En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Katta-STROF!!!

" - Hela min värld vändes plötsligt upp och ner! Min husse (Nimar) och matte (Felicia) har skaffat TVILLINGAR! De normalt så sansade människorna kom plötsligt hem en dag med inte bara en, utan två, små hjälplösa knyten! " 

 

" - Jag hade precis blivit kompis med det första knytet som växt till sej och blivit helt OK att leka med. Jag hade också etablerat en hyfsad plats i hierarkin här hemma...kändes det som i alla fall..."

" - Nu är det nya spelregler som gäller och de där två småttingarna är alltid i centrum. Ändå lyckas de alltid upptäcka mej när jag försiktigt smyger ut i trädgården för att få lite "egentid" bland gurkplantor och hallonbuskar." 

" - Så här ser dom ut. De har noll koll och kan knappt hålla reda på sina egna tassar. "

" - Jag behöver verkligen några goda råd....Hur ska jag klara av detta? De blir ju helt skärrade bara jag kommer i närheten av dem? "

" - Jag vet inte om jag förstått allt rätt men det verkar som att de kommer att stanna rätt länge....? "

Hälsningar katten Kennedy (genom Lena)

Inlagt 2021-08-01 21:43 | Läst 754 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
HVAD ???
Tillykke fra Roskilde/DK.
Hold kæft hvor er de søde.
Mvh. Erik.
Svar från Lena Holm 2021-08-01 23:14
Tack Erik,
visst är de söta och vi kommer att följa utvecklingen på lagom avstånd, både beträffande Kennedy och tvillingarna som är Fredriks systerdotters.
Hälsningar Lena
Vad roligt, grattis!
Mvh Bengt
Svar från Lena Holm 2021-08-01 23:15
Tack Bengt,
de hade redan en kille på tre och så kom det två till. Det är Fredriks systerdotter som är mamma. Vi kommer att följa dem på lagom avstånd och Kennedy förstås.
Hälsningar Lena
begust 2021-08-02 10:45
Roligt, men tur att de bara hade ett barn innan. En gammal kollega hade två barn och det "tredje" blev två till. Plötsligt behov av större bil, bostad mm...
Stort grattis, Lena! Nu börjar en ny tid! Mvh Wolfgang
PS: Fin berättelse av katten Kennedy!
Svar från Lena Holm 2021-08-01 23:17
Tack Wolfgang,
visst är det fina och vi kommer att hålla lite koll på dem plus katten Kennedy som fick hela sin tillvaro på ända när tjejerna kom. Det är Fredriks systerdotter som fått tillökning.
Hälsningar Lena
Kennedy ser lite butter ut på tredje bilden men får han ta första steget och undersöka nytillskotten så kommer det att gå bra. Den högra är väl en kille men den till vänster är jag lite osäker på. Nu blir det till att vända kameran mot nya motiv, härligt.
Sten
Svar från Lena Holm 2021-08-01 23:18
Tack Sten,
det är två tjejer och vi kommer att besöka dem med jämna mellanrum för att se hur det går för Kennedy och resten av familjen.
Hälsningar Lena
Fantastiska bilder :) både på katten och de fina tvillingarna. Stort grattis! Hälsningar Mats
Svar från Lena Holm 2021-08-01 23:19
Tack Mats,
det är två fina flickor och vi kommer att besöka dem med jämna mellanrum för att kolla läget och se hur det går för alla parter, inklusive Kennedy. Det är Fredriks systerdotter som fått tillökning i familjen.
Hälsningar Lena
Du har nog läst kattens tankar alldeles rätt, exakt så där ser den ut att säga.
Så söta tvillingar.
Härlig blogg både i text och bild !
Ing-Marie
Svar från Lena Holm 2021-08-03 14:03
Tack Ing-Marie,
det var kul att få träffa tvillingarna men jag blev faktiskt helt betagen av katten. Den var inte alls särskilt förtjust i att bli fotograferad.
Hälsningar Lena
Kennedy kommer troligen även i framtiden stå överst i hierarkin. Fin bakgrundsoskärpa på de första, är det 50/1,2? Fina ungar de ser ut att trivas med varandra, vet inte hur det är med tvillingar om de blir tryggare att ha en likasinnad bredvid sig, såsom vissa djur? Kommer inte ihåg släktträdet, är detta familjen i USA? Om inte kommer ni över till USA i år. Kul läsning och fina bilder
Svar från Lena Holm 2021-08-03 14:05
Tack Peter.
jag har faktiskt använt 24-105/ f4 på alla bilderna. Mitt allroundobjektiv som jag är mycket nöjd med. Det är Fredriks sida av släktträdet så det är i Sverige. VI har bokat biljetter till USA så vi hoppas på att det ska gå.
Hälsningar Lena
Svar från Lena Holm 2021-08-03 14:05
Tack Peter.
jag har faktiskt använt 24-105/ f4 på alla bilderna. Mitt allroundobjektiv som jag är mycket nöjd med. Det är Fredriks sida av släktträdet så det är i Sverige. VI har bokat biljetter till USA så vi hoppas på att det ska gå.
Hälsningar Lena
Men jösses så söt avigt inställd katt men han har snart luktat in dom ljuvliga små tjejerna...Grattis till fam
Svar från Lena Holm 2021-08-03 14:07
Tack Nini,
tjejerna var väldigt söta men jag blev faktiskt helt betagen av katten. Vilken karaktär det är. Han tyckte dock inte alls om att bli fotad och jag skulle nog ha haft typ 70- 200 för att lyckas fånga honom i lite olika poser.
Hälsningar Lena
Vilken fin och ovanlig katt. Den ser dock lite butter ut. Vad kan det vara för ras? Så söta de är tvillingarna.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2021-08-03 14:09
Tack Johnny,
det är en Cornish Rex. Väldigt cool katt och speciell. Mjuk och fin samt hårar inget. Men de har sina nackdelar också, som många raskatter. Tjejerna var fina och det ska bli kul att se dem då och då (lagom är bäst).
Hälsningar Lena
Hade jag inte läst kommentarerna från dig så hade jag trott att de var era egna ;)

