En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Stockholmspromenad och planket

Ett lagom söndagsnöje kan t ex vara en tur till Stockholm med en stadspromenad. Jag gick hemifrån till stationen i Knivsta, åkte tåg till Stockholm och promenerade sedan längs Skeppsbron för att spana efter den kaspiska truten. Den kanske var där men i så fall såg den ut exakt som alla andra unga gråtrutar. Från Gondolen blickade jag ut över byggkaoset vid Slussen.

Okända husfasader längs min vandring mot ungefär "Vitabergsparken"...jag var inte så jättenoga med kartan och det blev rätt långt innan jag hittade fram till det är "Planket".

Här är jag i alla fall väldigt nära.

Mycket folk och färg och väldigt blandade motiv. Mest manliga fotografer... men det är en uppskattning, jag kontrollräknade inte.

Den här killen har jag träffat förut...

...och den här snubben var också bekant.

Om man satte sej på huk mötte man några av de fyrfota "deltagarna" dvs de som måste vara där hela dagen för att husse eller matte hade bilder på planket. Den här damen tyckte det var varmt i solen och lite allmänt tråkigt verkar det som.

Den här coola hunden hade nog varit med förut och jag lyckades visst fånga en gylf i bakgrunden. Det är sånt som händer om man sitter på huk och fotograferar i en folksamling.

Hej så länge,
Lena

Inlagt 2018-08-19 17:04 | Läst 2591 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mycket folk var det, ser jag. Jag hade tänkt mig en tur in till stan för att kika på Planket, men blev hundvakter i helgen och den damen vi passar har blivit en ganska lugn dam med åren och tycker inte det är så kul med folksamlingar och hundar hon inte känner. Sammahund som var en busig liten valp och kom till Säter och hälsade på för en del år sedan.
Vi blev hemma, men tack vare bloggarna så har jag fått se lite av Planket ändå.
Svar från Lena Holm 2018-08-21 17:33
Tack Margareta,
tiden går fort för jag minns den svarta bedårande valpen i Säter. Den här typen av arrangemang visas det ju mängder av bilder från så du har nog sett en hel del av utställningen.
Hälsningar Lena
Ser trevligt ut! Ibland räcker inte orken till för att ta mig till Sthlm alla gånger jag vill, det här hade varit roligt att se. Den här gången inte aktuellt eftersom vi hade Tävbfamiljen här i Korsheden. Roligt att se några bekanta ansikten på dina bilder! Hälsningar/ Björn T
Svar från Lena Holm 2018-08-21 17:32
Tack Björn,
ibland orkar man bara inte och det gäller även om man är yngre än du är :-) Det gäller ju också att ta till vara de sista fina sommardagarna och det skulle jag välja att göra i en stuga på landet än i en stor stad.
Hälsningar Lena
Trevlig promenad och full fart vid planket ser jag.
Har jag inte varit sjuk så skulle det blivit både maraton och planket.
Fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2018-08-21 17:29
Tack Johnny,
trist när man missar event av den anledningen. Det var en trevlig upplevelse att bara strosa runt och titta.
Hälsningar Lena
Fint reportage och hundbilderna fastnar jag extra för, både med och utan gylf! Mycket fin ögonkontakt i sista bilden.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2018-08-21 17:28
Tack Bjarne,
hunden på sista bilden var väldigt speciell och helt i min smak.
Hälsningar Lena