En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Barn på hundutställning

Vad hittar man på om man är tvungen att följa med familjen på hundutställning, ett evenemang som kan ta hela dagen om hundarna faller domaren i smaken? Man tittar på film såklart !  Eller spelar dataspel, eller vad de nu gör med sina plattor.

En bra och tillräckligt stor mobiltelefon kan fylla samma funktion, så länge barnen kan hålla sams.

Om man har lite tur kanske pappa gör en sällskap vid ringen...

De här två barnen hade hittat en hund som hade väldigt klappvänlig storlek. De barn jag såg visade att de var vana vid hundar och uppförde sej väldigt bra. Jag hörde flera barn vid rasklubbsmontrarna som försynt frågade om de fick klappa hunden.    

Det fanns en lekplats för barn och en gosehundavdelning. Mitt bland gosehundarna satt en tomte. Lite jobbigt verkar det vara att prata med tomten...

...men hon ser ganska nöjd ut med den lilla hunden som tomten plockade fram ur sin säck. Jag är inte säker men jag tror starkt att tomten var en kvinna. Kanske det är så man väljer att göra nu för tiden. 

Jag vet inte om dessa barn kände den ljusa afganen men de tittade länge på den när den "visade upp sej" utanför ringen.  

När utställningsdagen började lida mot sitt slut och de som var kvar samlats runt finalringen i hall A fick jag syn på den här tjejen. Hon visade sina två valpar med stor koncentration.

Nu stänger vi denna tävling och väntar till nästa år.

Hälsningar Lena

Inlagt 2015-12-17 19:09 | Läst 4290 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vilka fina bilder Att se på mobilen är kanske roligare Hundar är år fina Gillar afganhuden den är så fin Ha det skönt : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2015-12-18 07:51
Tack Gert,
det kan nog bli lite långtråkigt att sitta och titta på hundar hela dagen, då är mobilen bra.
Hälsningar Lena
Den första bilden visar en situation som hade varit aktuell om mina barn varit där :) Härligt att få se tomten på bild...
Ha det bra!
Svar från Lena Holm 2015-12-18 07:52
Tack Mikael,
det verkar ju fungera rätt bra och jag tror det skulle ha ganska långtråkigt utan sina plattor eller telefoner.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Jeg har set alle dine hundebilleder. Og de er meget fine allesammen.
I denne serie er det dog billederne med børnene der falder bedst i min smag. Især nummer 1, 2, 4 og 8.
Det sidste - er det ikke på grænsen til dyreplageri? Eller er det bare mig? Håber ikke, at det er din og at jeg så fornærmer nogen.
Mange venlige hilsener fra Erik
PS: Det bliver lidt på dansk for tiden.
Svar från Lena Holm 2015-12-18 20:35
Hej Erik,
det är inte min hund på sista bilden och jag förstår fullständigt din tveksamma inställning till det du ser på bilden. Jag arbetar professionellt med djur på ett universitet så jag har lite bakgrund att stödja mej på när jag svarar dej. För mej är inte bilden på pudeln ens i närheten av något plågsamt. Att få pälsen klippt i konstiga mönster gör inte ont och att sedan sitta på ett bord och få vara i centrum för all uppmärksamhet är inte heller något som en hund uppfattar som plågsamt. Snarare tvärtom, det är en belöning att få vara i centrum för allas beröring och uppmärksamhet. Till vardags tror jag denna pudel lever ett rätt bra hundliv även om den kanske får bada oftare än vanliga "byrackor".
Om det är något som man ska vara kritisk till så är det avel på utseende som inom vissa raser lett till att hundar lider för att de inte kan andas ordentligt eller har fått så mycket hudveck att de hindrar dem när de rör sej eller ger upphov till infektioner. Där ligger de riktigt svåra frågorna. Hoppas mitt svar bringat lite klarhet för dej.
Hälsningar Lena
Erik Madsen 2015-12-19 11:17
Jeg anerkender fuldt ud din ekspertise og din forklaring. Det er nok mere udseendet som jeg synes er "for meget" - smag og behag. Vi passer selv en meget opmærksomhedskrævende lille hund i i dagtimerne og kender godt til den del.
Mvh. Erik
Detta med barn och mobil eller padda kan göra tråkiga stunder perfekta.
Jag kan inte visa mobilen för Ella tjugo månader då skall hon titta på sig själv
samt en film om tåg. Sist fick vi efter en halv timme säga att mobilen skall sova.

