En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Att sminkas för ett bröllop

Jag var nyligen på ett bröllop i Little Rock, Arkansas och blev tillfrågad om jag inte hade lust att ta några bilder när tärnorna och bruden var på sminkning och håruppsättning. Hela gänget infann sej redan 07:30 på salongen men jag tog det lite lugnt och kom 08:45.

 

Samma tjej sminkade fyra tärnor och bruden samt fixade brudens hår, utan ens en kort paus. Allt var klart 12:45, helt enligt "tidtabellen".

I matchande tröjor med texten "Best day ever" och datum, inväntar de sin tur. Jag väntade också en hel del men det var ändå rätt kul att vara med och höra dem bubbla på om allt möjligt.

Min systerdotter är en av tärnorna och här är det hennes tur.

Från sminket fick de gå in i ett annat hörn av salongen och få håret uppsatt. Alla tärnor hade så pass långt hår att de kunde få samma typ av uppsättning.

Så här fint blev det bakifrån.

Det här är brudens "Bridesmaid of honor". Jag kan inte komma på vad det kan heta på svenska.

Alla bilder är tagna i naturligt ljus fast i en frisersalong är det förstås inte så naturligt. Här är det i alla fall ljus från ett fönster som reflekteras i en spegel.

Till slut var det brudens tur. För att hålla humöret uppe hade de med sej lite snacks och förfriskningar.

Tärnorna samlades runt bruden. Salongen var full med andra kunder men det här hörnet var tämligen ockuperat och alla förstod nog vad som var på gång. Stämningen var fin trots lång väntan.

Jag vet inte hur vanligt det är med specialtröjor så jag borde kanske ha frågat. Antagligen är det normalt för ett amerikanskt bröllop.

 

Bruden var glad trots att jag tror att hon hade en hel del att tänka på. Det fanns ingen bröllopskoordinator eller liknande och de hade ordnat väldigt mycket själva. "Tidtabellen" för dagen sträckte sej från 07:30 till 21:15 och hade 43 separata punkter !

 

Det är ännu tidigt på dagen men allt flyter på i bra tempo. Det är ju inte heller bruden som ska se till att "Best man" och tre "groomsmen" får på sej rätt slips och rätt strumpor. De ska bara infinna sej för fotografering i Burns Park 14:10.

Klart! Snabbt transport tillbaka till hotellet (de körde själva) för att ta på matchande röda rockar (med namn broderat), snabb lunchmacka och sedan klänningar, skor, örhängen och läppstift inför fotografering.

Alla porträttbilder är tagna med Canon 70-200 f/2,8. Det var ju en salong full med folk och jag behövde inte heller vara "uppe i ansiktet" på någon.  

Hej så länge,

Lena

Inlagt 2017-10-31 21:02 | Läst 3970 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Lena.
Det var da en sjov opgave du fik der. Jeg synes, at du har løst den til UG. Det er svært med de lysforhold.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Holm 2017-11-01 19:15
Tack Erik,
det här är ju inte alls inom min komfortzon men det var kul att få vara med om.
Hälsningar Lena
Mycket bestyr inför ett bröllop, brudparet kommer med all säkerhet bli väldigt glad för att du dokumenterat det också.
Fina bilder.
Svar från Lena Holm 2017-11-01 19:16
Tack Margareta,
det blir en fotobok till jul med mina personliga bilder från bröllopet och lite av det som hände runt omkring.
Hälsningar Lena
Roliga och trevliga bilder från en salong med sminkning av brud och tärnor, det ser jag inte så ofta. Snygga bilder blev det.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2017-11-01 19:16
Tack Stig,
det här ser inte heller jag så ofta och det var kul att få vara med.
Hälsningar Lena