En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Tre rutor som får inleda påsken

En liten spett som dök upp där jag inte alls hade förväntat mej att se den. Om det nu är en mindre hackspett är det den första jag har lyckats få på bild. 

Backsipporna blommar för fullt på Ultuna campus, om man vet var man ska leta...Jag var på jobbet en dag denna vecka och gick ut på lunchen. 

Årets första sädesärla. Den satte sej förstås helt galet med tanke på ljuset men vad bryr sej sädesärlan om det. Den fladdrade iväg ut över Kyrksjön i bästa vårdansen. 

Önskar er alla en fin påsk! 

Hälsningar Lena

PS. Vi ska måla, bygga ny spalje, fixa fönsterfoder och bygga en ny odlingslåda (den gamla har ruttnat sönder).

Inlagt 2020-04-10 20:12 | Läst 2837 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
3st fina bilder och visst ser det ut som en mindre hackspett :) eller ;)

Glad påsk
Svar från Lena Holm 2020-04-11 22:24
Tack Joakim,
visst är det en mindre hackspett men jag vill inte vara kaxig och skriva det rakt av innan jag fått lite feedback från fågelexperterna. Tony bekräftade det ganska omgående.
Hälsningar Lena
Jättefina vårbilder! Jag längtar ut i naturen, nu, men hinner inte riktigt med det förrän på annandagen, men då tänkte jag försöka åka ut o fuska lite med fägelfoto. Vi får väl se vad det blir av det! :) Jag önskar dej en fin påskhelg! :) /Tommy.
Svar från Lena Holm 2020-04-11 22:26
Tack Tommy,
jag fick till en kort tur på morgonen innan jag skulle jobba på skärtorsdag. Annars har får långhelg haft fokus på "hus och hem" med målning, nya fönsterfoder och ny odlingslåda mm. Hoppas du får en fin tur på annandagen, inväntar bilder förstås.
Hälsningar Lena
Visst är det en mindre hackspett! Härligt bra bild! Den är inte jättelätt att få så bra som du har fått den! Grattis!!!
Svar från Lena Holm 2020-04-10 20:45
Tack Tony,
den satte sej på en trädstam mitt framför mej och jag tyckte den såg lite udda ut så jag tog en serie med bilder. Ljuset var inte optimalt men den satt rätt nära för 400 mm. Insåg när jag tittade på bilderna efteråt att det inte var en vanlig hackspett men jag hade inte alls förväntat mej att den skulle dyka upp just där. Kul! Bilden är tagen vid en liten sjö (Kyrksjön) i ett villaområde utanför Stockholm.
Hälsningar Lena
Hej Lena - det var nogle meget fine billeder at fejre påske med.
God fornøjelse med byggeriet og God Påske her fra Roskilde.
//Erik//.
Svar från Lena Holm 2020-04-11 22:28
Tack Erik,
för mej kändes det som ett fint sätt att inleda påsken på. Sedan har det mest blivit fokus på "hus och trädgård" men med avbrott för goda middagar förstås:-)
Hälsningar Lena
Fina bilder allihop! Cyklade runt Södermalm idag, och hoppades på en Sädesärla, men jag hittade ingen.. annars så är det nu dom brukar dyka upp, nästan samma datum 'oavsett'.. Mindre Hackspett är fint, det är nog 3 år sen jag såg en senast, det var på Djurgården, en fågel som är ganska orädd är min upplevelse! Apropa Djurgården så såg jag min första tärna vid Isbladskärret när jag var där tidigare i veckan, en trolig Fisktärna, dom brukar vara först.. Glad Påsk!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2020-04-11 22:30
Tack Jan,
sädesärlorna hade definitivt landat vid Kyrksjön men jag lyckades inte få en bild i bättre ljus mest för att det hela tiden kom folk som gick ut på bryggan. Den mindre hackspetten var en ren lyckträff :-)
Hälsningar Lena
Fint med m. hackspett, en hane. En art som jag ännu inte hittat i år.
- hawk
Svar från Lena Holm 2020-04-11 22:32
Tack Håkan,
det är en art som jag inte ens sett förrän vid detta tillfälle och hur kul som helst för det var helt oväntat.
Hälsningar Lena
Jag såg en och hörde tre mindre hackspettar när jag var till Gysinge sist. Vid bilparkeringen på Granön. Fick dock inga bilder. Det var väldigt fint ljus i din bild.
Sten
Svar från Lena Holm 2020-04-11 22:35
Tack Sten,
