En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Växthuspremiär

Lördagen bjöd på 12 plusgrader och en del sol så vi bestämde att det var dax att sitta ute i växthuset denna kväll. En given cocktail är då margerita med mycket krossad is och amerikanska texmex chips med smält velveetaost (som nog egentligen inte är så mycket ost). 

Glasen är förstås kanderade med salt.

Eftersom det också var en födelsedagsmiddag serverades  hummer med nybakat vitt bröd och smält vitlökssmör. Halva vår spis har slutat fungera så just hummer passade perfekt, bara att ställa på bordet. Hushållspappersrullen är kanske inte så snygg att ha framme men det behövs när man plockar sönder en hummer ner till dess sista beståndsdelar. Lägg märke till gasolkaminen till höger, den behövdes när solen slutade värma.  

Nu stundar en ny vecka och en ny spis som installerades och testades under söndagen. Det kommer nog ett inlägg om det lite senare.

Hälsningar Lena

Inlagt 2021-03-28 20:32 | Läst 1406 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Så fint och med hummer inte illa alls. Jag satte på värmefläkten idag i växthuset så den går nu och håller 10 grader som lägst. Vi funderar på att planera ut våra tomater som ska stå i pallkragarna i växthuset och även ställa ut en del plantor i växthuset nästa vecka, vi får se.
Svar från Lena Holm 2021-03-28 20:56
Tack Peter,
det låter som en bra idé för att ta vara på vårljuset. Vi kommer nog att ställa ut våra största tomater (som är minder än era) till påsk, men med extra värme i ett mindre "tält" med frigolitgolv. Plantorna blir kraftiga och fina om de kommer ut men det är fortfarande lite väl kallt hos oss på nätterna.
Hälsningar Lena
Vad mysigt och trevligt! Grattis på födelsedagen. Den sista bilden borde du ha skickat in till Cyberphoto tävlingen. Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2021-03-29 18:38
Tack Johnny,
nja, den sista bilden hade nog inte platsat där. Belyst med en mobiltelefon tagen i all hast.
Men den var god :-)
Hälsningar Lena
Ser väldigt trevligt ut och hummer gör det alltid festligt. En härlig vårkväll, hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2021-03-29 18:39
Tack Björn,
det var verkligen vår i luften fast det blev kallt när solen försvann. Det är helgen då vi brukar sitta ute första gången på våren.
Hälsningar Lena
Fina bilder som tar fram festkänslan. Så skulle jag vilja fira att det nu är sommartid.
/Ulla
Svar från Lena Holm 2021-03-29 18:40
Tack Ulla,
till helgen håller det sej ljust längre om vi sitter ute, vilket jag tror att vi kommer att göra. Det är alltid extra festligt precis i början på säsongen.
Hälsningar Lena
Hej Lena! Festliga fina bilder. Hummer och bubbel är ju en oslagbar kombination som dessutom gör sig bra på bild :) Grattis på födelsedagen. Hälsningar Mats
Svar från Lena Holm 2021-03-29 18:44
Tack Mats,
visst är det en toppengod kombo och lättare än så kan det ju inte heller bli. Kvällen efter gjorde jag årets rätt Swedish bowl, vilket det kanske kommer en bild på. Det var betydligt mer pyssel.
Hälsningar Lena
Hummer och bubbel är aldrig fel.
Grattis i efterskott. Ni har ett fint växthus och jag förstår att ni njuter av det.
Svar från Lena Holm 2021-03-30 07:44
TAck Bengt,
nu kommer den fina årstiden då vi kan sitta i växthuset innan plantorna "tagit över".
Hälsningar Lena