En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Vilken start på sista arbetsdagen !

Jag kom till campus ganska tidigt och bestämde mej för att köra längs ån fram till den gamla bron innan det var dags att börja jobba. Ibland går det att se kungsfiskare där, har jag hört....Jag hade justerat kamerans inställningar och den låg på passagerarsätet, "just in case". Jag klev ur bilen och hann inte ens stänga dörren förrän den kom farande.

Nu är jag tacksam för alla flygande skrattmåsar jag övat på. Jag höjde kameran och smattrade iväg ett 20-tal bilder. Som vanligt 420 mm handhållet. Den kom... rakt över mitt huvud ....

...den såg...

....och den passerade. Ibland går det fort att ta dagens bild. Idag nr 213. Jag tror att det är en ormvråk, rätta mej gärna om jag har fel. När den hade passerat kändes det som att jag hade fått dagens utdelning. Inget annat skulle passera som slog denna. Alltså åkte jag tillbaka längs ån och gick in på jobbet. Sista dagen innan den efterlängtade semestern.

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-08-01 18:01 | Läst 1423 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Sista bilden är mycket läcker! Kan tyvärr inte hjälpa till med vad det är för fågel, bara vara med och beundrad dagens fångst.
Ha en skön semester också.
Svar från Lena Holm 2014-08-02 10:15
Tack Margareta,
det verkar som att det är en ormvråk. Flera har bekräftat.
Hälsningar Lena
Grattis, det gäller att ha grejorna skjutklara;) Ser ut att vara en ormvråk på den tydliga avgränsningen hals-bröst.

/Stephan
Svar från Lena Holm 2014-08-02 10:17
Tack Stephan,
jag har lärt mej av tidigare misstag. Om kameran är med ska den vara redo att användas omedelbart och eftersom jag alltid kör manuellt gör jag lite grundinställningar innan jag sätter mej i bilen.
Hälsningar Lena
Jag kan inte hjälpa dig med arten Lena, jag började lära mig fåglar för 2 år sedan och kan möjligen 20 olika:) Precis så gör man som du gjorde, justerade kameran så den är redo i fall och matt, med rätt objektiv också:) Ha en skön semester, efter allt jobbflytt och andra bestyr som hör sommaren till. Skall du dyka:)?
Svar från Lena Holm 2014-08-02 10:20
Tack Ingemar,
jag väljer objektiv innan jag åker hemifrån. När det "bara är" dagens bild som ska tas får objektivvalet styra lite vad det kan bli för motiv. Eftersom jag alltid kör manuellt gör jag grundinställningarna innan jag sätter mej i bilen, då kan det gå fort om det dyker upp ett motiv.
Vi ska dyka så mycket det går, yes!
Hälsningar Lena
Kanonfina bilder! Gillar speciellt tvåan med den tydliga teckningen. Jag skulle också tippat på en ormvråk, men inte 100% säker. Är ingen fågelskådare direkt =)
Ha det fint!
Svar från Lena Holm 2014-08-02 10:22
Tack Mikael,
jag försökte titta på bilder på nätet och i fågelboken och jag kan inte hitta något bättre förslag. Den är ju dessutom inte direkt sällsynt.
Hälsningar Lena
Har man kameran inställd och klar bredvid sig då är det mycket mer än bara tur. Snyggt fångat!
Arten vågar jag inte ha någon åsikt om, är alldeles för okunnig för det.
Svar från Lena Holm 2014-08-02 10:24
Tack Erik,
ska det bli en bild om dagen gäller det att passa på när man åker till och från jobbet. Jag åker längs fina vägar men det kan tyvärr vara svårt att stanna. Denna vägstump är dock en återvändsgata och där stannar jag ibland bara för att titta ut över ån, ibland ger det utdelning.
Hälsningar Lena
Vilka jättefina bilder på ormvråken det är roligt när den kommer så nära Snyggt fotat Lena Ha en skön helg och semester :: ) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-08-02 10:25
Tack Gert,
bra att veta att du också tycker att det är en ormvråk. Den kom som en total överraskning.
Hälsningar Lena
Ja verkligen fin serie, dom blir ju bättre o bättre, sista är ju så härlig, hänger autofocusen med på såna här övningar?
Glad helg, LO
Svar från Lena Holm 2014-08-02 10:26
Tack LO,
ja autofokusen hänger med om jag placerar fokuspunkten rätt. Vilket inte är så lätt när det går fort. Med bländare 5,6 kan man dock missa lite och ändå få hyfsad skärpa på ögonen.
Hälsningar Lena
Oftast tycker jag att man sitter i bilen på någon väg där det är omöjligt att stanna som man ser rovfåglarna flyga omkring och retas med en. Grattis - du var verkligen på rätt ställe - och redo! :)
Svar från Lena Holm 2014-08-02 10:28
Tack Susanne,
du har så rätt. Jag ser ofta rovfåglar på morgonen men det går absolut inte att stanna där de brukar sitta eller så passerar de över bilen och då är det ju också kört.
Hälsningar Lena
Jättefina bilder från din morgon, det gäller att ha kameran laddad, så blev det för mig också ikväll med en sittande havsörn.
ha de gott
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-08-02 10:29
Tack B-O,
havsörnen smäller ännu högre än en ormvråk. Hoppas jag kan få se någon när vi är i Norge.
Hälsningar Lena