En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Skåne del III

Jag steg upp extra tidigt en morgon för att fånga de första solstrålarna och det hade ju dessutom varit dimma morgonen innan. Nu var det förstås inte alls särskilt dimmigt denna morgon, men ganska fint ändå. Jag var på platsen jag valt ut med minst 30 minuter till godo innan soluppgången. Det var faktiskt helt vindstilla och ca två minusgrader. Marken var täckt av frost.

Jag testade lite olika motiv innan solen började visa sej.

Några tunna dimslöjor framträdde när solstrålarna nådde upp över skogen. 

Solen var uppe, jag kände mej nöjd och började bli sugen på frukost.

Men det fanns ett motiv till som jag ville testa. När jag vandrade runt innan soluppgången upptäckte jag att det fanns mängder med backsippor. De var pudrade med frost.

Det blev snabbt väldigt kallt att ligga på marken, men det blev några frostiga sippor denna morgon.

Sedan blev det en rejäl frukost och trots den tidiga morgonen gick det över förväntan bra att köra hem. Sju och en halv timme med ett stopp för kaffe och knäckemacka.

Hälsningar Lena

Inlagt 2021-05-06 19:31 | Läst 941 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Lena. Jeg fryser bare ved at se dine billeder. Men de er smukke og især dem med "kobjælderne"/backsipporne.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Holm 2021-05-06 21:50
Tack Erik,
det var kallt på morgonen men tack och lov vindstilla. Ligga på markfrosten var dock i kallaste laget så det blev bara några snabba bilder på backsipporna. De skulle jag ha behövt lägga mer tid på att hitta de bästa.
Hälsningar Lena
Så fint med backsippor i morgonljus och frost. Vilken fin snabbresa det blev
Svar från Lena Holm 2021-05-06 21:48
Tack Nini,
jag hade inte möjlighet att vara borta längre, men det räckte och jag fick se massor.
Hälsningar Lena
Vackra bilder Lena, måste lära mig att gå upp på morgonen.
Svar från Lena Holm 2021-05-06 21:47
Tack Bengt,
det gryr tidigare och tidigare så här års. Ett annat alternativ är ju att inte gå och lägga sej...
Hälsningar Lena
Vackra morgonbilder. Backsipporna var väl inte här uppe i NV Skåne?
Svar från Lena Holm 2021-05-06 21:45
Tack Peter,
backsipporna fanns i en vacker hage med ekar mellan Blentarp och Vomb.
Hälsningar Lena
Vackra bilder! Och lyckad morgon verkar det som...
Jag gillar också morgontidiga promenader. Gjorde ett försök för någon dag sen, men det var för kallt helt enkelt att stå stilla mycke...så det blev ett kort försök och så hem till kaffet. Men jag hoppas på helgen och må-ti, då är det visst lite sommarvärme på ingång...
Svar från Lena Holm 2021-05-07 20:17
Tack Lena,
jag hade observerat denna plats dagen innan men då hade jag inte tid att stanna så länge som jag ville för jag skulle träffa Peter i Utvälinge som låg en dryg timmes bilresa bort. Jag hoppas också på varmare väder i nästa vecka. Det är dock svårare att gå upp när man ligger i sin egen säng jämfört med när man är ute och reser. Så funkar det för mej i alla fall.
Hälsningar Lena
De tidiga morgonbilderna med det ljuset samt dimman är jag svag för. Då är det värt att vara uppe tidigt. Mycket fina bilder och då framförallt ån med dimma och solstrålarna :)
Svar från Lena Holm 2021-05-07 20:20
Tack Joakim,
ibland är det helt oslagbart att vara uppe i gryningen men visst kan det vara jobbigt. För mej är det lättare om jag "sover borta" eller ligger i bilen, för då sover jag inte lika tungt. Då vaknar jag ofta tidigt och är nyfiken på vad naturen kan ge utanför de immiga rutorna.
Hälsningar Lena
Vilken vacker morgon. Du hittade ett fint ställe helt klart. Mycket fina bilder.
Med kaffe kan man köra långt.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2021-05-07 20:27
Tack Johnny,
det var en vacker plats och jag hade hittat den dagen innan då jag kom för sent för att få bra bilder (och dessutom skulle möta Peter). Man kan köra långt på kaffe och jag hade dessutom lagt mej tidigt kvällen innan, och sov bra, så jag låg nog inte på minus sömntimmar när jag gav mej av. Jag kan också tycka att det ör fridfullt att köra långt, lyssna på en bra bok och inte behöva tänka på så mycket annat.
Hälsningar Lena
Väldigt fina bilder.
Tidig morgon och kyla, en kombination som gör att de flesta blir kvar i sängvärmen. Att känna de första solstrålarna gör det dock värt att ge sig ut. Den femte tycker jag förmedlar den där känslan som en stilla tidig morgon kan ge en. De frostnupna backsipporna är läckra.

