En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

High five and North Park shopping mall

Om man åker väg 75 söderut från Richardson kommer man snart till denna korsning, som får bli dagens bild 361. Idag skulle vi bara rakt igenom, inga problem.

Vi fortsatte söderut mot North Park shopping mall. Ett gigatiskt köpcentrum där det skulle finnas en Disney butik. Vi var på jakt efter en klänning till en liten tjej som bärs av en figur i filmen Frozen. Den var naturligtvis slut....

Annars finns det nog ALLT i North Park, från diamanter till Victorias secret, H&M, Macys, Lauren, Tag Heuer, Apple, Tesla (!) mm mm mm, i oändligt många butiker. Vackra blomsterarrangemang med jultema stod på många ställen.

En av många kända sportaffärer....

 Tomten var på plats med sina flygande rådjurshybrider.

 Det här var en ny grej som vi inte sett förut...

Väl under den var den överraskande hög. Det blev inte så mycket shoppande utan mest en rundvandring. När det blir vardag åker vi till en stor Outlet och klarar av den shopping vi planerat att göra, till halva priset av vad det kostar på detta ställe (men någon Disneyklänning lär det inte bli). 

 På hemresan passerade vi genom "High five" igen. Jag minns väl att detta var en gigantisk arbetsplats under flera jular. Varje år som jag kom hit hade det blivit större och högre. Bygget startade 2002 och var färdigt i december 2005. Kostnad 260 miljoner dollar. Konstruktionen har 37 broar och är hög som ett 12 våningshus.

De gröna pelarna målades först med fel färg, de blev turkosblå, och fick målas om....det blev säkert mycket bättre med gröna....

Bye for now, Lena

 

 

Inlagt 2014-12-28 00:21 | Läst 4873 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jättefina bilder. Allting är större i Texas :)
Svar från Lena Holm 2014-12-28 06:15
Tack Christian,
du har så rätt, allting är större i USA och extra stort i Texas.
Hälsningar Lena
Det där stället verkar vara lite större än Valbo köpcentrum :). Mäktig trafikled och trevligt att se utformningen med bl a målade pelare.
Svar från Lena Holm 2014-12-29 05:10
Hej Torbjörn,
shoppingcentret är lite större :-). Trafikleden är ganska känd i USA för att det är fem vägar på varandra. Om färgen på pelarna har något annat är en estetiskt funktion vet jag inte men det blev i alla fall dyrt när hälften var målade i fel nyans.
Hälsningar Lena
Hej Lena !
:)
Jag gillade det mäktiga tornet du kikade upp i med neonbelysningen, verkligen läcker
arkitektur !
mvh/Dieter
Svar från Lena Holm 2014-12-29 05:12
Tack Dieter,
den var mitt första val av dagens bild men eftersom det är en synvilla (det är insidan av strukturen man kan se på bilden ovanför) valde jag istället "HIgh five" som är i högsta grad verklig.
Hälsningar Lena
Jättefina bilder! Tvåan påminner om när man åker från Stockholm till Nacka (i alla fall med mitt opålitliga minne...) men i övrigt finns det inte mycket likhet med Svedala ;-) De sista fick mig att minnas när jag av tankspriddhet valde E22 SYD i stället för E22 NORR på motorvägen i Malmö och eländet i snurrorna innan jag var rätt igen, lätt yr. Vad händer om man råkar köra litet fel i snurrorna på dina bilder? Jisses! ;-)
Svar från Lena Holm 2014-12-29 05:15
Tack Christer,
om man kör fel åker man till närmsta avfart och gör en u-böj (det finns ofta en fil för de som vill göra en sådan) och sedan börjar man om. Det är lättare än det ser ut om man bara har klart för sej vilket vägnummer man ska på, i vilket väderstreck och vilket nummer den avfarten har.
Hälsningar Lena
Hej! Vilket trafiktrassel.. inte så kul om man kör fel där, gissar jag! Tornet var ju också häftigt, nån slags spegeleffekt antar jag? Men undrar om inte vårat nuvarande vinterväder ändå är lite mysigare, mer Jul på nått sätt..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2014-12-29 05:18
Tack Jan,
du har definitivt finare julväder men det blir bara kaos i Texas om det kommer några flingor snö (vi har upplevt det). Tornet var häftigt men det är trots allt en synvilla, därför blev den bilden inte dagens bild. Det är lättare än man kan tro att köra genom "high five". Det gäller bara att veta vilket vägnummer man ska på och i vilket väderstreck. Blir det fel kan man alltid göra en u-böj (en stor) och börja om från början.
Hälsningar Lena
Var ett tag sedan jag var aktiv här på sidan och kan konstatera att du bytt resmål sedan sist till en ny kontinent! Pampiga juldekorationer! Vad annat i en delstat där allt är störst och mest? Härliga bilder! God fortsättning! Yvonne
Svar från Lena Holm 2014-12-29 05:21
Tack Yvonne,
här är det stort och pampigt, ingen tvekan.
God fortsättning du också,
hälsningar Lena
Intressant att se! Bra bilder! De olika färgerna på pelarna hjälper till med orienteringen, inte sant? Hur är det att köra där i rusningstrafik? Kör ni med GPS?
Svar från Lena Holm 2014-12-29 05:24
Tack Wolfgang,
jag är tveksam till om det finns någon annan anledning till färgerna annat än det estetiska. Skyltarna har mycket bättre information :-) När det är rusningstrafik står det mer eller mindre stilla, men det är inga problem att blí insläppt i en annan fil. När trafiken flyter går det fort. Min syster kör denna gång och hon hittar. När vi har vår egen hyrbil använder vi GPS.
Hälsningar Lena
Spännande bilder..gillar dagens särskilt...men den neonbelysta tuben är också häftig!
Hur är det att fotografera i Texas...har förresten ingen aning om fotobestämmelser övht i USA? Är det lika generösa regler som här?

