En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Nu dominerar det vita i naturen

Naturen är täckt av vit snö och allt ser mjukt och rent ut. Visar några bilder från den vita världen. Några kommer från mitt närområde i Knivsta och några från ett besök i Stockholm igår.

Lite läckert att möta en svartvit hund just idag. Den passade in perfekt.

Det var fläckvis tunna moln så himlen skiftade i blått.

Vid matflotten var det också vitt igår, åtminstone på trappan.

Det snöade också.

Lagom till fågelräkningen är de på plats vid vår matning. De finaste små stjärtmesarna.

Ha en fortsatt fin helg,

hälsningar Lena

Inlagt 2019-01-26 16:39 | Läst 3278 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vintern kan vara vacker som på dina bilder.
Svar från Lena Holm 2019-01-26 19:59
Tack Bengt,
visst kan vintern vara vacker...men rätt jobbig också. Du vet nog vad jag menar :-)
Hälsningar Lena
Läcker första bild! Visst är det fint ute nu. Gillar den med hunden och så stjärtmesen så klart.
Fina bilder!

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2019-01-26 20:04
Tack Johnny,
det är verkligen fint ute och jag försökte fånga en del av det idag. Stjärtmesarna kom förra helgen och vi har sex eller möjligen sju stycken. Fotomässigt är det ett problem att de flyger direkt in i "buren" där talgblocket hänger och äter. Sedan flyger de iväg utan att sitta på någon av de extra pinnar som jag arrangerat. De vill inte posera utan går direkt på den säkra födokällan. Nu har jag smetat smör på pinnarna så vi får väl se om någon tänker sitta där i morgon.
Hälsningar Lena
Vackert, fick några snarlika från dottern i Uppsala idag. Min favorit får bli bild 3 gillar det svart/vita i den. Vi fick faktisk några cm snö i Skåne i natt, men det ser ut att regna bort om någon dag
Svar från Lena Holm 2019-01-26 20:05
Tack Peter,
det verkar som att vi får mer snö i morgon och på måndag. Just nu är det perfekt. Lagom kallt och vackert vitt utan slask.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Det hvide dominerer ikke det hele her endnu :-) Men det kan være at det kommer.
Det er en meget smuk serie med mine favoritter - nummer 2 og 8 - super.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Holm 2019-01-27 21:27
Tack Erik,
kul att du gillar gulsparvarna. De lyste så fint gult i den vita miljön och måsen poserade på bästa sätt. Jag gillar den också.
Hälsningar Lena
Vackert med det ljusa! :-) Vit snö som bakgrund och omgivning blir väldigt vackert till de flesta motiv känns det som.. Trevligt med Stjärtmesar dessutom, har själv inte sett någon den här säsongen än..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2019-01-27 21:32
Tack Jan,
jag blev inspirerad av ditt inlägg och gick ut med tankar om att hitta riktigt ljusa motiv, gärna med små detaljer i avvikande färg. Stjärtmesarna kom förra helgen och har nog varit vid matningen i veckan men vi har inte varit hemma i dagsljus för att se dem. I lördags kom de flera gånger (6 stycken) men de fokuserar mest på att äta inne i "buren" där talgblocket hänger och de är helt säkra. De poserar inte på mina extrapinnar trots att jag bjuder på smör. Nu tar det tyvärr en hel arbetsvecka innan jag får chans att kolla dem igen.
Hälsningar Lena
ehrsa 2019-01-27 22:12
Fast jag tror mer att jag är inspirerad av bilder från dig och Ing-Marie.. :-) vet att jag sett väldigt ljusa bilder som du tagit/redigerat, tror det var Sångsvanar, kanske flygande.. för ett par år sen.. minns även dina fina bilder från Arktis, med Isbjörnar och även en Ismås i bild.. jag såg den inte ens förrän du 'påtalade' den.. vitare fågel finns väl knappt.. :-) Ing-Marie brukar också ha vackra extra ljusa bilder ibland, kanske motljus med bråkande Sidensvansar.. men inte i år hittills..
Hälsn!
Vackra vinterbilder och bild nr. 3 blir favoriten i dag
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2019-01-27 21:26
Tack Stig,
kul att du gillar den bilden. Det är ett favoritställe som jag fotat många gånger.
Hälsningar Lena
Visst är det vackert med allt det ljusa! Fåglarna gör sig bra också mot den bakgrunden, gillar särskilt andra bilden med - ja, är det gulsparvar eller.....Hälsningar/ Björn T
