En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Kylig morgon

I morse visade termometern bara 5 grader när jag steg upp och det kändes höstlikt när jag klev ut på gatan. Jag hade för säkerhets skull satt på mej strumpor och valt vandringsskor istället för sandaler. Åkte tidigare till jobbet för att stanna till vid Årike Fyris, bakom campus och min arbetsplats.

Gässen är i rörelse men det var ingen höststämning ännu. Värmen steg snabbt när jag stod i det skarpa solljuset. Jag var ju på tok för sen för soluppgången. Än finns det tid....och strumpor kändes lite överdrivet även om fleecejackan satt bra.

Hittade några steglitsar som kalasade bland tistlarna. Den dagg som varit hade torkat fast klockan bara var strax efter sex.

Det är fortfarande sommar och ikväll kan man både grilla och sitta ute och äta. Jag har precis kryddat laxen som vi ska ha på vår grill tillsammans med de hemodlade grönsaker som vi just nu har i överflöd. Ha en fin helg allihopa.

Nu är det fredag !

Hälsningar Lena

Inlagt 2016-08-12 17:30 | Läst 3435 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vad fina tistlarna blev i det där ljuset! Men fortfarande sommar... Nä. Alldeles för kallt.
Svar från Lena Holm 2016-08-13 10:53
Tack Erik,
men det kan fortfarande bli mera varmt väder, löven har inte börjat bli gula ännu så då kallar jag det sensommar.
Hälsningar Lena
Steglitsa har jag bara sett en enda gång. Så jag tycker den är lite spännande. Här på Saltspring är det fortfarande högsommar. Plus 30 Celsius på torsdagen.
Svar från Lena Holm 2016-08-13 10:55
Hej Ernst Göran,
jag har läst om sommarvärmen som ni har och riktigt så varmt behöver vi inte. Steglitsar förekommer ofta i flockar och då kan de vara roliga att följa. De verkar älska tistelfrön.
Hälsningar Lena
Fint med steglitserna, de är ett favoritmotiv för mig.
Svar från Lena Holm 2016-08-13 10:56
Tack Stefan,
steglitsar är vackra fåglar. Tyvärr hade jag Fyrisån mellan mej och dessa fåglar, annars hade jag försökt smyga närmare dem och fånga dem också i medljus.
Hälsningar Lena
Det er også begyndt at blive køligt om natten i Roskilde, men stadig 18-19 grader om dagen og lidt højere i sol og læ.
I næste uge skulle vi få lidt eftersommer - håber vi.
Modlysbillederne af Stillitserne er meget stemningsfulde.
Velbekomme med laks og tilbehør.
//Erik//
Svar från Lena Holm 2016-08-13 10:58
Tack Erik,
jag hoppas vi man få sommarvärme några dagar till. Idag ser det inte så lovande ut men vi behöver å andra sidan regn också för det är väldigt torrt.
Hälsningar Lena
Vilka fina morgonbilder stegliter på titel och fint morgonljus Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2016-08-13 10:58
Tack Gert,
steglitsar är roliga när de flyger runt bland tistlarna.
Hälsningar Lena
Trevlig liten utflykt innan jobbet! Såg själv några Steglitser vid Isbladskärret för några dagar sedan, dom höll också till vid en del Tistlar där. Hörde på radion att det endast var +1° vid Tullinge i morse.. men det är ett 'känt' köldhål där, söder om Stockholm.
Svar från Lena Holm 2016-08-13 11:00
Tack Jan,
jag har också hört att det varit nära noll på ett par platser. Det var kallt i går morse och hade jag gått ut en timme tidigare hade jag nog fått frysa. Steglitsar verkar mycket förtjusta i tistlarnas frön.
Hälsningar Lena
Snygga bilder Lena, tistelbilderna är toppfina.
Mvh / Hans
Svar från Lena Holm 2016-08-13 11:01
Tack Hans,
jag hade en å mellan mej och tistlarna så det här var enda vyn jag kunde få. Det hoppade runt en gärdsmyg i buskarna också men det var inte en chans att få den på bild när jag inte kunde gå närmare.
Hälsningar Lena
Ser ut som en härlig morgon även om det är ovanligt kyligt. Ni har ju fortfarande sol. Här har det regnat sedan 11:00 och det verkar hålla i sig tills på söndag. Men, vad gör väl det. Ha en bra helg!
Svar från Lena Holm 2016-08-13 11:02
Tack Mikael,
det var en fin solig dag igår men idag är det bara mulet och det ska visst regna. Vi skulle behöva rejält med regn för det är väldigt torrt i skogen.
Hälsningar Lena
Fina bilder som vanligt och bilderna på Steglitsorna är suveräna.
Ha en fin helg du med.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2016-08-13 11:03
Tack Stig,
jag hade gärna velat smyga närmare steglitsarna, ibland är de så upptagna att det går bra, men jag hade Fyrisån mellan mej och fåglarna. Kul att du gillar dem.
Hälsningar Lena
Fina naturbilder på din tidiga morgon Lena! Grillmenyn lät ju underbar!
Svar från Lena Holm 2016-08-13 11:18
Tack Dan,
det blev en mycket god middag. Glömde nämna att vi hade sherrysås med dill som tillbehör. Den höjde det hela ytterligare lite.
Hälsningar Lena