En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

ÄNTLIGEN FREDAG !!!

ÄNTLIGEN FREDAG!!! Efter en vecka med jetlag från vår Texasvistelse och hur mycket jobb som helst andas jag nu ut.... Ikväll ska vi äta kycklingvingar med råa grönsaker och dipp. Enkelt (och billigt). Humrarna på bilden åt vi på nyårsdagen. Det är en tradition hos min syster att på nyårsdagen äter man brunch (sen frukost/lunch) och då serveras det färsk hummer kokad enligt svenskt recept med smält vitlökssmör, nybakat vitt bröd och den riktigt goda champagnen (t ex Bollinger) som man sparat från tolvslaget (då man ändå är så trött att vilket billigt bubbel som helst fungerar). På nyårsdagen kan man njuta,... småprata,.... sitta hur länge som helst..... och pilla fram allt gott som finns på en hummer....och dricka en väl kyld champagne.

Hälsningar Lena

Inlagt 2017-01-13 17:25 | Läst 1364 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
De där humrarna och champagnen ser allt bra smarriga ut!! Kul att du är med i bild! ;-)
Svar från Lena Holm 2017-01-13 18:48
Tack Anne-Sophie,
jag hade några olika bilder att välja bland men tyckte nog att det var lite kul att vara med själv, det är inte så ofta. Humrarna var väldigt goda.
Hälsningar Lena
Visst ser det vackert ut. Jag har både fångat och kokat kräftor men idag kan jag inte förmå mig att stoppa levande kräftor eller humrar i kokande vatten. Hur gott det än är så avstår jag nog.
Sten
Svar från Lena Holm 2017-01-13 21:10
Tack Sten,
jag kan till fullo förstå din ståndpunkt i denna fråga och jag är absolut inte oberörd. Jag har ansvarat för kokningen av denna hummer under många år hos min syster och använt mej av olika metoder för att bedöva/avliva humrarna innan kokning. Jag har alternerat mellan att placera dem i frysen för att bedöva dem och att sticka dem med kniv bakom ögonen (avlivning). När det handlar om enstaka individer som humrar (kräftor blir ju lite fler per kokning) har jag hittat en teknik som jag kan leva med. De är inte vid medvetande när jag stoppar dem i kokvattnet. Jag skulle ha svårt att njuta om så var fallet.
Hälsningar Lena
Ser härligt lyxigt ut det där!
Svar från Lena Holm 2017-01-13 21:10
Tack Dan,
det kan du lita på att det var :-)
Hälsningar Lena
Kul bild med dig i bakgrunden!!!
Trevlig helg tillbaka!
Svar från Lena Holm 2017-01-14 21:31
Tack Lena,
kul att vara med på bilderna ibland :-)
Hälsningar Lena
Hummer är ju festrätten framför alla andra, inte minst med champagne.! Och att få sitta större delen av en dag och bara prata och ta det lugnt låter väldigt trevligt, allra helst med ett glas champagne framför. Trevlig bild och roligt att också se dig!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2017-01-14 21:35
Tack Björn,
den här brunchen hör till en av de skönaste traditioner vi har över jul och nyårshelgen. Vi sitter väldigt länge och småpratar, sedan är det ofta skönt att vila en stund eller lägga några bitar på julpusslet. Middag bli den enklaste formen av rester eller bara lite plockmat, sedan sällskapsspel eller mera pussel.
Hälsningar Lena
Timmen är sen så jag borde nog inte tittat på din bild för det
tog en stund innan jag fattade att där är en spegel...i digitala världen
går det göra mucket underligt hi hi.
Vet hur det kan vara komma tillbaka när där ligger
massor med post som ingen fixat samt annat som
borde varit gjort.
Ta det nu lugnt i helgen
God nattt
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2017-01-14 21:39
Tack Gun-Inger,
jag har massor som ligger och vänta här hemma i huset samt att julpyntet ska bort. Hela lördagen idag gick dock till att köra till Borås (över 100 mil tur och retur) för att köpa en ny (bättre begagnad) bil. Julen får vara kvar till i morgon ....eller måndag...jag måste tyvärr jobba lite i morgon.
Hälsningar Lena
Låter läckert och ser läckert ut! Hur var det salig Dumbom sa: "Kräftorna dör den grymmaste döden, ty de dör levande...". Eller nåt sånt.
//GöranR
Svar från Lena Holm 2017-01-14 21:41
Tack Göran,
jag gillar inte att koka humrarna levande utan vill bedöva/avliva dem innan jag stoppar dem i kokvattnet. Se gärna mitt svar till Sten. Men de är verkligen goda.
Hälsningar Lena
Ser smaskens ut, låtersom en bra sedan att ta hummern på nyårsdagen.
Kul med fotografen i bakgrunden.
Hade det inte varit för att jag just drabbats av montezumas hämnd, så skulle jag blivit enormt frestad.
Svar från Lena Holm 2017-01-14 21:50
Att äta hummer på nyårsdagen kommer från "millennieskiftet" då vi hade förberett för mycket smaskens på nyårsafton. Vi var för mätta och trötta efter tolvslaget och bestämde då att vi skulle ses för en sen frukost/tidig lunch hemma hos den familj där vi firat nyår. Min systers barn, som inte var så gamla då, hade redan somnat inne i en koja av filtar så de fick sova kvar. Vi samlades sedan på nyårsdagen och åt hummer samt drack den finaste champagnen som vi sparat, för smaklökarna ändå var ganska utslagna vid midnatt. Sedan dess har det blivit en mycket njutbar tradition.
Jag känner stort medlidande med dej för Montezumas hämnd är verkligen inte att leka med. Avslagen cola brukar vara det enda jag klarar i dessa lägen......och kanske en halv banan när man börja återhämta sej. Krya på dej. Reser man mycket händer det förr eller senare.
Hälsningar Lena
Margareta Cortés 2017-01-15 02:37
Avslagen colastadiet är jag på än, är i Nepal och där är har nan svårt att klara sig. Fast jag brukar fixa det med Ducoral. Nån gång ska väl vara den första.