En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Kvällsdyk i Långssjön - kollage 2

I skenet från en ficklampa möter man både fiskar och kräftor efter mörkrets inbrott. En medelstor gädda kom framsmygande i mörkret vid några tillfällen, men inte tillräckligt nära för att bli fotograferad. En lyckad kväll som avslutades vid grillplatsen där klubbens kock fixat "korvbuffé".  

Hälsningar Lena

Inlagt 2014-10-06 23:00 | Läst 6423 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
He he, på kvällarna byter du om och dyker för att finna ro i en annan värld. Jag lägger mig i myssoffan och tittar in i min egen lilla värld, en värld i miniatyr:)
Svar från Lena Holm 2014-10-07 07:48
Hej Ingemar,
det händer inte så ofta att det blir dyk efter jobbet en vardag men på hösten kan det vara mysigt att göra mörkerdyk i någon insjö. Då min lokala dykklubb gjorde det igår kunde jag inte motstå att följa med, men det blir rätt sent innan man har packat upp allt och kommit till bilderna.
Hälsningar Lena
Vilken tur att det finns korv. Efter att ha fotograferat fiskarna skulle jag inte vilja äta upp dom. Tycker heller inte om att man släpper ner levande kräftor i kokande vatten. Korv kommer ju inte från något djur. Den kommer ifrån Sohlbergs. Fryser lite när jag tänker på hur kallt det är i vattnet.
Sten
Svar från Lena Holm 2014-10-07 07:51
Hej Sten,
Solhbergs korv har jag inte ätit sedan jag flyttade hemifrån (från Gävle) :-) Bor man I Uppsala kommer korven från Andersson och Tillman. Just grillad korv har nog räddat mången frusen dykare. Igår kväll var det dock inte så kallt. En vattentemperatur på 12 grader är ganska OK om man har torrdräkt och ett tjockt underställ.
Hälsningar Lena
Jag tycker att Du är mycket aktiv! Bra bilder av fiskar i en insjö, och motiven är kanske inte så spektakulära, men fina ändå.
Svar från Lena Holm 2014-10-07 17:27
Tack Wolfgang,
tyvärr var det rätt dålig sikt annars hade jag haft gäddan på bild också.
Hälsningar Lena
Häftigt. Björklinge?
Svar från Lena Holm 2014-10-07 17:28
Just det, Björklinge. Det finns betydligt mer fisk och kräftor där än man kan tro. Den lilla fisken på mittenbilden är en Nissöga, vilket inte är en helt vanlig art och som jag bara sett i en sjö utanför Strängnäs förut.
Hälsningar Lena
Det där ser nästan ut som jag föreställer mig hur det är under ytan i vår badsjö Fiskmyran ute på Ingarö.
När jag tar ett bad och simmar iväg så inbillar jag mig ibland att gäddan lurar i vassen och väntar på sitt byte...mina tår. ;)
Kräftor finns det där också men de är nog inte lika modiga som gäddorna.
Svar från Lena Holm 2014-10-07 17:30
Hej Margareta,
det kan mycket väl se ut så här i er badsjö men gäddan lurar inte på dej. Kräftorna kan däremot nypas men bara om du stör dem genom att plocka upp ett hus som de krupit in i (t ex en gammal mugg eller burk).
Hälsningar Lena
Jag förmodar att man kan bli "bortskämd" både som dykare och beskådare.... :) Utan att göra någon djupdykning i ämnet... :) På med våtdräkten, det regnar ju... ;) //Peter
Svar från Lena Holm 2014-10-07 17:33
Du har så rätt och med all dykning vi gjort i Norge i år så blir man bortskämd både med motiv och siktförhållanden. Det här är dock en småmysig grej att göra med en dykklubb, att smyga runt under ytan på en badplats med ficklampa och spana i mörkret. Gäddan som vid flera tillfällen kom och spanade in oss är ett bra exempel på vad man kan få uppleva.
Hälsningar Lena
Gillas! Fint med ett collage där bakgrunden har samma färg...bilderna flyter (!!!) verkligen ihop till ett enda konstverk!
Svar från Lena Holm 2014-10-07 17:34
Tack Lena,
mittbilden avviker lite men det är en liten fisk som inte är så vanlig, Nissöga, så jag tycker den kan få sticka ut lite.
Hälsningar Lena
Härligt collage med lite murriga bilder down under!
Svar från Lena Holm 2014-10-07 17:35
Tack Dan,
det var väldigt murrigt på det dyket och siktförhållandena rent usla, ganska mysigt ändå men hopplöst att fotografera i.
Hälsningar Lena
Det är fina bilder på fiskarna jag gillar abborren o kräftan de är häftiga Ha en skön kväll :) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-10-07 19:20
Tacl Gert,
kräftan är min favorit bland dessa bilder.
Hälsningar Lena