En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Några glimtar från påskhelgen

Långhelg och massor som ska göras, men jag hann med en kort tur till Kyrksjön på skärtorsdag då jag jobbade halv dag. Varför ska sothönshonan stå med huvudet under vatten genom nästan hela akten? Till slut får hon i alla fall komma upp och andas.

Det var förstås lite stridigheter också. 

Vi har varit hemma hela helgen, som man skulle vara, och jobbat på på hus och i trädgård. Men god mat och en och annan god cocktail har vi också hunnit med.

På påskafton åt vi middag med Fredriks familj, som är tradition, men i år via Skype. Vi hade fisk och skaldjur samt ägg förstås. Till vänster en kardemummapanacotta med mango, passionsfrukt och chokladägg

En stor spalje är nu nymålad. Här växer på sommaren rosa klängrosor, klematis och på sidan en kaprifol. Det här målningsarbetet, tvätt + två strykningar, gav träningsvärk lite överallt. 

Spaljen syns lite till vänster om det andra vita räcket som är ett nybygge, precis färdigställt idag. Gissa vem som har målat alla brädorna :-) Under byggandet inskränkte sej dock min uppgift mest till "håll bräda".  Min sambo har också byggt en ny odlingslåda och bytt ut flera fönsterfoder (som förstås ska målas). 

En fin älgstek med färsk sparris passade också bra i helgen, med nyskördade jordärtsskockor varvat med potatis i gratäng. Hann med en kort promenad i eftermiddag, tyvärr isande kallt. Hittade den lilla blommande kvisten i skogen. Känner någon igen vad det är? 

Hälsningar Lena

PS. I morgon ska man jobba...

Inlagt 2020-04-13 20:59 | Läst 3051 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är nog en Tibast som du har fotat, vilket även jag gjorde idag, fast jag råkade på en rosa variant och du en vit! :) Många fina bilder du visar med fin variation från ditt påskfirande! :) /Tommy.
Svar från Lena Holm 2020-04-16 20:22
Tack Tommy,
det är flera som skrivit att det är en tibast. Det fanns ganska många stänglar i skogen där den här stod och jag har aldrig sett dem förut.
Hälsningar Lena
Någon olvon kanske kan se sådan ut, det finns så många sorter. Ser riktigt gott ut. Vi hade lite snarlikt med sill, lax och räkor samt lamm
Svar från Lena Holm 2020-04-16 20:23
Tack Peter,
det verkar vara tibast enligt flera. Vi hade enbart fisk och skaldjur på just påskafton.
Hälsningar Lena
Nu blev jag hungrig, det ser verkligen gott ut. Det var inte dåligt med den vita tibasten, undrar om inte alla tibast är odlade från början så det är väl någon fågel som planterat om den. Har dock aldrig sett en vit.
Sten
Svar från Lena Holm 2020-04-16 20:25
Tack Sten,
det såg ut som något från en trädgård även om det var lite "tunna pinnar". Det kan nog mycket väl vara som du föreslår. Jag har aldrig sett dem förut.
Hälsningar Lena
Vilken härlig helg ni haft med god mat och fått en del gjort med.
Nåt liknande i rosa har vi på tomten en stängel men inte vetat vad det är. Så det var ju bra
Må gott
Svar från Lena Holm 2020-04-16 20:26
TAck Nini,
de förekommer tydligen i flera färger. Den här har nog någon fågel "flyttat på" från en trädgård som Sten föreslår.
Hälsningar Lena
Ja jag hade en liknande händelse med sothöna för ett tag sedan och undrade samma sak. Vad trevligt ni ordnat. Och grymt jobbat med måleriet.
Fina bilder också.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2020-04-16 20:28
Tack Johnny,
en del fågelparningar går ganska hårt åt honan, som blir hackad eller noppad i nacken. Parar de sej på vatten blir hon ju nästan helt nertryckt under ytan. Det är tyvärr en del målning kvar men mycket blev gjort ändå.
Hälsningar Lena
Det ser ju en aning riskabelt ut :-) Och som vanligt blir jag otroligt sugen av att titta på dina matbilder, snyggt! Många hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2020-04-16 20:30
Tack Björn,
det var ju det som helgen mest bestod av. God mat och matlagning varvat med mycket målning, brädor, täckpapp mm + att jag pysslade lite med sticklingar och plantor, men det blev inga bilder på dessa denna gång.
Hälsningar Lena
Maten såg ju riktigt god ut och fint har ni det också där utan tvekan :)

ang sothönan och parning, det där känner jag igen när honorna trycks ner under vattnet. De har det inte lätt dom... :)
Svar från Lena Holm 2020-04-16 20:31
Tack Joakim,
växthuset är perfekt att sitta i nu på våren då det är ljust långt in på kvällarna och vi ännu inte har fyllt det med växter.
Hälsningar Lena