En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Så kom snön igen

I måndags när jag åkte från jobbet såg det ut så här. Det var vid sex-tiden och det enda som skvallrar om att det är vår är att det fortfarande är ljust ute. 

Det var t o m så ljust att jag kunde ta några bilder i trädgården när maten puttrade på spisen. Blåmesen tyckte det var blött och jobbigt. 

När jag steg upp tisdag morgon strax efter 6 (det är ju ljust då också!) låg det ett rejält lager blöt snö på träden. Hacke spanade mot restaurangen som koltrastarna hade belägrat.

Upptäckte plötsligt en ny gäst på stubben där jag brukar lägga godsaker till fåglarna ibland. En ringduva i snö känns ju helt fel, men det händer nog då och då. Jag har dock inte fotat det förut. 

Duvans färger framträdde fint mot den vita snön och den hittade en del frön på marken efter ett tag. Det är ett par och de dök upp för ett par veckor sedan.  

På väg till jobbet stannade jag på ett av de få ställen där det är möjligt, en busshållplats. Jag vände mej åt olika håll och tog några bilder på vinterlandskapet.

Det snöade fortfarande och blåste isande kallt.

Väldigt onödigt med snö i början på april, jag vill ju ha värme och vårblommor. 

Sen var det bara att dra vidare mot jobbet, bussen var antagligen bara minuter från hållplatsen.

Hälsningar Lena

Inlagt 2022-04-06 19:44 | Läst 712 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Superfint med den lilla gnuttan färg i landskapet till den vita snön tycker jag. Och fina fåglar oxå förstås!
Svar från Lena Holm 2022-04-07 21:18
Tack Lena,
det är lite redigering bakom landskapsbilderna, men jag ville att de skulle ha lite färg från t ex träden och huset i bakgrunden.
Hälsningar Lena
Oj då..så har det sett ut här i går och idag men inget har legat kvar nån längre stund..Men du fick ju flera fina bilder på gamla ekar(är det väl?)som nu syntes bra i landskapet..
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2022-04-07 21:20
Tack Gunte,
det är ekar och det är en av mina favoritplatser längs resvägen till och från jobbet. Nu snöar det för full hos oss igen och det ska fortsätta hela natten.
Hälsningar Lena
Man får väl glädjas att vädret har varit fantastiskt under 5-6 veckor, man kan nästan stå ut med ett bakslag, fast bara nästan. Det gör iaf jag kan redigera bilder i en vecka nu. Kul bild på den stackars hackspetten som måste vara ute i detta väder
Svar från Lena Holm 2022-04-07 21:23
Tack Peter,
det är så mycket lättare att göra saker om det inte faller blötsnö och när det blir så mycket att man måste sopa bilen och sedan skotta på morgonen känns det bara jobbigt. Vi har dessutom plantor inne som skulle behöva komma ut i växthuset för att inte bara växa på höjden.
Hälsningar Lena
Bilden med gården och ensamma trädet är en sådan bild som alltid tilltalar mig, tidlös. Fina fåglar, ringduva har jag året om hemma, så länge jag minns. Här kom det snöblandat regn, uppfriskande som hjälpte till att töa upp marken.
Svar från Lena Holm 2022-04-07 21:26
Tack Stefan,
ringduvorna är ett vårtecken hos oss och vi har ett par som kommer varje år, jag inbillar mej att det är samma men det kanske det inte alls är. Nu vräker det ner snö igen och jag såg nyss en räv som tittade fram precis vid stubben där ringduvan. Den fick tyvärr syn på mej i fönstret och drog. Räv har vi aldrig sett på tomten förut.
Hälsningar Lena