En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Funderar du på att grilla en hamburgare?

Tänk om och testa något nytt istället för att klappa ut köttfärsen till platta rundlar.

Du behöver drygt 200 g köttfärs eller blandfärs per konstruktion. Jag använde älgfärs och tillsatte därför lite olivolja samt salt och peppar. Forma färsen som en skål runt en colaburk (eller liknande). Börja med botten och bygg sedan sidorna runt. Linda två skivor tunn bacon runt varje konstruktion och ta bort burken. Fyll hålet med stekta grönsaker t ex paprika och lök, eller kanske lite svamp, skivad vitlök och mild chili efter smak, toppa med riven lagrad ost. Enligt receptet som vi läste skulle man ösa i BBQ sås före osten men vi tycker den smaken blir alltför kraftig och skippade det. Placera på grillen, indirekt värme ca en timme.

Resultatet blir ett saftigt smakrikt paket som vi serverade med små tomater, vitkålssallad efter eget recept och lite extra krydda i form av inlagda Jalapeños. Gröna blad passar också bra men de hade inte kommit på tallriken ännu.

Packad med goda grönsaker och definitivt annorlunda. Bröd är helt överflödigt.

Hälsningar Lena

Inlagt 2015-05-31 18:02 | Läst 4787 ggr. | Permalink

"Vilken tur att jag precis har ätit...ser väldans gott och avancerat ut....!!!"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Phu, alldeles för avancerat för mig detta Lena:) Men jag slår en pingla nästa gång jag är i din trakter:) Bra bländarval i sista bilden och lockande smaskigt inte minst pga färgerna.
Svar från Lena Holm 2015-06-01 22:13
Tack Ingemar,
så särskilt avancerat var det inte. Om man lagar mat med grönsaker blir det mer färg och bättre bilder (samt godare).
Hälsningar Lena
Det ser gott ut är säkert mycket gott kan tänka att göra en sådan Det går bra att fylla en hel köttbit med så mycket gott Det blir också gott Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2015-06-01 22:15
Tack Gert,
vi har provat att fylla även kött, eller skära upp det och rulla ihop med fyllning. Mycket gott men det kan bli torrt om det är för "fina" bitar man använder.
Hälsningar Lena
Såg det här nånstans, såg väldigt intressant och gott ut - som det gör här också! Kul att se det prövat i verkligheten. Blir nog en omgång vad det lider.
Svar från Lena Holm 2015-06-01 22:15
Tack Göran,
det här var en kul grej och det blev gott, dessutom lite annorlunda.
Hälsningar Lena
Mums det där ska jag testa!
Svar från Lena Holm 2015-06-01 22:16
Det tycker jag du ska göra. Man kan ju välja fyllning helt efter tycke och smak men lite ost på toppen tror jag man ska satsa på.
Hälsningar Lena
Vilken tur att jag precis har ätit...ser väldans gott och avancerat ut....!!!
Svar från Lena Holm 2015-06-01 22:17
Tack Lena,
det var inte så avancerat men krävde ju lite mer planering än vanliga hamburgare (som vi nästan aldrig gör).
Hälsningar Lena
Visserligen har jag ätit i kväll men skulle vilja smaka en bit av denna läckerhet.
Tack för tipset skall berätta för sonen som är bra på att grilla.
Det såg så gott ut genom dina bra tagna bilder.
Ha det gott i morgon med
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2015-06-01 22:19
Tack Gun-Inger,
det är kul att fotografera mat när det finns potential för att det ska se gott ut. Dessa skapelser hade det tyckte jag och de var dessutom mycket goda.
Hälsningar Lena
Gun-Inger Arvidsson 2015-06-01 22:23
Mycket proffsigt lagat och fotograferat.
Mat kan se vidrigt ut på foto ibland.
gia
Denna har vi testat och det är riktigt smaskigt! Blir sugen på att göra om det när jag ser dina delikata bilder ;-)

Hälsningar/Kirsten
Svar från Lena Holm 2015-06-01 22:19
Tack Kirsten,
kul att ni har provat. Jag kan tänka mej att experimentera lite med smakerna vid något annat tillfälle.
Hälsningar Lena
Ser väldigt gott ut det där.
Blir ju riktigt hungrig då jag tittar på bilderna. Läckra bilder också.
Svar från Lena Holm 2015-06-01 22:20
Tack Margareta,
jag tyckte det så smaskigt ut innan jag ens smakat så jag tog några bilder. Kul att de går hem.
Hälsningar Lena
Ser gott ut! Låter gott! Det vattnas i munnen. Tack för idén! Gissar, att man kan improvisera efter egen smak och kylens innehåll. Tycker, att en timme på grillen låter mycket men om du säger det så köper jag det också.
Ha en smaklig kväll!
Eva
Svar från Lena Holm 2015-06-01 22:26
Tack Eva,
här kan man nog variera smakerna en hel del. Jag tror nog ost på toppen är något man ska hålla sej till, om man gillar ost. En timme med modifikation beroende på värmen i grillen. För oss varierade den mellan 120 till 150 grader och med indirekt värme tar en "köttbit" av den här storleken rätt långt tid. I synnerhet om man vill att köttfärsen ska vara helt genomgrillad. De var en perfekt yta runt om och färsen fortfarande saftig så jag skulle göra på samma sätt igen. Vakta dock på temperaturen och ta en titt på hur de ser ut någon gång.
Hälsningar Lena
Det där ser ju jättegott ut! Lågt kolhydratinnehåll skulle jag tro också, kanske lite åt LCHF-hållet?
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2015-06-01 22:28
Tack Bjarne,
visst kan man räkna detta som LCHF även om vi inte pysslar med den sortens matlagning. Vi äter dock mycket olika typer av grönsaker och hellre det än t ex bröd som ett tillbehör till en middag.
Hälsningar Lena