En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Bröllopspresenten

Den tredje augusti gifte sej min sambos systerdotter och vår bröllopspresent till dem är en fotobok från den stora dagen. Dessutom får föräldrar samt morföräldrar ett exemplar. Eftersom vi åkte på semester dagen efter bröllopet har den inte blivit klar och tryckt förrän nu. Idag hoppas jag kunna stoppa dem i brevlådan.

Klockan 15:45 såg det ut så här i det lilla rum där brudparet bytte om. Energidryck för vuxna och mjölkpump för att förse sonen med energi senare, parfym och en brudbukett. Allt är på plats och 15 minuter till akten ska ta sin början.  

Jag var inte officiell bröllopsfotograf utan gjorde det här för att det är kul och blir en bröllopspresent som många kan ta del av. Jag använde min Canon 5d MkIII med antingen Canon 70-200 f2,8 IS eller Canon 24-105 f4.

Sonen Noah hos brudens far funderar lite över vad det är som händer.

Så var det klart, herr och fru Aboud Vieider. Vigselförättare i bakgrunden var bruden morfar Lars.

Den pampiga festlokalen på Carlhälls gård i Stockholm hade en balkong som man kunde fota från. Det hemska rosa ljuset hade bandet riggat. 

Den goda bröllopsmiddagen lät sej väl smaka, i synnerhet om man kunde få lite ketchup till. 

När det var dax för valsen hade bröllopsfotografen gått hem, så här får de nöja sej med mina bilder. Det var inte särskilt mycket ljus och det var skarpt rosa, så det fick bli svartvitt. ISO 12800. Visst är det en del brus men tryckt i boken, även över en helsida, blir häpnadsväckande bra.

Dansen i full gång...

...och så höll de på inpå sena småtimmarna. Då hade vi åkt hem för att orka köra nästan 100 mil nästa dag då vi började vår semesterresa norrut. 

Hälsningar Lena

Inlagt 2019-09-29 15:03 | Läst 2279 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ser fint ut, tycker du täckt in några av de bilderna man bör ta med de få du visar här, de kommer säkert bli nöjda. Man brukar själv vara den som är mest kritisk och retar sig på saker som ingen annan ser :).

Det är väldigt bra att ha en kamera och att kunna fotografera ibland, slipper man grubbla vad man ska ge bort i present. Jag har hunnit med ett par bröllop, dop, konfirmation och några jämna födelsedagar där gåvan varit en fotobok. Jag brukar också lägga upp alla redigerade bilder på dropbox så kan de dela och förstora upp de bilder såsom de vill.
Svar från Lena Holm 2019-10-01 18:14
Tack Peter,
de flesta fotoböcker jag gjort har varit någon typ av gåva i samband med födelsedag eller annat firande. Det känns som roliga och personliga presenter. Många har ju inte längre album med bilder så en bok kan vara ett kul alternativ till att titta på bilderna digitalt.
Hälsningar Lena
Vilket fint bröllop och fina bilder Vist är det trevligt med en fotobok vi har en kompis som gör fotobok på deras resor det kan vara ett trevligt allternativ att ta från och se på när man vill Hälsningar Gert
Svar från Lena Holm 2019-10-01 18:16
Tack Gert,
jag håller med om att bläddra i en fotobok kan vara ett mycket gott alternativ till att titta på bilder digitalt. I synnerhet om de är osorterade och stor mängd.
Hälsningar Lena
Trevligt! Nästgårds.. där går jag förbi med viss oregelbundenhet.. Det är ofta på hösten/vintern som jag brukar passera där! Det är en trevlig runda att gå ett varv runt Långholmen, alla årstider! Väldigt bra bilder har du tagit också! Du som gillar groddjur, just i omgivningen ganska nära gården så finns det specifikt iordningsställda pölar/vattensamlingar för groddjur, där vattnet står kvar lite längre, om det inte är supertorka som förra sommaren, då torkade nog pölarna ut..
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2019-10-01 18:17
Tack Jan,
jag kände inte till pölarna med grodor. Ett ställe att besöka till våren alltså. jag kan inte minnas om jag någonsin varit på LÅngholmen förut.
Hälsningar Lena
ehrsa 2019-10-01 18:37
Hej! Rakt ner i länken här ligger en grodpöl, zooma ut så ser du var den är i förhållande till Carlhälls gård: https://kartor.eniro.se/?c=59.321361,18.020541&z=20&l=hybrid&q=%22carlhälls%20gård%22;yp

Här finns den andra pölen: https://kartor.eniro.se/?c=59.320874,18.015686&z=20&l=hybrid&q=%22carlhälls%20gård%22;yp

Långholmen är trevligt att gå en runda runt, kan rekommenderas!
Hälsn!
En bröllopspresent som bara blir mer värdefull allteftersom tiden går. Och skönt att inte vara officiell fotograf, då kan man slappna av och till och med delta i festen ju 😄.
Fina bilder, också de svartvita. Och nåt särskilt med bilder IRL!
//GöranR
Svar från Lena Holm 2019-10-01 18:19
Tack Göran,
det känns lite festligare att hålla i en bok med personliga pärmar och text, än att bara titta på bilder digitalt, även om det blir väldigt fint på dagens skärmar. Jag gillar i alla fall att göra den här sortens present.
Hälsningar Lena
Säkert en uppskattad bröllopsgåva..Fin variation och kvalite på bilderna..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Lena Holm 2019-10-01 18:20
Tack Gunte,
jag valde att visa några få bilder som jag gillar själv. De borde få boken i brevlådan i morgon, om posten levererar som den ska.
Hälsningar Lena
Snyggt jobbat! Du har verkligen fångat huvudmomenten på ett fint sätt.
Kan tänkta mig att de blev väldigt glada för presenten.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2019-10-01 18:21
Tack Johnny,
vi har inte hört något ännu för den kommer nog inte i brevlådan förrän i morgon. De visste ju dock att vi gjorde den och blev glada då vi berättade vad vi ville ge dem.
Hälsningar Lena
Hej Lena - tillykke med dit fornemme arbejde som bryllupsfotograf. Den bog vil vække jubel især med de sorthvide billeder, som de ellers ikke ville have fået. Der er også nogle fine detaljefotos.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Lena Holm 2019-10-01 18:13
Tack Erik,
det var nästan de svartvita bilderna som var roligast att jobba med efteråt. Kanske för att förhållandena hade varit så hopplösa på plats. Jag vill helst inte fotografera bröllop men inom familjen är OK och när det finns ett proffs som fixar de viktigaste bilderna.
Hälsningar Lena
Vilken snygg sammanfattning av en förmodad stor hög av fina bilder. Kombinationen 5DIII och 24-105 är utmärkt, trivs själv med den :-). En fotobok är en alldeles utmärkt present med personlig prägel som fler säkert uppskattar.
Hälsningar Hannu
Svar från Lena Holm 2019-10-01 18:11
Tack Hannu,
bra att du trivs med kameran och visst är det perfekt med 24-104. Det objektivt blir inte alls särskilt bra på 7d mk II, eller snarare blir det inte alls som jag är van vid.
Hälsningar Lena