En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Max till max

Vi är hundvakt under några dagar till en underbar jaktlabrador vid namn Max. Husse till Max var doktorand på min institution för ca ett år sedan och Max var med på jobbet varje dag. Max har nu fått följa med mej i två dagar och han tycks gilla att vara tillbaka på "jobbet". Han fick direkt gå i tjänst på övningar med veterinärstudenter. De övar att känna på muskler och strukturer med fingrarna på hundar och Max älskar verkligen detta. Att stå i centrum är verkligen hans grej.

När vi kom hem var det en dax för en stund i skogen tillsammans. Max är oerhört lyhörd och jag kan tryggt ha honom lös på promenaden.

Den här skogsbacken vimlar av nya intressanta dofter och träd som måste markeras.

Max går lite i förväg men kommer alltid tillbaka för att kolla in var jag är. Om jag ropar på honom är han vid min sida på nolltid. Efter ett par dagar har vi lärt oss så pass av varandra att jag kan känna mej helt lugn i den lilla skog som vi promenerar i.

Max på språng i skogen.

Naturligtvis hittade vi en pöl med vatten, Max provsmakar först...

Sedan gäller det att göra det bästa av den lilla pölen.

I bästa labradorstil skvätter han runt i det bruna vattnet. Det blir spolning med slangen ute när vi kommer hem. Max tar detta med ro och krumbuktar sej förtjust när jag sveper en stor gammal handduk omkring honom. Om man badar i skogen får man extra mycket gos när man kommer hem.

Hälsningar Lena 

  

Inlagt 2013-05-03 22:40 | Läst 2833 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Lyckliga dig som får ha en mysig och go labbe hos dig. Saknar mina så mycket att jag knappt törs tänka på dem. Fast snart kanske även jag får gosa med en, sonen har bokat en valp.
Underbara bilder som säger det mesta om en Labrador, ska vara maten som saknas då, annars har du fått med det en labbe älskar allra mest...att plaska runt i pölarna i skogen. Desto lerigare desto roligare verkade det som.
Klappa Max från mig.
Svar från Lena Holm 2013-05-03 23:23
Tack Margareta,
Max är verkligen en underbar jycke men det är en sak som inte stämmer med den glada labradoren. Han är inte matfixerad. Jag har själv haft en jaktlabrador och en flat coated retriever, båda vaknade från djupaste sömn om man så mycket som tänkte "kylskåp". Max äter kött och korv men ratar allt annat. Han går på det mest energirika foder som finns men käkar bara lite som det passar. Han används regelbundet i jakt och är i bästa form men mat är inte så viktigt. Jag kan inte fatta det, men har nu upplevt hur det är att ha en labrador i köket som inte dreglar när man lagar mat. Det är lite besynnerligt.
Hälsningar Lena
Fina bilder på en fin hund. På första bilden syns det tydligt att han gillar att stå i centrum. Den där lyhörda lydnaden är något man kan längta efter när man är van vid dalmatiner;-) //Mats
Svar från Lena Holm 2013-05-05 10:13
Tack Mats,
Max husse har lyckats väldigt bra med honom och det är ett nöje att ha en sådan hund några dagar. Jag är imponerad av att han är så lyhör doch lydig även med oss.
Hälsningar Lena
Trevligt med hundar. Har haft två stycken cavalier själv. Vill nog inte ha fler nu då jag tycker man ska ha väldigt mycket tid för dom och som jag inte kan ge.
Min barn har dock en varsin och det är alltid lika kul att fotografera dom när dom leker och jagar varandra. Fint porträtt längst upp !
Sten
Svar från Lena Holm 2013-05-05 10:15
Tack Sten,
vi tycker det är trevligt att vara hundvakt någon gång ibland. I synnerhet till behagliga hundar som Max. Vi har inte tid att ha egen hund heller så detta passa oss utmärkt. Vi har ju dessutom tur med vädret denna gång.
Hälsningar Lena
Härliga hundbilder. Max ser väldigt samlad och stabil ut. Gillar särskilt bilden där Max är på språng i skogen. Snyggt fotograferat.

/Torbjörn
Svar från Lena Holm 2013-05-05 10:18
Tack Torbjörn,
det här är en kanonhund, som dessutom är mycket bra som jakthund. Bilden "på språng i skogen" är den som jag själv är mest nöjd med. Tog en serie där men det var bara en bild där ljuset föll prefekt på hunden.
Hälsningar Lena
Vilka härliga hundbilder. Gillar dom där han plaskar runt i lervattnet.
Vi har en Bayersk Viltspårhund, en riktig soffpotatis som älskar att ligga i sängen ( under täcket ) och i knä. Men när han spårar, då är det en helt annan hund.Då är han på alerten.
Ha nu en skön lördag med vovven
Marianne
Svar från Lena Holm 2013-05-05 10:20
TAck Marianne,
Max ligger i sin slitna bädd och har inte ens provat att krypa upp i något annat. Lika bra det för han fäller mycke jusr nu. Det var nog inte tänkt att han skulle bada i den där pölen men jag såg den för sent och då kunde han ju lika gärna få ha lite kul.
Hälsningar Lena
Fina fartfyllda bilder i vackert ljus och fina färger.
Svar från Lena Holm 2013-05-05 10:21
Tack Stefan,
det är fart på Max och han gör sej bra mot färgerna i skogen. Solljuset var dock i skarpaste laget.
Hälsningar Lena
Fina bilder på en vacker och uppmärksam hund med skön utstrålning!!
Svar från Lena Holm 2013-05-05 10:22
Tack Anne-Sophie,
ja, det är en härlig hund och han inbjuder till fotografering när man är ute.
Hälsningar Lena