En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Skördecollage

Förra bloggens collage gav mersmak. Jag bjuder på ett till som också är somrigt men temat är mer åt skördehållet. Vi har väldigt mycket goda grönsaker hemma just nu, vinbären är också mogna och en tur till skogen gav en mindre korg kantareller. Skördefest varje dag. Västeråsgurkorna blev saltgurka denna omgång. De lilaaktiga bladen under gurkorna är grönkål, väldigt läcker. Jag har en ide om ett helt annat tema till i morgon. Vi får se om jag fixar det. Nio bilder måste jag ju få ihop. 

Hälsningar Lena

Inlagt 2019-07-21 18:42 | Läst 2419 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kul idè, det blir väldigt lättöverskådligt och en fin skörd du fått ihop. Det svarta är det aubergine?
Svar från Lena Holm 2019-07-21 19:53
Tack Peter,
ja visst är det aubergine. Vi lyckades mycket bra förra året och det ser lovande ut även i år. Plantorna är stora och har fått flytta ut från växthuset efter en lätt dust med bladlöss som vi verkar ha fått bukt med. Grönsakerna växer och det är nog 5-6 halvstora aubergine på gång. Ätklara nästa helg tror jag.
Hälsningar Lena
Vackert, och väldigt gott. Det är en härlig tid nu för den som gillar bär och grönsaker, färgstark och vacker och god mat. Här hemma är det mest äpplen, krusbär, plommon och aprikoser, en god vän till mig odlar bladgrönsaker så kan vi byta lite, praktiskt.
Svar från Lena Holm 2019-07-21 19:56
Tack Stefan,
det är helt underbart att bara gå ut på altanen och plocka sockerärtor, tomater, gurka , sallad, bönor, bladkryddor mm mm. Vi har bara ett äppelträd men det är vinterfrukt så det är inte aktuellt ännu. Aprikoser vore kul men inte på vår breddgrad tyvärr.
Hälsningar Lena
Väldigt smakfullt, fina bilder
Förstår verkligen glädjen att äta de man själv odlat
Svar från Lena Holm 2019-07-21 20:55
Tack Bengt,
det känns faktiskt lite konstigt när man är i affären och veckohandlar. Det ser torftigt ut när man inte radar upp grönsaker på bandet...mer än vitkål, lök och morötter samt en och annan färsk majskolv (som vår lilla odling inte förmår ge). Vi njuter av det goda vi har just nu :-)
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Det er en vældig fin ide, som du har fået med dine smukke collager.
Jeg har selv for lang tiden prøvet denne form, men aldrig så gennemført og smukt som her - gillas.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Holm 2019-07-21 21:01
Tack Erik,
jag kom på tanken när jag hade så många fjärilsbilder och så fungerade det också bra med grönsaker från trädgården. Ibland blir det väldigt mycket bilder i bloggarna och jag har märkt att jag inte tittar lika noga då. Du har ofta ett lagom antal, väl valda tror jag. Om man har många bilder av ganska allmän kvalité kan man väl lika gärna välja nio motiv och baka ihop dem till ett :-)
Hälsningar Lena
Erik Madsen 2019-07-21 21:07
Helt enig.
Mvh. Erik.
Fina bilder som triggar i gång smaklökarna. Till nästa säsong är nog växthuset klart och då blir det aubergine och chili här också. Vi väntar på tomaterna men sockerärtorna är i full gång. det är en ynnest att få skörda det man sått.
Ha det gott
Svar från Lena Holm 2019-07-22 17:47
Tack Gunnar,
lycka till med växthuset, det är väldigt kul att ha och öppnar upp för helt andra skördar än vad man kan ha på friland.
Hälsningar Lena
Lika snyggt igen, fast med annat tema. Och jag ser att jag inte är ensam om att känna hur smaklökarna vattnas......Vackert! Hälsningar/ Björn T
Svar från Lena Holm 2019-07-22 17:47
Tack Björn, grönsaker är både vackra och goda!
Hälsningar Lena
Som vanligt så har du så mycket gott i din trädgård. Man blir verkligen sugen på både det ena och det andra när man ser dina bilder.
Jag har inte så mycket till odling, då jag inte har den rätta inspirationen och orken att hålla på. Men jag köpte i alla fall några kg västeråsgurka och lade in i veckan :-)
ing-marie
Svar från Lena Holm 2019-07-22 17:50
Tack Ing-Marie,
vi skulle nog inte ha så mycket odlingar heller om inte min sambo vore så engagerad i plantor, vattning och gödning mm. Just nu skördar jag mest och sköter om en del mindre plantor, kryddor etc. Lägga in gurka och chili är också mina uppgifter. Jag gör både saltgurka och ättiksgurka.
Hälsningar Lena
Hej,
Det kallar man sommar. Så mycket gott.
Ha det väl
Bob
Svar från Lena Holm 2019-07-22 17:46
Tack Bob,
äntligen har allt pyssel med plantor börjat ge något tillbaka. Nu kan vi njuta av skörden ett bra tag.
Hälsningar Lena
Oj så gott det ser ut! Snyggt arrangerat med färgerna i respektive ruta. Mmm, läckert!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2019-07-22 17:45
Tack Bjarne,
grönsaker är färggranna och vackra så det var kul att sätta ihop dessa bilder.
Hälsningar Lena
Det blev ett vackert bildcollage med bara nyttigheter som jag tyvärr inte är så duktig på att äta det blir oftast bara mat och potatis på tallriken, men jag har lite frukt och bär i min trädgård så till hösten blir det skörd.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2019-07-22 17:44
Tack Stig,
grönsaker som är så gott :-) Men jag vet att smaken är olika. Frukt och bär kan ju bli trevliga desserter.
Hälsningar Lena