En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Solglimtar från Texas

Vi har fått stunder med strålande sol här i Texas, hela dagar faktiskt. Vi njuter av ljuset och försöker vara ute så mycket det går. Under ett besök vid Trinity river Audubon Center blev vi överraskade av denna vackra ägretthäger. 

I det skarpa solljuset har jag spanat efter fåglar och andra djur inne bland buskar och snår. I de små solglimtarna hittar man ibland något litet som t ex en "tufted titmouse".

En annan liten charmig fågel man kan hitta inne bland buskar och grenar är rödkronad kungsfågel (ruby-crowned kinglet). Den sitter inte stilla många sekunder men om man har tur sätter den sej i en solglimt en kort stund.

Det har också dragit förbi en del oväder med regn och åska. I går kom den 125 mm regn i en häftig skur och det strömmar friskt i lokala vattendrag.

Eftersom bloggverktyget fungerar så bedrövligt dåligt kommer dessa bilder i helt fel ordning. Här är det i alla fall en "Eastern Phoebe" som sitter fint där en strimma sol når in mellan grenarna.

Vid Trinity river hade vattnet stigit rejält och vi kunde inte följa alla stigar vi ville gå på.

Sköldpaddorna verkade i alla fall trivas och de hittade upp på gamla trädstammar där de kunde värma sej i solljuset.

På marken inne bland buskarna letade några "mourning doves", eller spetsstjärtad duva, efter något spännande. Den här tittade precis fram i en gnutta sol när jag tog bilden.

Hej så länge,

Lena

Inlagt 2018-12-28 22:16 | Läst 2921 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Här är det bara ägretthägernjag känner igen, det blev en fin bild på den! Försökte på ngn av dinasenaste bloggar kommentera hur jag lägger in bilder, för mig funkar det bra numera. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2018-12-30 22:15
Tack Björn,
jag har fått några tips om hur jag ska göra. Jag är mest förvånad att jag aldrig haft några problem tidigare.
Gott Nytt År!
Hälsningar Lena
Oj, vad vackert! Känns lite som tidig vår när man ser dina bilder! Ägretthägern blev väldigt vacker med skuggningen i sin egen fjäderdräkt! Kungsfågeln ser ut som 'våran' i den vinkeln.. Kul! Spännande med nya arter över huvud taget! Ha det fortsatt fint!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-12-30 22:20
Tack Jan,
jag har promenerat en del, för jag har plötsligt väldigt mycket tid över för sånt, och det blir en del bilder. Jag kan hålla med om "tidig vår" för så känns vädret nu när det blivit lite kallare och grenarna är fortfarande kala. När jag såg kungsfågeln första gången insåg jag direkt att det måste vara en släkting till vår kungsfågel. De både beter sej och ser väldigt snarlika ut.
Hälsningar Lena
Även här har det bjudits på en del sol idag men misstänker att ni har det lite varmare så passa på och njut ! Tycker också bloggverktyget funkar dåligt så bloggar allt mindre här... har dock kommit på att den bild som ska visas sist får man lägga in först så det blir rätt ordning, men blir knöligt om man efteråt kommer på att man vill lägga till nån mer bild eller ändra ordning, trist. Gott Nytt År!
Svar från Lena Holm 2018-12-30 22:25
Tack Sirpa,
vi hade varmare och rätt mysigt väder men nu är det nog som hemma nästan, men ingen snö. Jag har inte haft problem med bloggverktyget förrän nu, men då blir det än mer frustrerande. VI får se hur det går med nästa inlägg.
GOtt Nytt År!
Lena
Det ser ut att vara ett fint djurliv även i Texas, annars tänker jag mest på rancher som i serien Dallas. Fina bilder särskilt hägern och den som såg ut som en sångare som satt och solade sig. Saknade strömstaren i forsen, det var en sådan typisk strömstarebild att den borde vara där :). Här i Skåne är det skånsk vinter, olika nyanser av grått
Svar från Lena Holm 2018-12-30 22:30
Tack Peter,
visst finns det rancher. Både större och mindre än de från serien Dallas, men jag har varit här så många gånger att jag inte längre åker runt och fotar den typen av motiv. Strömstare finns inte i Texas, åtminstone inte enligt de fågelsidor jag läst på nätet.
Gott Nytt År!
Lena
Jätteläckra och spännande bilder från Texas! Mina favoriter blir vattendraget och Phoebe. Ha det gott "over there"!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2018-12-30 22:31
Tack Bjarne,
det blir mest naturbilder från närområdet för vi reser inte runt så mycket.
Gott Nytt År!
Hälsningar Lena
Trevligt inlägg med fina varierande bilder. Det finns tydligen en hel del olika arter av kungsfågel.
Gillar sköldpaddorna som ser ut att vara mamma, pappa barn.
Önskar dig ett gott slut på året !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2018-12-30 22:34
Tack Ing-Marie,
jag valde några bilder från flera olika promenader. Sköldpaddorna var luriga för så fort man riktade kameran mot dem så dök de ner i vattnet. Det finns ett antal olika kungsfåglar. Jag har sett två arter hemma och så denna.
Gott Nytt År,
önskar Lena
Många fina bilder, de små kungsfågelliknande är säkert svåra att få in i sökaren. Det som slår mig är hur mycket bilderna påminner om mina hemtrakter, dock inte sköldpaddorna.
Svar från Lena Holm 2018-12-30 22:37
Tack Stefan,
när jag såg ditt inlägg med domherrarna så insåg jag att det liknar naturen här ganska mycket. Vissa typer av buskage är nog snårigare här och det sitter ibland plast och skräp högt upp i träden från senaste översvämningen. Kungsfågeln beter sej precis som vår svenska variant, inte stilla en sekund.
Gott Nytt År,
hälsningar Lena
Fina glimtar! 😊
Gott nytt år!