En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Helgpyssel

Nu är hösten verkligen här och då är det en del pyssel som måste göras när det är helg. Växthuset är nu tömt och de sista tomaterna, chili och auberginefrukterna skördade. Min sambo gör rent och putsar glasen inför vinterinredningen som vi gör nästa helg. Jag kokade marmelad på gröna tomater med citron och ingefära. Det blev över förväntan gott.

På lördagen blev det en sväng in till Uppsala för att uträtta några ärenden. Solen strålade...

...och jag hittade de här två fotoentusiasterna på ett känt kafé i stan. Jag fikade en stund med dem. Alltid lika trevligt.

Kajan satt utanför en stund men tröttnade på att vänta. Det var inte tillräckligt varmt för att sitta utomhus även om några gäster trotsade hösten.

På väg genom Uppsala mötte jag den här unga kajan som jag gärna hade gett några godsaker, men jag hade inget.

Min systerdotter har varit på besök från USA och hon älskar kantareller, så det har vi förstås varit ute och letat efter. Den här gången gick det ganska bra. Vi plockade också ny mossa till grodorna som efter söndagmiddag fick ny grön inredning i sitt terrarium. De blev vips ljusgröna av förtjusning (de skiftar färg efter sinnelag, eller vad det nu kan bero på...).

Hej så länge,

Lena

Inlagt 2018-10-09 16:47 | Läst 3314 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin bildsvit! Tänk att det blev en så bra svampsäsong trots den torra sommaren. Tomatmarmeladen lät god! Själv syltar jag de sista omogna med ingefära och kanel. Gott det med fast jag borde prova något nytt också! MVH Yvonne
Svar från Lena Holm 2018-10-11 19:13
Tack Yvonne,
jag har aldrig gjort marmelad med de gröna tomaterna och blev glatt överraskad.
Hälsningar Lena
Det var en fin hög kantareller. Här nere har det var dåligt med svamp i år, fick en halv korg rörsvamp för en vecka sedan, men inte alls som tidigare år, nu väntar vi och ser om det blir några trattkantaller
Svar från Lena Holm 2018-10-11 19:14
Tack Peter,
jag hittat kantareller vid flera tillfällen och sammantaget har jag lyckats fylla på förråden som var nästan tomma. Trattkantareller finns det gott om men det plockade vi mängder med förra året och behöver inte alls så mycket av i år.
Hälsningar Lena
Fina höstbilder från Uppsala! Kul med grodorna att de ändrar färg.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2018-10-11 19:15
Tack Johnny,
grodorna kan växla färg från ljust klargröna till mörkt olivgröna. I synnerhet en individ som ändrar sej blixtsnabbt.
Hälsningar Lena
Trevligt reportage igen. Övningskörde hela helgen med min dotter, samt skruvade ihop lite möbler. Snart har hon både körkort och helt inredd lägenhet.
Fin hög med kantareller.
Svar från Lena Holm 2018-10-11 19:16
Tack Bengt,
vissa helger är det bara så att man ska pyssla hemma :-)
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Sikke en masse som du nåede i week-enden - og så varieret.
Nummer 2 er jo et super postkort (positivt ment) - smukt smukt. Systerdotterens begejstring er helt åbenlys fint fanget.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Holm 2018-10-11 19:18
Tack Erik,
det är fint i Uppsala fortfarande och helgen som kommer verkar blir varmt och vacker. Anna älskar kantareller och vi åt en hel del när hon var på besök. Bra att vi fick fylla på förråden också.
Hälsningar Lena
Fin bild på den sittande kajan. Härlig fågel tycker jag.
Svar från Lena Holm 2018-10-11 19:18
Tack Torbjörn,
kajorna är fantastiska :-)
Hälsningar Lena
Vilken glad och fin helgserie! Och kul att du stötte på Peter och Claes! Första och sista bilden är klara bildfavoriter!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2018-10-11 19:19
Tack Björn,
jag ville ha första bilden som "push bild" men jag har inte riktigt fattat hur det går till än. Den kändes utan tvekan som den bästa.
Hälsningar Lena
Khalad 2018-10-11 22:33
Inte svårt när man vet - När du lagt in dina bilder, klicka igen på Infoga som om du skulle lägga in en bild till och klicka dig fram till dina bilder du laddat upp. Där kollar du uppe till höger så kan du klicka på Underhåll filer. Gör det så kommer det fram lister under alla bilder. Klicka på listen till den bild du vill ha som puffbild så det kommer stå puffbild i listen. Sen måste du gå upp till höger igen och trycka på spara, glömmer du det funkar det inte,. Sen ok som vanligt.
Innehållsrik helg ser det ut som.
Fin svampskörd och fina bilder, kul ned din trogna kaja.
Svar från Lena Holm 2018-10-11 19:20
Tack Margareta,
Uppsalas kajor är väldigt trogna :-)
Hälsningar Lena