Hälsningar Jörgen
Svar från Lena Holm 2021-05-07 20:31
Tack Jörgen,
den femte bilden är också min favorit i denna kollektion och visst är det värt att stiga upp tidigt ibland. Det svåraste är väl att avgöra när det är dax. Det vet man ju egentligen inte förrän man står där med kameran och väntar på solstrålarna.
Hälsningar Lena
Jag brukar inte kommentera å mycket av dina bilder "ovanför vattenytan" men nummer 6 i den här fick mig på knä, kanske blev jag uppmjukad av de som kom före.
Nu har det varit kallt allt för länge, dimmor och frost till trots ser jag fram emot varmare tider. Det blir fina bilder så också!

Trevlig helg! /Thomas
Svar från Lena Holm 2021-05-08 20:51
Tack Thomas,
kul att du hittar något ovan ytan som du gillar. Dyksäsongen kommer igång inom ett par veckor. Det var en mycket fin morgon även om det nog var ännu bättre morgonen innan, men då passerade jag bara för jag skulle köra till Utvälinge och träffa Peter. Jag vill gärna ha mer värme nu och helst frostfritt nattetid så alla små plantor kan få flytta ut permanent.
Hälsningar Lena
Riktigt fina och snygga bilder! Kul med frostnupna backsippor. Det är något jag har kvar att fota! Det blev riktigt fint. Favoriten är ändå sista åbilden, där ån svänger i en snygg S-kurva och solen lyser upp dimman så fint.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2021-05-08 20:47
Tack Bjarne,
eftersom jag var på plats i god tid innan solen gick upp hade jag tid att reka de finaste platserna och just där ån svängde i den s-formen var ju given för att ta bilder. Jag hann ändå testa en hel del andra vinklar också.
Hälsningar Lena
Rasande elegant med ån och den lätta morgondimman..Tycker platsen känns bekant men ändå inte, strunt samma..Riktigt fina bilder..
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2021-05-09 14:25
Tack Gunte,
jag kollade på Google maps och det är ett naturreservat som heter Klingavälsåns dalgång. Jag passerade det flera gånger då jag körde ut på mina fågelturer t ex till Vombs ängar som är nära denna plats. Just den slingrande ån gjorde att jag stannade här.
Hälsningar Lena
Ljuvliga bilder och härlig berättelse från din resa till Skåne.
Jag älskar Skåne, landskapets dofter och natur påminner mig om mitt hemland... Blev nostalgisk av dina fina inlägg ;-)
Bilder på frusna backsippor blir favoriter. Så underbar glitter du fick.
Härlig blogg som jag gärna återkommer till :-)
Hälsningar från regnig Halland
Svar från Lena Holm 2021-05-09 14:27
Tack Halina,
det finns mycket fint i Skåne och jag har egentligen sett väldigt lite av det landskapet. Jag har rest mer i Norra Sverige och i Norge. Att göra en vårresa till Skåne gör dock att man får möta våren två gånger, först i Skåne och ett par veckor senare i Mälardalen/Uppland.
Hälsningar Lena