-Marie,
jag har en kollega som bor I Valbo som jag träffade på tisdag då hon kom till jobbet. Jag förstod av hennes beskrivning att de fått mer snö än vi hade. Ändå knäcktes ett syrenträd av tung snö i vår trädgård, så det blir att rensa upp en del i helgen. Nu har vi också blött och idag har det regnat. Vi får se hur det blir till helgen.
Hälsningar Lena
Vackert men det var inte länge den låg kvar direkt. Lite konstigt väder just nu tycker jag. -8 och +4 om vart annat.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2022-02-24 16:52
Tack Johnny,
vi fick nog mer snö än Stockholm och det ligger fortfarande kvar även om det varit blött idag. Det kan få försvinna nu tycker jag, men det är ju fortfarande kallt på nätterna så det tar väl ett tag.
Hälsningar Lena