En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Sommaridyll med islandshästar

Förra året gjorde vi en ridtur på islandshäst med jobbet och eftersom det var så mysigt gjorde vi om det för de som ville även i år. Här kommer två av hästarna som vi skulle rida på. Eftersom det inte var enbart ridintresserade med på denna tur och ingen som tog bilder när vi väl suttit upp, blir det mest hästar i detta inlägg.

Om ni vill se hur det såg ut när vi red förra året finns det här.

Efter en lika fin ridtur som förra året, längs en helt annan rutt och med mycket tölt, behövde vi sträcka på benen lite. Alla på turen var ridkkunniga men för många var det länge sedande satt på en häst och det kändes i kroppen. Vi tog en promenad för att titta till hästarna i hagen. De gick i ett hav blommor och idyllen var total.

De blev naturligtvis nyfikna och kom fram till oss för att kolla. Det fanns också föl i hagen...

" - Mamma säger att jag ska äta det som växer i hagen...men dom här tänker jag bara lukta på...."

" - Dom här fjunbollarna....vad ska man göra med dom?" 

" - Nu har jag fjunboll på näsan och en fluga på ögat, det är jobbigt här i hagen ibland."

Om ni inte tycker att alla ser ut som islandshästar beror det på att det gick två travhästar med föl i hagen tillsammans med en dräktig islandshäst och en med föl. 

När gräset inte längre smakar kan man ta en slurk från mjölkbaren.

Det var svårt att slita sej från den idylliska hagen. Den sena solen värmde fortfarande fint och myggen höll sej på någorlunda behörigt avstånd.

Hästar är sociala

Islandshästar finns i en mängd olika färgvarianter. Den här ser ut att ha fått ljusa slingor i manen. Jag tror att den här färgen heter "black". Typiskt för black är att de har ljusare kropp mörka ben och ål (ett mörkt streck på ryggen). Den här hade ål som inte syns på denna bild. Det kan vara en brunblack. 

Det här borde i alla fall vara två fuxar som står och gosar med varandra.

Hälsningar Lena

Inlagt 2021-06-10 09:52 | Läst 968 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Härliga djur och finfina bilder Lena!
Svar från Lena Holm 2021-06-10 19:14
TAck Dan,
kul att du tittar in. Visst är det fina djur.
Hälsningar Lena
Vackert, en fin serie, särskilt där den luktar på sina blommor. De ser ut att ha det fint i det sköna vädret
Svar från Lena Holm 2021-06-10 19:16
Tack Peter,
de här hästarna hade det riktigt mysigt i sin hage och fölen ömsom "luktade" på blommorna och ömsom åt av olika växter. Vädret var perfekt för kvällen och åskan höll sej på avstånd.
Hälsningar Lena
Otroligt vackra djur och bilder. Tror det är bara tjejer som kan handskas med hästar. Själv är jag ganska rädd för dom. Såg ett klipp på YouTube där två hästar vägrade gå förbi en kanin som satt i vägen. Såg märkligt ut.
Sten
Svar från Lena Holm 2021-06-10 19:20
Tack Sten,
killar kan nog handskas med hästar också för om man tittar på vilka ryttare som når längst i såväl hoppning som dressyr så finns det många män bland dessa, för att inte tala om trav och galoppsport :-) Det där med kaninen kan jag förstå. Man antar att hästar sej sin omgivning ungefär som en tavla och om det då plötsligt är något som inte stämmer i deras "vardagstavla" blir de mer eller mindre störda av det. Det naturliga för dem då är att ta till flykten, inte att utmana eller stampa på. Jag har sett hästar tvärvända då det stått en gul vattenkanna på gårdsplanen som inte brukar står där.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Otroligt vackra hästfoton. En vackrare än den andra.
Nummer 2 - 4 - 8 och 10 står högt på gillorlistan.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2021-06-10 19:22
Tack Erik,
för din positiva kommentar. Det var en så otroligt fin miljö och hästarna poserade utan problem. Det kom faktiskt lite för nära ibland för jag hade ett tele på.
Hälsningar Lena
Vilka fina bilder på hästarna! Väldigt vackert där på sommarängen som blir mina favoriter.
Snyggt!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2021-06-10 19:23
Tack Johnny,
det var en väldigt fin miljö och hästarna poserade utan problem. De kom bara lite för nära ibland.
Hälsningar Lena
Fina bilder Lena
Jag har respekt för hästar och rider inte.
Har provat, men trivdes inte i sadeln :-)
Ser ut som de har et bra där i hagen
Svar från Lena Holm 2021-06-11 16:24
Tack Bengt,
ridning passar inte alla. Själv skulle jag nog inte sitta upp på ett halvblod och rida ut i skogen trots att jag har ridit mycket. Det har gått för lång tid och det gör numera väldigt ont om man ramlar av. Islandshästar är annorlunda och de är betydligt lägre.
Hälsningar Lena
Superfina bilder på hästar :-) Tycker att de är svåra att fota. Härligt att du fick också med sommarängen och blommorna. Mycket vackert.
Hälsningar Halina
Svar från Lena Holm 2021-06-11 16:28
Tack Halina,
hästar är lite knepiga för även om det ser fint ut där man är så blir man besviken när man kommer hem och tittar på bilderna. Så har det blivit för mej många gånger. Det bästa är om det händer något hagen så det blir lite sprätt eller lek. Oftast går de mest och betar men blommar det som här kan det också gå.
Hälsningar Lena
Härligt vackra hästbilder! Och just när dom får gå fria i sommarhagen blir ju frihetskänslan starkast, fint! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2021-06-11 16:30
Tack Björn,
ja och helst ska de inte ha grimmor eller någonting på sej utan bara vara ute i stora frodiga hagar med långt till staketstolparna, som man ju inte vill ha med i bakgrunden.
Hälsningar Lena
Verkligen mysiga bilder och massor av nyttig fakta. Min begränsade erfarenhet av hästar handlar bara om när vi red 4 ungar på grannens ardenner för en 50 + år sen.
HaD/Gunte..