de låter helt olikt andra spettar (de jag är van vid i alla fall) hann jag konstatera när jag såg denna. Ljuset var egentligen inte så bra men i LR kan man fixa en hel del om man bara har en bild med någorlunda lågt ISO och som inte behöver beskäras särskilt mycket. Den satte sej väldigt nära.
Hälsningar Lena
Tre riktigt fina bilder, den mindre hackspetten har du fått riktigt fint med snygg bakgrund och allt. Jag har några bilder på en mindre med det är mer inklämd mellan grenar. Sädesärla har jag inte sett än, men den borde ju vara här kan jag tycka
Svar från Lena Holm 2020-04-11 22:37
Tack Peter,
den fina spetten satte sej på en trädstam mitt framför mej och jag tog bara en serie med bilder på något som jag inte ens var riktigt säker på vad det var. Sädesärla borde ju inte vara svårt att hitta hos er om den redan finns hos oss :-)
Hälsningar Lena
Härliga påskbilder Lena! Alla är bra, men hackspetten är fantastisk. Jättefint med de vackra backsipporna också och vem kan motstå en sädesärla?
Glad Påsk!
Bjarne
Svar från Lena Holm 2020-04-11 22:40
Tack Bjarne,
jag hade ett antal olika motiv att välja bland då jag la ut denna blogg men jag ville göra en kort grej med tre kvadratiska bilder. Just dessa tre kändes mest centrala för mej.
Hälsningar Lena
Vilken förmån att få en mindre hackspett på bild.
Fint med backsippor också och alla andra vårtecken.
Såg att även våra blåsippor på tomten blommar nu, trots att de växer på en skuggig plats.
Har läst dina inlägg från Australien men humöret har inte varit på topp den senaste tiden så jag har inte kommenterat några inlägg alls.
Glad Påsk.
Svar från Lena Holm 2020-04-11 09:56
Glad påsk Margareta!
Ibland bara orkar man inte, kul att du ändå varit inne och läst. Det lär dröja innan vi kommer någonstans nu, inte bara av coronaskäl. Den mindre spetten är fotad hemma i dina trakter. Den finns vid Kyrksjön. Den här fotade jag på stigen väldigt nära den stora bryggan. Såg även smådopping, svarthakedopping, skäggdopping och mängder med sothöns förstås.
Hälsningar Lena
Hej Lena! Tre riktigt fina bilder, bra start på påsken :) Hälsningar Mats
Svar från Lena Holm 2020-04-11 22:41
Tack Mats,
jag har sett att du också startat påsken med en förträfflig frukost. Återkommer till den.
Hälsningar Lena
Åh, vilka härliga vårbilder.
jag har ju en mindre hackspett som kommer på besök ibland. Har aldrig sett den här tidigare år. Och jag tycker det cirkulerar mycket bilder på den nu, så kanske den ökar i antal.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2020-04-11 22:43
Tack Ing-Marie,
kanske ökar de i antal eller så är fotograferna mer uppmärksamma. För mej var det mest tur. Sädesärlan kändes minst lika viktig denna dag.
Hälsningar Lena
En finfin inledning på påsken med dessa bilder....
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Lena Holm 2020-04-11 22:45
Tack Gunte,
jag fick en tur i naturen på skärtorsdagsmorgon (innan jobbet) men sedan har det varit mest fokus på "hus och trädgård". Det har blivit en annorlunda påsk men inte helt fel heller.
Hälsningar Lena
Härlig inledning på påsken! Vackert fångat av den mindre i motljuset. Och grattis till den. Årets första sädesärla väntar jag fortfarande på.
Glad påsk.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2020-04-11 22:47
Tack Johnny,
det var en stor överraskning att det fanns mindre hackspett vid Kyrksjön, jag hänger inte med alls i Artportalens rapporter. Annars blir det mest fokus på "hus och trädgård" denna helg. Första sädesärlan känns dock viktig, noteras varje år.
Hälsningar Lena
Full rulle hela påsken då. 😀
Fin bild på den lilla hackspett.
Alla vårtecken uppskattas.
Idag ska vi fika utomhus med våra barn.
Och jag tänker även redigera lite gamla bilder.
Ta hand om er.
Svar från Lena Holm 2020-04-12 20:14
Tack Bengt,
det har blivit mycket måla och spaljen blev målningsarbete som gav träningsvärk, mycket sitta på huk etc. Vi ska avrunda en del arbeten i morgon och en del får helt enkelt vara kvar till kommande helger. Men vi har firat påsk också, det kommer bilder.
Hälsningar Lena