En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Dagen före nyårsafton....

...är en vardag och här i Texas jobbar de flesta, min syster  jobbar i ett sjukhusapotek och gjorde en full dag. Min svåger har semester (han jobbar i ett svenskt företag) och då kan man t ex ägna sej åt att ta ner julbelysningen. Julen kommer tidigt här men städas bort hos många redan före nyår.

En annan ganska given syssla är förstås att åka och handla mat till nyårsafton och helst även nyårsdagen (så man slipper den resan). Här åker man till jättekedjan Walmart och det fick Fredrik och jag göra.

Kung på Walmarts parkering är Great-tailed Garble eller båtstjärt som den heter på svenska. Kaxiga fåglar som närmast kan jämföras med kajorna i Uppsala. .

 

 Jag hade inte" fågelobjektivet" på men dessa personligheter kan man fånga med 24-105, särskilt om man satt sej i bilen. Minst lika luriga som kajor och vackert glänsande i solen.

" The starspangled banner" får bli dagens bild 364, den näst sista bilden för i år. Den här sitter på fasaden på min systers hus. Man får inte flagga hur som helst i det här landet så en svensk fasadflagga fungera inte på husets front (men Snoopy går bra... ).

Efter en middag av goda rester ägnade vi kvällen åt sällskapsspel där min svåger tog hem vinsten helt överlägset. Det avslutande kortspelet vann dock jag (för en gångs skull).

 

Hälsningar Lena,
som nu bara ska åstadkomma en bild till i år...

 

Inlagt 2014-12-31 07:57 | Läst 4731 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul att läsa om Din amerikanska vardag efter julfirandet! Dagens bild är häftig! Bara en bild till! Skall Du ha samma projekt nästa år?
God fortsättning!
Svar från Lena Holm 2015-01-01 18:34
Tack Wolfgang,
nej nästa år blir det inte något projekt av den omfattningen. En och annan blogg blir det men inte varje dag.
Hälsningar Lena
Tycker inte det var så länge sedan du bestämde dig för att ta en bild om dagen hela året. Men bevis finns ju, det var 364 dagar sedan :-)
Du har ju fullföljt det fint, var det "jobbigt" ?
ing-marie
Svar från Lena Holm 2015-01-01 18:38
TAck Ing-Marie,
det var inte så jobbigt att ta bilderna men att sortera dem direkt, ha en tanke eller idé med inlägget och lägga ut den samma dag, det blir jobbigt i längden. Men man får oerhört mycket träning i att sortera och välja bild/bilder och man testar en massa olika sätt att fotografera som man nog inte skulle göra annars. Det är lätt att bara fortsätta med det som känns tryggt och blir bra.
Hälsningar Lena
Hej! Lena. Trevligt, och fint väder såg det ut som också! Här är det blandat, lite sol och moln också, och kylan försvann..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2015-01-01 18:40
Tack Jan,
idag har vi dock regn och plus en grad. Det blir nog ingen promenad ute. Jag har inte ens med vettiga kläder för det vädret.
Hälsningar Lena
Ditt år har varit roligt att följa.
Flaggbilden är jättefin
Ha det nu så gott
Marianne
Svar från Lena Holm 2015-01-01 18:40
Tack Marianne,
nu väntar nya, andra fotoprojekt.
Hälsningar Lena
Läcker bild på flaggan! Flaggan i topp också för dig som snart nått målet med en bild om dagen! GOTT NYTT ÅR! Yvonne
Svar från Lena Holm 2015-01-01 18:41
TAck Yvonne !
Kul att du hängt med och tittat och kommenterat.
God fortsättning,
hälsningar Lena
Fina bilder på en kaxig fågel Ha det gott : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2015-01-01 18:42
Tack Gert,
ja det där är kaxiga fåglar minsann.
Hälsningar Lena
Gott nytt år Lena, jag ser fram emot dina kommande bilder.
Svar från Lena Holm 2015-01-01 18:44
Tack Stefan,
jag önskar dig det samma och hoppas få se dina alster även under 2015. Jag känner ingen som kan få till vyer från Stockholm på det sätt du kan.
Hälsningar Lena
Gott nytt år Lena!

Den sista bilden blev himla läcker :-)
Svar från Lena Holm 2015-01-01 18:44
Tack Tommy,
flaggan blåste runt så fint att det kändes som ett givet motiv.
God fortsättning på det nya året,
hälsningar Lena
Walmart har jag varit på ett antal gånger, tills jag bannades av en kvinnlig kollega i USA. Dåliga arbetsvillkor och produkter från lågprisländer/barnarbete fick jag höra att det var, om det är sant vet jag inte. Walmart's omsättning lär vara större än många länders BNP. Amerikanarna är mycket för att spika upp sin flagga på gatufasaden. Men menar du att det skulle vara olagligt att tex sätta upp en svensk flagga? Det måste vara både kul och intressant att dela dessa storhelger i ett främmande land.
Svar från Lena Holm 2015-01-01 18:52
Hej Ingemar,
jag känner igen en del av det du skriver om beträffande Walmart. Det var uppe för ett antal år sedan. Jag tror att det är mycket svårt här att försäkra sej om att det inte förekommer något sådant. Som marknaden ser ut här finns det nästan bara kedjor som typ Walmart (Target, Costco, SAMs club, Albertsons, Best Buy osv osv.
Det är inte tillåtet att ha en annan nations flagga på husfasaden om man inte har en amerikansk också. En prydnadsflagga med disneymotiv går dock bra. Så är det i alla fall i Texas men det kan ju kanske variera mellan olika stater.
Hälsningar Lena
Den där Kajkompisen ser häftig ut! Gott nytt år, LO
Svar från Lena Holm 2015-01-01 18:52
Tack LO,
det är kaxiga fåglar som ökat i antal och betraktas ungefär som våra kajor hemma. God fortsättning!
Hälsningar Lena