En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Fredag och iordningställt för höst- och vintersäsong

I veckan har jag lyckats få ordning i växthuset så vi kan sitta där på helgerna ett tag till. Det krävs en stund med gasolvärmare men det är det värt. Gardinerna kom först upp för att fåglarna skulle se glaset när växterna var borttagna. Sedan var ju växthuset en bra plats att ställa trädgårdsmöblerna på....och sedan behövdes bara lite omvårdnad så hade vi ett uterum för höst- och tidig vårsäsong. Insåg när jag tittade på bilden att jag glömt lägga ut trasmattorna. Vi får fixa det innan middagen.

Jag kan inte motstå att köpa några höstväxter och de får stå hela vintern ute i växthuset. De ser nästan lika fina ut "frystorkade" på våren. Pelargonen får förstås flytta in.

Nu är det fredag!

Hälsningar Lena

Inlagt 2021-10-08 16:46 | Läst 838 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ser höstmysigt ut. Trevlig helg
/Ulla
Svar från Lena Holm 2021-10-08 20:23
Tack Ulla,
trevlig helg önskar jag dej också.
Hälsningar Lena
Hej Lena H.
Det er så smart, at udnytte drivhuset på den måde.
God fredag og week-end her fra Roskilde/DK.
//Erik//
Svar från Lena Holm 2021-10-08 20:26
Tack Erik,
vi ville egentligen ha ett uterum men en duktig byggmästare avrådde oss från att bygga det för det skulle blir både konstigt och dyrt som vårt hus ser ut. Då byggde vi altanen och växthuset med syftet att nyttja det både för odling och samvaro. Det blev en jättebra kompromiss.
Hälsningar Lena
Mycket trevligt! Och fårskinn är inte dumt...Vi som inte jobbar har ändå kunnat sitta på altan och fika på eftermiddagarna Utan fårskinn. Många hälsningar/ Björn
Mycket trevligt! Och fårskinn är inte dumt...Vi som inte jobbar har ändå kunnat sitta på altan och fika på eftermiddagarna Utan fårskinn. Många hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2021-10-09 22:25
Tack Björn,
det har varit fint i veckan men det var bara under fredagen som jag kunde jobba hemma och gå ut en sväng på lunchen. VI har studenter nu och då måste jag vara på plats. Just det där fårskinnet är nog det finaste vi har. Inköpt på Enaforsholms Fjällgård för några år sedan för en bråkdel av vad de kostar i Stockholm.
Hälsningar Lena
Ser ju trevligt ut, kan tänka mig att så länge solen kommer åt ger den väl lite värmetillskott.
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2021-10-09 22:21
Tack Gunte,
solen värmer upp så det blir riktigt behagligt men när den går ner slår vi på gasolvärmaren och lägger fårskinn på stolarna. Ikväll var det riktigt mysigt när det mörknade och vi satt där med stearinljus och en gammal oljelampa.
Hälsningar Lena
Jo skatorna ser verkligen ut som det är fredag, de har vaknat till och är lediga.

Ser fint ut i växthuset, vi gör egentligen ingen skillnad i växthuset efter årstiderna, vi har två pallkragar som vi odlar i och de står kvar, men plantorna år borta. Men möbler har vi året om. Dåliga sommardagar så fungerar växthuset som uterum
Svar från Lena Holm 2021-10-09 22:19
Tack Peter,
skatorna är ju egentligen en miss då slutartiden råkade bli för lång när jag kom in i skuggan. Jag hade inte full koll men samtidigt tyckte jag de blev fina. För oss som inte har en inglasad balkong eller något uterum så fyller växthuset den funktionen också. Det var väldigt mysigt där ikväll när det blev mörkt och vi bara hade stearinljus och en oljelampa. Med 12 grader ute och lite gasolvärme var det dessutom varmt och skönt.
Hälsningar Lena
Vilken arbetsmyra du är! ;-) Fint det blev och så bra med gardinerna för fåglar. Bilden på skatorna är rolig och uppiggande!
Trevlig helg!
Halina
Svar från Lena Holm 2021-10-09 22:14
Tack Halina,
det här får nog snarast gå på "nöjeskontot". När det är röjt och tvättat är det enbart kul att få hänga upp "gardiner", ljusslingor och ställa ut lite växter mm. Jag tyckte skatorna såg ut att ha lite kul så den bilden fick vara med. Egentligen bommade jag att slutartiden blev för lång då jag kom in i skuggan :-)
Hälsningar Lena
Det är ett nöje att se allt som växer i ert växthus. Jag som är helt ovan ska upp lite chili idag. Råkade slicka på fingret, det skulle jag inte ha gjort. Sved ordentligt på tunga och läpparna.
Sten
Svar från Lena Holm 2021-10-09 11:15
Tack Sten,
vi försöker nyttja det så mycket som möjligt och vi har inget uterum så då blir det växthuset. Var beredd på att det sitter kvar på fingrarna även fast du tvättat dej flera gånger. Rör inte med fingrarna nära ögonen.
Hälsningar Lena
Just det, höstmys i trädgården.
Svar från Lena Holm 2021-10-09 22:10
Tack Stefan,
det var väldigt mysigt att sitta där ikväll och med 12 plusgrader ute behövdes det bara en gnutta extra värme för att det skulle kännas skönt.
Hälsningar Lena
Vilken härlig plats att sitta på, som en oas! Jättevackert med alla ljungkrukor. Där lär ni ha det härligt många stunder!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2021-10-10 11:22
Tack Bjarne,
med de varma kvällar som varit denna helg har vi suttit ute till långt efter det blivit mörkt. Med lite stödvärme från en gasolvärmare dock, men mysigt ändå.
Hälsningar Lena