En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

En svart, en vit och Avtryckets fotoutställning

Tog pendeln till Stockholm södra idag för ett besök hos fotoklubben Avtrycket och deras årliga fotoutställning.

Kurre Ek beskriver sina fotografiska utsvävningar med stor inlevelse.

Här är några av Kurres alster.

Det strömmade in folk lite titt som tätt och här pågår en annan diskussion om bilder.

Mest imponerad blev jag av Ewa Kirjavainens dubbelexponeringar och jag hade så gärna velat träffa dej Ewa men just då var du inte på plats. Det är ffa bilden i det nedre vänstra hörnet som jag tycker är så fantastiskt. Den kommer inte alls till sin rätt här men som dubbelexponering är den genial.  

Björn diskuterar bilder med åskådare. Han har mycket sevärda bilder så även på denna visning.

Jag gjorde också en tur i Tantolunden och Jans hemmamarker. Det blev lite blandade bilder men idag bjuder jag bara på två. En väldigt vit...

....och en ganska svart, eller snarare mörk i sin framtoning och kanske även budskap. Den sista blir i all fall dagens bild 63 (är det rätt nummer eller har jag tappat räkningen?)

Hälsningar Lena

Inlagt 2018-03-04 19:44 | Läst 1267 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det ser ut att ha blivit en fin utställning som jag missade pga helgjobb.
Kråkan är inte dum den heller!!
Svar från Lena Holm 2018-03-05 18:30
Tack Anne-Sophie,
i gammal god ordning var det mycket sevärt och trevligt.
Hälsningar Lena
Bilden på Kråkan är ju bara för härlig! / Leif M
Svar från Lena Holm 2018-03-05 18:31
Tack Leif,
ja den är jag mycket nöjd med :-)
Hälsningar Lena
Kul att du besökte utställningen. Jag missade dig. Du var där under första halvan idag utgår jag ifrån.
Den tunna fågelbilden känns ovanlig och den tycker jag är läcker.
Svar från Lena Holm 2018-03-05 18:32
Tack Gunnar,
jag åkte hem med ett pendeltåg som gick vid halv två tror jag. Jag såg dina alster men tyvärr var jag tvungen att ge mej av.
Hälsningar Lena
jag gillar din väldigt vita...den ger en känsla av ljus skir vår...
Och det ser ut att vara spännande bilder Avtrycket bjuder på.Tack för glimten!
Svar från Lena Holm 2018-03-05 18:34
Tack Lena,
den vita bilden är som det kan bli när man fotat något i buskarna och sedan vänder kameran mot himlen utan att korrigera tiden. Men jag tyckte också att det blev rätt fint.
Hälsningar Lena
Kul att du visar bilder från utställningen. Ser väldigt trevligt ut men tyvärr kommer jag sällan på sådan här evenemang.
Kråkan är ju riktigt, riktigt fin. Helt suveränt.
Sten
Svar från Lena Holm 2018-03-05 18:35
Tack Sten,
jag brukar besöka den varje vår. Kråkan är jag mycket nöjd med, just att den kraxar som en riktigt högljudd kråka på bilden.
Hälsningar Lena
Tackar för inblicken i fotoutställningen, tyvärr är ju mycket koncentrerat till Stockholm. Missar ju både fotomässan och naturfotodagen :(, men man får ta åt sig av den information man får.

Av live bilder så väljer jag måsarna i high key
Svar från Lena Holm 2018-03-05 18:37
Tack Peter,
t o m jag tycker det är en bit att åka till Stockholm och det blir inte så ofta. Det är omständigt och det går flera timmar varje gång. Kul att du gillar min felexponerade måsbild.
Hälsningar Lena
Fotoutställningen ser jättefin ut, verkar ha funnits många bra bilder. Ibland skulle jag vilja bo närmare Sthlm. Gillar särskilt bilden med måsarna, hälsningar/ Björn T
Svar från Lena Holm 2018-03-05 18:38
Tack Björn,
det fanns mycket trevligt att se och så träffade jag ju några trevliga fotografer också. Kul att du gillar den felexponerade bilden. Det blir så ibland när man inte tänker till.
Hälsningar Lena
Ser ut som du fick ett fint besök här på Södermalm! Själv går jag aldrig och tittar på andras bilder så där.. Det blir endast via nätet.. Tycker du fick två väldigt vackra bilder här från Tanto! Både den ljusa och Kråkan blev mycket bra trots eller kanske tack vare det rätt så mulna vädret. Kråkorna uppe på berget kan vara väldigt orädda och brukar vara de som ljudligt talar om när det finns Duvhök i närheten.. Själv så gick jag ett varv runt Riddarfjärden efter lunch. Fina bilder både från 'berget' och fotoklubben!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-03-05 18:40
Tack Jan,
det satt en duvhök i ett av träden ganska långt ner men jag lyckades aldrig få syn på den. Det kom däremot en ung kille som hade sett både den och en annan. Det var mysigt att vandra runt bland stugorna och sedan ta en sväng förbi utställningen.
Hälsningar Lena
ehrsa 2018-03-05 22:08
Jaha, vad spännande! Kan det ha varit 'Måns S.' som du mötte? Bar han på en kamera med långt tele? Om så var fallet så är han extra intresserad av Duvhökar och tar väldigt fina bilder på dom! Ofta även borta vid 'Eriksdalslunden' om man följer Årstaviken bort.. Måns är medlem här på FS också..
Hälsn!
Kul att se ! Såg direkt att det var Ewa´s bilder !
Fräsig dagen bild !
ing-marie
Svar från Lena Holm 2018-03-05 18:41
Tack Ing-Marie,
jag fick en del bilder på en väldigt kaxig kråka som kraxade för full hals.
Hälsningar Lena
Så roligt att du kom till utställningen, men vilken miss att jag inte var inne ännu vid ditt besök! Jag är ju barnsligt förtjust i att leka med kameran och det är extra roligt att höra att du gillade bilderna. Kråkan bland dina bilder blir dagens favvo, som en kaxig och uppburrad påfågel ;-)
Svar från Lena Holm 2018-03-05 18:43
Tack Ewa,
synd att vi inte hann ses men jag kunde inte stanna längre. Jag tyckte dina bilder var jättehäftiga! dubbelexponering är ju jättesvårt men du har fått till väldigt spännande motiv som man kan titta länge på. I synnerhet den med trädetaljerna.
Hälsningar Lena
Vilken fin utställning. Gillar Ewas dubbelexponeringar och din kråka! Hälsningar Mats