En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Viktiga vårtecken

Vilka är de viktigaste vårtecknen som vi håller koll på? Det varierar nog lite från person till person men det finns vissa ingredienser som nog många tycker är viktiga. Sädesärlan är nog en sådan faktor. Den har jag redan visat så därför får det bli en forsärla som jag hittade helt överraskande på campus idag.   

Blåsippor är ju givet en viktig faktor och jag hittade en hel tuva med vackra blommor på lunchen idag. De hade också besök av vad jag tror är bin. Det var nämligen full aktivitet i närliggande bikupor... 

Skarp sol och teleobjektiv men ändå ...årets först blåsippor.

Det är förstås full fart på alla småfåglar och det hade varit på sin plats att visa sjungande bofink eller rödhake...men den näpna stjärtmesen med näbben full av bomaterial slår alla andra för tillfället.

Ett givet vårtecken är förstås grillpremiären. För vår del blev det lax med blandade grönsaker. Fågelmataren hänger fortfarande ute vilket man kan se i bakgrunden.

Nu är våren definitivt här och nästa vecka ser mycket lovande ut...

Häsningar Lena

Inlagt 2018-04-13 20:50 | Läst 2129 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Sådan skal det se ud Lena - sol, naturfoto og så den gode grill-mad. Velbekomme og god week-end.
Mvh. Erik.
Svar från Lena Holm 2018-04-14 10:18
Tack Erik,
det blev en fin kväll och det ser även lovande ut inför resten av helgen.
Hälsningar Lena
Ser härligt ut Lena! Roligt med en Forsärla! Sån har jag knappt sett.. inte i modern tid i alla fall! Blåsippor är absolut en kraftfull 'vårmarkör'! Utan dom är det ingen vår.. Stjärtmesen var också väldigt fin! Nästa vecka är det nog läge att vara ledig lite extra om möjligt.. Känns som den försenade våren tar igen allt med full kraft då!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-04-14 10:17
Tack Jan,
jag ser inte forsärla särskilt ofta så jag blev mycket snopen när den plötsligt dök upp utanför jobbet. Det finns ett par vid Ulva kvarn så där kan man nog få syn på den med lite tur. Jag kanske måste ta ledigt en dag nästa vecka om det blir så fint väder som det utlovats hittills.
Hälsningar Lena
Blommor och bin , dessutom lite vin på det. Kan det bli bättre start på våren?

Härligt!

Hälsar
Eva
Svar från Lena Holm 2018-04-14 10:15
Tack Eva,
det var en helt perfekt dag för grillpremiär i går och det ser ut att bli fortsatt fint nästa vecka.
Hälsningar Lena
Fin blandning av vårtecken
Svar från Lena Holm 2018-04-14 10:15
Tack Peter,
naturen bjuder på mycket just nu.
Hälsningar Lena
Stjärtmesen ser för gullig ut! Härligt med vår och snart kommande sommaren.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2018-04-14 10:14
Tack Johnny,
det är en sagolik tid just nu och nästa vecka blir det visst varmt på riktigt. Stjärtmesen satt i ett buskage och jag fick inte riktigt helt rena bilder på den, men en fick duga att visa tyckte jag för den var så söt med allt den hade i näbben.
Hälsningar Lena
Många vårtecken i samma serie, härligt! Forsärlan går fint i färg med laven på stenarna, snyggt! Jag är också mycket svag för blåsipporna. Det är något alldeles extra när den första dyker upp, det ultimata vårtecknet enligt mig.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2018-04-14 10:12
Tack Bjarne,
jag tänkte på färgerna på forsärlan och stenarna när jag tittade på bilderna, kul att du la märke till det. Jag ser den inte särskilt ofta och så bara plötsligt dök den upp utanför jobbet. Dessa blåsippor står mycket skyddat, de har inte kommit upp i skogen ännu.
Hälsningar Lena
Härliga tecken !
Så underbart söt den lilla stjärtmesen var. Har inte sett mina på länge nu, undrar om dom försvunnit p.g.a. att dom har röjt rejält i en av skogsdungarna här i närheten där dom kan ha hållit till.
Har inte sett några blåsippor ännu men får väl ut och kolla nån dag.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2018-04-14 10:10
Tack Ing-Marie,
dessa sippor står mycket skyddat mot en vägg där solen gassat flera dagar. Mina "ordinarie" blåsippor är inte framme ännu. stjärtmesarna har kanske flyttat för att finna lämpliga boplatser eller vet du om det brukar häcka i närheten av ert hus?
Hälsningar Lena
Härliga bilder, fint att se bina är i full gång på blommorna, såg riktigt härligt ut med grillad lax :)
Mvh
Fredrik