En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Jag ändrar lite...

Jag har gått igenom mängder med makrobilder de senaste dagarna och fastnar för en del som egentligen bara visar mönster eller strukturer av djur. Jag testade att dra lite i spakarna och insåg att just dessa djur är det få här på FS som har någon egentlig uppfattning om hur de ser ut eller vilken färg de har.

Ett syfte jag har med denna blogg är ju att visa hur undervattensvärlden ser ut för de som inte har möjlighet att se den själva. Alltså har jag varit väldigt noga med att bilderna ska visa hur det verkligen ser ut. Ikväll frestades jag till att leka lite i ffa LR, så i detta inlägg stämmer bilderna inte längre helt med verkligheten. Men det var kul...

Egentligen har jag inte gjort så mycket mer än dragit i vitbalans, skuggor, kontrast, mättnad mm utan att bry mej om vad som är verklighet.

Bilderna visar fortfarande helt korrekta strukturer av dessa djur som är anemoner, havsborstmaskar, död mans hand ock sjöstjärnor.  

Alla bilder är tagna på svenska västkusten med Canon 7D, Canon 60 eller 100 mm makro (+ Raynox DCR 250 vid ett par tillfällen) och dubbla blixtar.

 

Hälsningar

Lena

 

 

 

Inlagt 2012-10-24 20:49 | Läst 8505 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jättehärliga hela bunten! Men jag fastnar för den helvita saken som kanske är orange i verkligheten. ;-) Du skulle kunna lura i mig vad som helst.
Ha det fint!
//Ewa
Svar från Lena Holm 2012-10-24 21:00
Hej Ewa,
den helvita saken (anemonen) är ganska ljus i verkligheten men betydligt varmare, lite åt det gula hållet. Jag hade en knallgul variant av den, men jag valde till slut den kalla vita.
Hälsningar Lena
Makalöst vackert!
Brigitte
Svar från Lena Holm 2012-10-24 21:01
Hej Brigitte!
Kul att du tittade in här och tack för din positiva kommentar.
Hälsningar Lena
Tack för att vi får följa med dig under ytan, det är en orolig värld som vi kan uppleva tack vara dina bilder.
Dagens bilder är verkligen fina oavsett om de avbildar verkligheten exakt som den ser ut eller inte.
Svar från Lena Holm 2012-10-25 07:32
Tack Stefan,
det är en stor belöning att det finns de som vill vara med och dela mina upplevelser. Ibland måste man ju få trixa lite med bilderna även under vatten, Jag skulle dock inte göar det utan att ange det.
Hälsningar Lena
Men visst tycker jag att du får hantera dina bilder som du gör här! Om du inte har ambition att verka som en rent dokumenterande fotograf förstås. De blir ju så spännande och vackra och jag tycker att du höjer intresset för dem!!
Svar från Lena Holm 2012-10-25 07:34
Jag har lite svårt att förvränga verklighetens färger men det är ju lite spännande att testa ibland. Jag skulle dock inte göra det utan att ange att bilderna är manipulerade.
Hälsningar Lena
Vilka fantastiska skapelser det finns i vattnet. Makalöst fina alla
Marianne
Svar från Lena Holm 2012-10-25 07:36
Tack. Detaljerna glänser minsann ibland.
Hälsningar Lena
Så intressant att få se dina underbara bilder i kväll.

Det har varit ett program på radion i dag om hur de måste göra för att bevara det enda korallrev vi har i Sverige. Jag minns att Greenpeace var där för några år sedan för att hindra att de fiskar där.

Det måste vara fantastiskt att våga sig ner och se detta i verkligheten. Jag är så tacksam du lägger ut dina bilder.

Ha fin torsdag
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2012-10-25 07:41
Hej Gun-Inger,
jag hörde inte programmet men jag vet vad det handlar om i stora drag. Detta rev ligger djupt om jag minns rätt, men det finns liknande i NOrge som ligger på en nivå så att man kan dyka där om vädret tillåter och man har en del erfarenhet.
Det finns ju dock så mycket annat vackert på betydligt grundare vatten t ex allt det som jag visade idag.

Hälsningar Lena
Så fint att du berättar, så vi vet vad som "gäller". Dessa skapelser blev ju jätteläckra med lite drag.
Bild nr 4 var helskön !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2012-10-25 19:56
Tack Ing-Marie
nr fyra har jag ratat flera gånger, men så började jag leka med den och då åkte den med i inlägget. Kul att du gillade den.
Hälsningar Lena
Läckra bilder från en annan värld. Mvh Stig
Svar från Lena Holm 2012-10-25 22:02
Tack Stig,
ja, undervattensvärlden är lite annorlunda.
Hälsningar Lena
Även om de här bilderna kanske inte stämmer till fullo med verkligheten så är de alla mycket tilltalande med fint skulpterande ljus.

/Torbjörn
Svar från Lena Holm 2012-10-26 20:17
Tack Torbjörn,
de stämmer inte riktigt men det var trevligt att leka med ljus och färger en stund. Jag är nog egentligen ganska låst till det verklighetstrogna har jag insett, men man måste ju testa lite ibland.
Hälsningar Lena