En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Säterdalen och en Fotografisk resa

Äntligen kunde det bli av igen, En fotografisk resa i tid och rymd. Denna resa var först planerad till den 6 juni men det blev förstås uppskjutet pga av den evigt rådande pandemin. I helgen kunde vi ändå ses och trots vissa begränsningar (max 50 deltagare på föreläsningarna) blev det en toppenfin lördag med både nya och nygamla möten.

En av mötesgeneralerna Peter Engman i samspråk med deltagare. 

Elisabeth Englin/N från Hälsingland var en av föreläsarna och hon höll en presentation som var en ren njutning att få uppleva. Ganska lågmäld men med ett stort engagemang för naturen och ffa skogen i sina hemtrakter. Elisabeth hör och ser jag gärna fler gånger. 

Det kom och gick en del besökare. Vädret var perfekt och det fanns gott om tillfällen att prata med de som kom och tittade på bilderna.

Susanne Larsdotter var en ny deltagare som det var kul att prata bild med. Jag hoppas verkligen att vi ses igen eller kan utbyta erfarenheter på något annat sätt. 

Jag hade tipsat Björn om detta evenemang för jag visste ju att Korsheden inte är så långt från Säter och det skulle ju vara så kul att ses. 

Björn kom lagom till lunchen och det var verkligen trevligt att få ses IRL och småprata en stund i den sköna miljön som Säterdalen bjuder på.

Vi tittade på utställningen tillsammans med Mats och hade en trevlig stund ihop tills det var dax för dagens andra föreläsare som var Brutus Östling. Han levererade en lång underhållande föreläsning/bildspel som anknöt till hans senaste bok "Konsten att fotografera fåglar och andra djur, version 2.0". 

Säterdalen hade ju också fått en del regn på sistone och det märktes tydligt om man såg sej omkring. Om barnen ville gunga måsta man ha höga gummistövlar och den strida strömmen krävde järnkoll på vad småttingarna höll på med. 

Det stillsamma porlande vattendraget som jag vid tidigare tillfällen fotat hundar och andra små djur vid var nu en kraftfull forsande ström. Ser fram emot nästa års arrangemang i Säterdalen den 6 juni. Hoppas vi kan ses då.

Stort tack till Magnus och Peter samt alla inblandade arrangörer för en fin resa.

Hälsningar Lena

Inlagt 2021-08-22 21:24 | Läst 1504 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Lena.
Herligt at få se nogle billeder fra et fint arrangement.
Med mange venlig hilsner fra Erik.
Svar från Lena Holm 2021-08-22 21:39
Tack Erik,
du var snabb ikväll :-) Det var ett mycket fint arrangemang men också kul att få träffa fotografer IRL.
Hälsningar Lena
Trevligt reportage, hade tänkt vara med men vi fick ändra planerna. Ser fram emot 2022. 😀
Svar från Lena Holm 2021-08-22 22:10
Tack Bengt,
jag hade förväntat mej att ni skulle vara med och att vi kunde ses IRL men det får bli senare i höst (hoppas jag ). Det var ett mysigt arrangemang med perfekt väder och jag fick en fin glimt av omgivningarna vilket kommer i ett senare inlägg.
Hälsningar Lena
Trevligt reportage som fick mig att önska att jag varit där!
//GöranR
Svar från Lena Holm 2021-08-23 21:51
Tack Göran,
du missade en fin dag med mycket foto och bilder men det kommer en ny dag 2022.
Hälsningar Lena
Kul att få en inblick utan att vara där, några kända ansikten och många fina bilder på väggen ser det ut som och trevligt att föreläsningar har kommit igång igen. Verkar ha varit en trevlig utflykt och vädret i topp
Svar från Lena Holm 2021-08-23 21:52
Tack Peter,
det här är alltid ett trevligt arrangemang och extra när vädret är så fint som denna dag. Ibland har det regnat och då är det lite jobbigt att ha alla bilder ute.
Hälsningar Lena
Så trevligt. Det här har jag missat. Fina bilder och tycker det gör sig bra ute och säterdalen är fint. Gick kärleksstigen där för några år sedan. Som en frodig djungel :)
Svar från Lena Holm 2021-08-23 21:55
Tack Nini,
de brukade göra reklam för detta på Fotosidan förut men det dök inte upp något i år. Hade jag tänkt till lite så kunde jag ju tipsat dej som jag gjorde med Björn. Det var väldigt grönt och frodigt även i år och massor med vatten, som på andra ställen just nu.
Roligt att titta dit och träffa dig, Mats och Magnus!, tack för signal om att det var. Bara en dryg halvtimme från Korsheden, lätt att åka över en stund. Fint reportage med många bra bilder! Och många fina på utställningen så klart! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2021-08-23 21:56
Tack Björn,
det var kul att ses för det var så länge sedan. Jag återkommer nog angående svampskogen.
Hälsningar Lena
Kul att se !
Det är första gången jag inte kunde vara med sedan starten ( kan det ha varit 2011 ) så det är lite konstigt att se bilder därifrån utan att ha varit där. Det var regnet som ställde till det för mig. Mina närmsta resvägar var inte pålitliga och även avstängda och så hade jag vänner som blivit så hårt drabbade av översvämningen så jag kände att jag ville bidra med det jag kunde för att hjälpa till där.
Blev tveksam på om du varit där, det cirkulerar ju en del bilder i facebookgruppen och jag kollade om du skulle ha fastnat på någon bild, men du höll dig visst undan alla kameror :-)
Men vi får hoppas på att det blir av nästa år.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2021-08-23 21:59
Tack Ing-Marie,
jag hade ju sett fram emot att du skulle vara där men så insåg jag när de gjorde sista utskicket att du inte längre var med på sändlistan. Det var en mycket fin dag och det var spår av regnvädret även i Säterdalen som du ser. Jag försöker hålla mej borta från FB grupper men det här gången var det nog bara en lyckträff :-) Som det lät blir det en dag, den 6 juni, 2022.
Hälsningar Lena
Alltid intressant att ta del av andra fotografers bilder och erfarenheter. Kul grej. Synd att man missat info om detta.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2021-08-24 17:52
Tack Johnny,
jag vet inte hur mycket info det varit. Jag står med på en lista över tidigare deltagare. Förut brukade det komma en blänkare här på FS om detta men det gjorde det inte i år. Jag tipsade Björn för jag trodde att han var i stugan och då var det nära för honom att komma. Nästa år är det den 6 juni som gäller.
Hälsningar Lena
Ser ut som en trevlig och lagom tillställning..
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2021-08-24 17:53
Tack Gunte,
det är mysigt i Säterdalen och med de restriktioner som fortfarande gäller så funkade det bra.
Hälsningar Lena