En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Semestercollage

Det blir mycket bilder när man är borta ett par veckor så jag avrundar vår resa till British Columbia med några collage. Hunden med de blå ögonen hette Nanuk. En jättelik blandras med bl a siberian husky, därav de blå ögonen. Har man hund och bor i vildmarken är det stora hundar som gäller, för de ger sej pumorna inte på...

Blandar med lite makro från den våta världen. De små röda anemonerna i högra övre hörnet heter jordgubbsanemon och jag kan avslöja att den lilla fisken bredvid den färggranna snäckan såg jag inte när jag tog bilden, den blev ett bonusdjur.

Sheryl med parter uppe till vänster är amerikanska kråkor. De påminner om korpar men är betydligt mindre. Den vackra ormen var stammis på kvällar och nätter då den alltid låg ringlad på ett varmt rör under en trappa tillsammans med en eller flera kompisar.

Nakensnäckor, fiskar och räkor fanns det gott om och även om sikten var dålig ibland går det alltid att fota smått. Då fungerar Canons 60 mm makro alldeles utmärkt för både fisk och små nakensnäckor.

Goda vänner på Rendezous med hunden Sam, en annan stor korsning, denna med misstänkt rottweilerinslag. Sam älskade råa morötter och fick alltid en när vi la ut med båten varje morgon. Han vaktade stället när vi var ute men en dag när vi kom hem satt det ett visitkort i ytterdörren.....Någon som kunde "prata med hundar".

Hälsningar Lena

Inlagt 2017-08-31 18:51 | Läst 7836 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilder och jättetrevligt att få se! Är det några riktigt gamla 'målningar' man ser i det nedre vänstra hörnet i bild 1 undras..?
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2017-08-31 19:18
Tack Jan,
ja det är gamla indianmålningar. Dess betydelse är visst oklar beroende på vem som tolkar bilderna.
Hälsningar Lena
Härlig blandning av bilder på människor och allehanda djur, både över och under ytan. Toppen med så mycket hundbilder! Hoppas ormarna var snälla - antar det....
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2017-09-01 16:55
Tack Bjarne,
det var så härliga hundar så den blev förstås avbildade och ormarna var snälla. De ville bara ligga på det varma röret eller i solen på dagtid.
Hälsningar Lena
Kollage 2 och 4 - vilken design, vilken skapelse! Man bara häpnar över den skönhet som finns där nere och som de flesta av oss aldrig kommer i kontakt med.
Svar från Lena Holm 2017-09-01 16:56
Tack Ragnar,
kul att du gillar mina undervattensbilder. Det finns hur mycket häftigt som helst att visa.
Hälsningar Lena
Ojoj, där skulle jag inte kunna bo med mina små vovvar, då skulle dom bli kattmat!? Vacker orm, var den inte giftig?
Svar från Lena Holm 2017-09-01 21:05
Tack Sirpa,
nej ormen var inte särskilt giftig och hur som helst hade de lärt sej att den lufsande hunden kunde de ignorera helt.
Hälsningar Lena
Det blir mycket bilder man vill visa ibland.
Fint att du gjorde detta. Alltid kul att se från dina resor.
Jag har legat lågt med besök på fotosidan ett tag, men har kollat dina bloggar.
I går kom vi iväg till gjusarna, det blev inställt förra fredagen p.ga. regn.
Vilket var tur för mig för då jag haft problem med en ryggkota som satte igång värk i benet och så var det bröllop på lördagen då brorsans grabb gifte sig. Då var man med dom ett klockvarv och fotade :-)
ing-marie
Svar från Lena Holm 2017-09-02 09:34
Tack Ing-Marie,
för att du är inne och kollar mina bloggar ibland. Det har blivit lite tunnare med både "bloggare och besökare" under året. Jag har funderat över när ni skulle till gjusarna och väntat på bilder. Jag visste ju att det var i slutet av augusti. Nu vill jag gärna se vad det blev. Jag pratade med Lars Erik (tror jag att han hette) igår för att göra en kortare havsörnstur i september, då hade ni varit ute med honom på morgonen, vilket sammanträffande.
Hälsningar Lena