Svar från Lena Holm 2019-01-27 21:25
Tack Björn,
ja det är gulsparvar och de lyste så otroligt fint i allt det vita. Avståndet var lite väl långt med jag tyckte inte det gjorde något och det var helheten jag var ute efter i första hand.
Hälsningar Lena
Härliga bilder...mjuka och fina... med lite minimalistisk touch tack vare all vit snö! Gillas!
Svar från Lena Holm 2019-01-27 21:24
Tack Lena,
snön mjukar upp och tar bort såväl skräp som detaljer, det kan nog bli lite minimalistiskt ibland. Jag har dessutom gjort flera bilder ljusare eller medvetet överexponerat vid fototillfället. Kul att du gillar dem.
Hälsningar Lena
Vilket härligt inlägg. Det har varit en väldigt fin vinter hittills, inte mycket lort och slask utan det har ju kommit lite nysnö då och då som lägger sig så fint på träden.
Lite avis blir jag på att du har stjärtmesar vid din matning "Mina" har jag inte sett röken av denna säsong.
Svar från Lena Holm 2019-01-27 21:22
Tack Ing-Marie,
stjärtmesarna kom förra helgen och de har säkert varit här i veckan även om vi inte kunnat se dem. Problemet med dem är att de poserar inte på någon av mina extrapinnar. De flyger rakt in i den trygga "buren" där talgblocket sitter och äter intensivt, sedan flyger de ut och bort. Jag har smetat smör på pinnarna men blåmesarna gillar också smör har jag insett. Nu tar det en vecka innan jag är hemma på dagtid igen och kan hålla koll på dem.
Hälsningar Lena
Så fint med all vit ren snö nu, känns lite frustrerande att var fast här hemma utan att komma ut.
Första bilden med lite tunnelseende och måsbilderna blev de jag stannade till längst vid.
Några stjärtmesar har jag inte sett till här hemma ännu, men det kan bero på att en främmande hund kom in på tomten och rev sönder min fågelmatare med hemmablandningen som de tyckte så mycket om förra året. har inte lyckats göra någon ny ännu.
Svar från Lena Holm 2019-01-27 21:18
Tack Margareta,
synd att du inte kan ta dej ut nu för det är verkligen fint och inte ens halt att promenera. Måsen poserade fint i den vita snön. Intressant att det är mitt i Stockholm och att just den snöfläcken fortfarande var vit. Det mesta av snön hade blivit brun vid det laget.
Hälsningar Lena
Mycket fina bilder. Jag ska gå emot strömmen här lite och välja 6 och 8 som mina favoriter! Kråkans placering i bilden gör mycket för att jag ska fastna för 6:an.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2019-01-27 21:16
Tack BJarne,
jag gillar själv kråkbilden och det var den sortens bilder jag var ute efter då jag gick ut. Kul att du gillar just den.
Hälsningar Lena
Tycker bäst om den första även om alla är bra. Den första ger mig verkligen en känsla av att vara omsluten av det vita.
Svar från Lena Holm 2019-01-27 21:15
Tack Katja,
första bilden jag visar var också den första jag tog när jag gick ut igår. Jag brukar alltid vika av på en stig där men först tittade jag åt andra hållet och såg tunneln i det vita. Jag tog några bilder med telet på 100 mm, inte idealiskt men lite av känslan blev kvar i all fall.
Hälsningar Lena
Jag älskar att titta på vinterbilder och är lite mindre förtjust i att vistas ute i vintermiljöer.
Jättefina bilder alla, den sista på stjärtmesen är ju helt underbar!
Svar från Lena Holm 2019-01-27 21:13
Tack Anne-Sophie,
det var helt OK att vara ute igår men betydligt kallare idag för det blåste. Det är lite mer stök att vara ute och fota på vintern och klumpigt med vantar, men ack så vackert ibland.
Hälsningar Lena
Fina bilder med mycket vinterkänsla att suga i sig.
Näst sista med en massa fåglar i snöfall tar jag med mig här.
Svar från Lena Holm 2019-01-28 07:31
Tack Gunnar,
de flög upp och jag ryckte upp kameran och tog två bilder på vinst och förlust. Det blir inte alltid skarpt när man gör så, men den här tyckte jag om. Jag har förstärkt kontrasterna en del för att få fram de mörka fåglarna bättre.
Hälsningar Lena
Väldigt vackra vinterbilder..kan du jaga ner några fåglar till mig ;)
Mv/Gunte..
Svar från Lena Holm 2019-01-29 07:37
Tack Gunte,
det var väldigt vackert ute några dagar och jag kunde vara ute två dagar i sträck. Du kan gott få några gråsiskor för de "äter oss ur huset."
Hälsningar Lena