God fortsättning...
Svar från Lena Holm 2014-12-29 05:30
Tack Lena,
den neonbelysta tuben blev nästan dagens bild men eftersom det är en synvilla valde jag high five istället. Man får inte fotografera inne i affärer men ett shoppingcenter som detta har så mycket utsmyckning att många stannar i gångarna och tar bilder, det verkar OK. Vakterna såg mej men sa inget. Jag är mycket försiktigt då jag fotograferar privat egendom, även villaträdgårdar. Det finns oerhört mycket vapen i denna delstat och de används alltför ofta i sk "självförsvar".
Hälsningar Lena
Nog verkar det vara stort där i Texas och det gäller att man tänkt till med dessa vägar innan man började. Fina bilder från ditt shoppande och något större en Gränby centrum ser det ut som. :-)
Ha de gott
//B-O
Svar från Lena Holm 2014-12-29 05:32
Tack B-O,
det pågick en hel del planerande innan man byggde "high five". Shoppingcentret är lite större än Gränby och det finns mer maträtter att välja på vid Food Court, men vi blir allt bättre på detta hemma i Sverige.
Hälsningar Lena
Jättefina bilder hur hittar man rätt i bland dessa vägar och broar Det kan inte vara lätt och vara ny på de vägarna och inte veta vart man ska Ha det gott : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2014-12-29 05:33
Tack Gert,
GPS och lite förarbete. Bara man vet vilket vägnummer man ska på och i vilket väderstreck kan man läsa på skyltarna.
Hälsningar Lena
Där kan man verkligen köra fel.
Ni får köpa nå´t annat till lilltjejen
Marianne
Svar från Lena Holm 2014-12-29 05:34
Ja, visst kan det bli fel men då gör man en stor u-böj och börjar om. Det är betydligt lättare att köra av motorvägen och byta riktning än det är hemma.
Hälsningar Lena
Ja ett lyxigt köpcentrum är säkert mysigare en att billighets dito, men man får betala för det, vi svenskar kollar nog ofta priserna innan vi köper, åtminstone vi som har normala löner. Ja Usa är verkligen kontrasternas land, kul att se dina bilder! Må gott, LO
Svar från Lena Holm 2014-12-29 05:39
Tack LO,
vi åker till en Outlet som oftast har det vi behöver och priserna är mycket förmånliga. Basvaror som jeans, skor, tröjor och strumpor till vardagsgarderoben kan man utan tvekan handla där. Visst är det kontrasternas land och det är intressant att ta del av.
Hälsningar Lena
Det finns mycket i detta land, inte minst yta. Verkar helsnurrigt att ta sig fram rätt bland alla dessa vägar.
Gigantiska vägkonstruktioner är väl sinnebilden av staterna. - Fina bilder, Lena!
Katarina