En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Fotofika december 2014, hur blir det i morgon?

Jag fortsätter att kika i arkivet från 2014, för det året bloggade jag med en ny bild varje dag så jag vet att det måste finnas något. På väg til fotofikat i december åkte jag pendeltåg med en julbock. Inte var dag man möter en sådan på tåget. Det var paret i bakgrunden som skulle leverera bocken till barn och barnbarn i Uppsala.

Duvorna vid Svandammen uppskattade den gamla osten som jag tog med till dem. Lite klumpiga är dom tyvärr....

Kajan gillade också ost och poserade sedan villigt. Jag hade tillfälligt bytt objektiv med Hannu och kunde inte förstå varför jag fick så mycket vinjettering....Tills jag insåg att det som satt på min kamera inte alls var ämnat för en fullformat.

Bengt var med och fikade första helgen i december 2014. Kommer du i morgon ? Kommer någon annan i morgon? Kajan är där...

Hälsningar Lena

Inlagt 2017-12-01 18:01 | Läst 586 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Undrar hur julbocken löste biljett? Har själv julbock varje år, med skägg och glasögon (och då avser jag inte mig själv).
Svar från Lena Holm 2017-12-01 20:19
Hej Stefan,
jag tror att julbocken tjyvåkte lite. Kanske låtsades den vara en cykel under de 10 minuter det tar för pendeltåget att nå Uppsala från Knivsta (där julbocken klev på). Jag frågade inte om den löst biljett utan bara om dess ägare tyckte det var OK att jag tog lite bilder som kanske skulle publiceras på nätet.
Hälsningar Lena
Tror jag minns julbocken! Kul bild, och fin bock! Själv såg jag två duvor som vant hoppade på T-banan idag vid Gubbängen, tror dom åkte med till Farsta där dom ofta hoppar av.. under tiden går dom runt i vagnen och letar smulor.. ganska trevligt faktiskt! Hade en blogg om detta för ett par år sedan, och tydligen så fortsätter dom med sitt urbana beteende..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2017-12-02 15:37
Tack Jan,
jag minns din blogg om duvorna. Det är ju hur kul som helst att de medvetet hoppar på och av. De måste ju hitta tillräckligt med godsaker för att göra en sådan grej. Mycket vara vid människor är de uppenbarligen också.
Hälsningar Lena
Jag kommer inte. F.ö. just-nu-rapport från FB: Ewa anförde uppropet (och kanske kommer då?), Claes, Rauni. Några andra har svarat att de har annat för sig, Bengt, Kurre, Ann, Kurre, Staffan, Peter
Svar från Lena Holm 2017-12-02 15:39
Tack för rapporten Gunnar. Claes och Rauni kom och en person till som jag tyvärr inte minns namnet på fast vi träffats flera gånger tidigare.
Hälsningar Lena