En till blogg med härliga bilder från utställningen. De är så sött se när
de drar hundar efter sig. Brukar annars vara trähund från Brio.

Helt klart är där många barn som måste följa med.
De skall väl lära sig hur detta går till.
Tack igen..
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2015-12-18 20:13
Tack Gun-Inger,
jag har förstått av andra som har barnbarn att det är som du skriver, mobiltelefoner och Ipads är oerhört intressanta för dessa unga individer och det är nog bara något som man får acceptera. Se även Ingemars kommentar. Barn som växer upp i familjer som har ett stort intresse för något blir ju naturligt en del av detta. En del kommer att fortsätta med samma sak och en del kommer att göra något helt annat. Jag tyckte i alla fall att man tänkt till lite extra och hade barnaktiviteter på detta evenemang och det verkade också som att föräldrarna hade tänkt till lite och hade alternativ till sina barn.
hälsningar Lena
Det är bra att barn får vänja sig med djur. Man ska självklart inte köpa djur på grund av barnas tjatande utan vara av eget intresse. Barnen brukar tröttna efter ett tag så som dina bilder visar. Kanske är det bäst som bilden på flickan visar, en låssashund.Den kan vara ganska så gosig den också. Afganhunden var otroligt fin, har nog fått kammas ofta.
Sten
Svar från Lena Holm 2015-12-18 20:18
Hej Sten,
du har helt rätt i att barn ska få vänja se vid djur och idealiskt är om det kan få göra detta ihop med vuxna som är vana vid djur. Om man som förälder inte är bekväm med att ha egna djur tycker jag man ska ta sina barn till 4H gårdar eller liknande aktiviteter. Det är bättre med ett gosedjur hemma än en hund som ingen orkar med att sköta.
Hälsningar Lena
Absolut fina bilder på barnen, roliga att se! Må gott, LO
Svar från Lena Holm 2015-12-18 20:19
Tack LO,
det var barn som visste hur man skulle bete sej bland djur och det gör mej glad.
hälsningar Lena
Vi skall inte ängslas åt att barn labbar med plattor och mobiler, det är vad som gäller idag, och fenomenala är de på att hantera grejorna. Hundar är inte min grej. Jag har aldrig haft någon och skulle nog inte vilja ha någon heller. Men det är säkert ett trevligt sällskap för många, dessutom ett stort hobbyintresse för andra. Trevliga bilder Lena. SVT1 21:00, idag!
Svar från Lena Holm 2015-12-18 20:22
Hej Ingemar,
du har helt rätt och visst är det så att man bara får acceptera barns hanterande av den nya tekniken. Likaså måste man acceptera OCH respektera att alla människor inte tycker att hundar är det mest självklara djur att ha med sej överallt.
Hälsningar Lena
Fint fångat!!!
Svar från Lena Holm 2015-12-18 07:55
Tack Lena!
Hälsningar Lena
Många tålmodiga barn där. Bra med de nya leksakerna som tydligen kan roa barn i timmar.
Känner att jag måste nog ta mig till mässan nästa år, fast jag går nog på labradorernas dag av förståeliga skäl.
Brukar träffa en hel del bekanta från hundägardagarna då.
Afghanerna är också fina, hade en sådan då jag var liten, minns att jag ibland hängde som en vante i kopplet då han fick för sig att dra iväg efter något spännande. en åttaåring hade inte så mycket att spjärna emot med då.
Svar från Lena Holm 2015-12-20 18:19
Hej Margareta,
jag tycker absolut att du ska gå nästa år, jag kommer nog att göra det igen. Mina erfarenheter från afganer från tonåren är väl ungefär som dina. Så värst lätta att lära sej saker var de inte och att dra iväg i kopplet kunde de minsann göra. Helt omöjliga att kalla in var de också om de råkade få vara lösa någonstans. Men de var mycket personliga hundar.
Hälsningar Lena
Trevlig bildmix som visar många sätt att roa sig på en hundutställning för de yngre. Mötet med tomten är nog de bilder som gör starkast intryck på mig. Fint fotad sötnos i sista bilden också!
Halsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2015-12-20 18:21
Tack Bjarne,
jag fotograferar inte barn så ofta och tycker nog själv bäst om just de tomtebilder som jag visar i inlägget. Jag hade inget riktigt fokus på barn när jag gick runt så det blev nog mest slumpmässigt.
Hälsningar Lena