En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Blixtvisit i Little Rock, Arkansas

Under den gångna helgen var vi på ett kort och intensivt besök i staden Little Rock, Arkansas. Med jetlag i kroppen vaknade vi i gryningen på fredagsmorgon. Jag tittade ut över staden från vårt hotellrum. 

Väderutsikterna var sol och ca 25 grader under dagen. Helt OK. Vi begav oss ut för att äta frukost.

Vi hittade ett typiskt frukosthak som var tomt när vi kom, men innan vi gick var det fullsatt. Galonklädsel och stora portioner traditionell frukost från amerikanska södern som t ex "biscuits and gravy"  (en sorts bröd med tjock vitsås med korvbitar i). Man fick dricka hur mycket kaffe man ville, vilket gällde hela dagen! Man kunde alltså gå förbi vid lunchtid och fylla på en pappermugg om man köpt kaffe till frukost. Vi hann aldrig med det...  

Vad gjorde vi nu i denna stad? Jo, vi var inbjudna till bröllop. Det första inom familjen sedan min syster gifte sej för 32 år sedan. Nu var det deras son det gällde, alltså min systerson. Jag var tack och lov inte bröllopsfotograf, men jag fick gärna ta bilder på allt som hände runt omkring....och det blev mycket bilder.

Under fredagen var förstås båda familjerna inbjudna att delta i alla förberedelser....

...som t ex att ställa i ordning festlokalen,

samt den angränsande lokal där själva vigseln skulle äga rum. Det var ett ganska läckert rum men en utmaning för fotografen när solen gått ner och det blivit mörkt. Det vita tyget i bakgrunden innehåller nämligen ljusslingor och brudparet bli därmed belysta bakifrån. Jag var glad att det inte var jag som skulle ta just de bilderna.

Det var en hel del pyssel och den enda som hade en klar och bestämd bild av hur det skulle se ut var bruden.

Även tärnorna var på plats och hjälpte till. De vattenfyllda flaskorna skulle det så småningom stoppas blommor och kvistar i. Blomsterarrangemangen skulle förstås inte anlända förrän på lördagen.  

Brudparet skulle flankeras av fyra tärnor och fyra marskalker. Brudgummen känner sina vänner mycket väl och vet på förhand att alla inte kommer att ha fått med sej de rätta kläderna, alltså fanns vissa reserver. Att man inte kan köpa en skjorta med knappar i när man ska ha manchettknappar är inte något som unga amerikanska män har full koll på skulle det visa sej.  

Hej så länge,
Lena

Inlagt 2017-10-28 12:07 | Läst 4541 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder med en berättelse från den historiska staden!
/B
Svar från Lena Holm 2017-10-29 20:28
Tack Bengt,
vi såg inte så mycket av staden på denna resa men har varit där ett par gånger förut. Det finns en del att titta på.
Hälsningar Lena
Låter som ett både trevligt och spännande besök där över. Bröllop är ju sååå trevligt. Var ju på barnbarnets i somras. Skönt också att inte behöva vara fotografen utan "bara" gäst.
snällt att ha reservrekvisita till gästerna också.
Svar från Lena Holm 2017-10-29 20:30
Tack Margareta,
visst är det trevligt med bröllop och det här ville vi ju absolut inte missa. Jag tog mycket bilder men det kändes skönt att inte ha någon press på sej att det måste bli perfekt.
Hälsningar Lena
Kul att få se.
Nyfiken på fortsättningen.
ing-marie
Svar från Lena Holm 2017-10-29 20:30
Tack Ing-Marie,
det kommer en fortsättning men det kom en svamptur mellan.
Hälsningar Lena
Wow första bilden!
Spännande att följa.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2017-10-29 20:31
Tack Johnny,
ja det var fint i soluppgången och även om det är taget genom en ruta blev det rätt bra.
Hälsningar Lena
Där har jag inte varit. Spännande med bröllopsförberedelserna, och intressant vad amerikanska män har koll på (eller vissa av dem?). Möjligen sämre med det här skulle jag gissa.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2017-10-29 20:32
Tack Bjarne,
grabbarna är så pass gamla att det borde ha lite mer koll men så var det inte. Knyta slipsknut var också en utmaning visade det sig.
Hälsningar Lena
Fint reportage med många bra bilder, ser fram mot bilder från själva bröllopet!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2017-10-29 20:33
Tack Björn,
det kommer mer från bröllop och annat men jag lyckades klämma in en skogs- och svamptur först.
Hälsningar Lena
Kul att se dig ta bilder utan fåglar och blötdjur. men det verkar bli en trevlig fest med alla förberedelser. Vacker morgonbild från hotellfönstret.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2017-10-29 20:34
Tack Stig,
det kommer mer förberedelser och annat samt bilder från bröllopet förstås. Det var kul att fotografera i lite annan miljö. Höga ISO blev det för jag är för dålig på att arbeta med blixt.
Hälsningar Lena
Bra gjort att åka ända dit bara som en 'snabbresa', antar att det var uppskattat! Trevligt med dessa bilder på förberedelserna! Gissar att ni åker dit om ett par månader också..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2017-10-29 20:28
Tack Jan,
ja det var mycket uppskattat. Brudgummens familj fyllde inte en första raden men vi var med och festade med brudparet till sista dansen. Vi åker till jul igen, helt rätt.
Hälsningar Lena