Fina bilder och grattis till Fredriks systerdotter och hennes man, ja ni också då förstås :-)

Cool katt 🐱
Svar från Lena Holm 2021-08-03 14:12
Tack Joakim,
jag insåg ett tag efter att jag skrivit bloggen att den kunde tolkas helt galet så jag la till några ord här och där. Jag har definitivt passerat stadiet för småbarn :-) Katten var hur läcker som helst.
Hälsningar Lena
Kisens miner är obetalbara hihihi...blir nog lite liv och rörelse en tid framöver..
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2021-08-03 14:13
Tack Gunte,
den katten kommer att få fullt upp när de börjar krypa och gå. Det finns redan en treåring i familjen. En störtcool katt i alla fall.
Hälsningar Lena
Vilken kul serie på olika sorters sötnosar! När jag började läsa bloggen trodde jag att det var katten som fått tvillingar, men sedan klarnade det hela:)
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2021-08-03 14:15
Tack Bjarne,
jag insåg efter att jag publicerat bloggen att den kunde tolkas helt galet och ändrade några ord här och där samt klargjorde i kommentarer till de som läst vems tvillingar det var :-) Inser nu att man ju även kunde tolka det som du gjorde. Katten var väldigt cool på sitt speciella sätt.
Hälsningar Lena
Härliga bilder och trevlig historia. Och alltid bra med nya motiv, nu har du förhoppningsvis för länge😁.
//GöranR
Svar från Lena Holm 2021-08-03 14:17
Tack Göran,
vi kommer nog att möta dem då och då, lagom är liksom bäst, och det händer ju en hel del med små barn så mer bilder kommer nog att dyka upp. VI missade dock namngivningen som de hade några dagar senare. då var de "uppklädda" och bedårande söta.
Hälsningar Lena
Först tänkte jag att hushållet skaffat fler katter. Gammelkatten brukar inte helt uppskatta att dela uppmärksamhetsutrymmet och kattlivet med nyfikna nykomlingar. Förstod sedan att det var helt annat tillskott. Rolig serie bilder som väl fångar bestörtningen hos Kennedy.

Hälsningar Jörgen