En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

En sista rapport från stubben

Grönsiskorna ger sej inte utan fortsätter att flockas i stora mängder kring det som just nu är deras favoritställe. 

Jag håller med Ing-Marie att det är svårt att låta bli att titta på dem och ta några bilder. Några bilder blir snabbt väldigt många. Men nu är fröna nästan slut och vi kommer dessutom att åka bort. För de som sköter om vårt hus och våra plantor ingår det inte att hålla fågelrestaurangen öppen, i synnerhet inte som det nu ser ut att bli varmt och därmed betydligt lättare att hitta mat även för dessa. Men det här är förstås väldigt bekvämt, serverat och klart. Drickat finns runt knuten.

Bergfinkarna har inte gett upp heller utan kommer mellan flockarna av grönsiskor. Eftersom det här inte är en art som vi sett de senaste 15 åren är det extra kul att se dem. 

Fin uppvisning bjuder även bergfinken på ibland.

Eller så slår den sej ner i syrenhäcken vars knoppar precis har börjat svälla på ett mycket lovande sätt. Vi är antagligen borta när de slår ut och kommer hem till en grön syren.

Ringduvorna kommer också dagligen och man kan ju tycka att de borde kunna samsas på stubben, men icke. En duva i taget, om det inte kommer en skata eller en gråkråka.

Den här gästen vågade sej aldrig fram till stubben och inte till någon annan matning heller så vitt jag kunde se. Jag kunde dock inte sitta och spana särskilt länge. Den kanske försåg sej med frön när jag åkt hemifrån. Jag visar den fast den sitter i häcken, för det är nästan ett tomtkryss. Endast en gång förut har vi haft en svarthätta på besök och då var det en hona (med brun hätta). Det här är en hane.

En tidig morgon då det föll snöblandat regn såg jag denna rödhake som tillfälligt satt på en fjolårsros utanför tvättstugan. Eftersom kameran med 100-500 telet fanns i närheten fick jag en bild innan den flög. Att börja morgonen med en rödhake gör det på något sätt lättare att åka till jobbet. Men det är inte fel att ha semester heller...och det ska jag ha nu.

Hälsningar Lena

Inlagt 2024-04-29 22:01 | Läst 761 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Den stubben har ju gett många fina bilder under säsongen, snyggt denna gången också särskilt bergfinken i mitten. Grönsiskorna vekar vara en kul och livlig fågel, jag ser dem dock inte så ofta här nere
Svar från Lena Holm 2024-05-02 20:47
Tack Peter,
grönsiskorna är underhållande för de bråkar en del och för att de är så många. Men de komkurrerar ut en del andra småfåglar. Stubben är en fin plats och extra bonus är ju att jag kan sitta inne och fota genom fönstret.
Hälsningar Lena
Mycket fina bilder från din stubbe!
Svar från Lena Holm 2024-05-02 20:46
Tack Dan,
det är en fin plats och extra bonus är ju att jag kan sitta inne i vardagsrummet och fota.
Hälsningar Lena
Produktiv stubbe får man säga, nu när du åker bort så kan du tipsa dom om mig ;) Tur med Svarthättan att du i alla fall fick ögonkontakt. Annars är det alltid nån kvist i vägen..
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2024-05-02 20:45
Tack Gunte,
om jag kunde styra grönsiskorna i en annan riktning skulle jag göra det. De äter sådana mängder med frön och konkurrerar ut andra småfåglar. Svarthättan visade sej ett par gånger men tyvärr inte mer än så här.
Hälsningar Lena
Rödhaken poserar så fint. Det ser alltid ut som om den gör det. Gillar att bli sedd kanske?
/Torbjörn
Svar från Lena Holm 2024-05-02 20:43
TAck Torbjörn,
rödhaken ser ofta ut att sträcka på sej och vicka lite på huvudet så den ser extra fin ut. De stora mörka ögonen gör ju också sitt till.
Hälsningar Lena
Hej,
Stubb News med framstående aktörer.
Dagens höghastighets kamera avslöjar fint vingarnas spel.
Ha det gott
Bob
Svar från Lena Holm 2024-05-02 20:41
TAck Bob,
det blir effektfulla bilder med kort slutartid och vi har ju så många småfåglar att det är nästan svårt att missa.
Hälsningar Lena
Hej Lena Jag är imponerad av alla grönsiskorna som kommer till stubben men de andra är också fina fåglar de har jag haft på fågelbordet Hälsningar Gert
Svar från Lena Holm 2024-05-02 20:39
Tack Gert,
just grönsiskor har vi haft i sådana mängder att de är nästan besvärande. De äter slut på maten innan de andra fåglarna hinner få något.
Hälsningar Lena
Det händer mycket på din stubbe! De två första på grönsiskorna blir mina favoriter här. Vilket liv och kul med så många!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2024-05-02 20:37
Tack Bjarne,
jag hoppas de hittar mat själva nu och drar vidare från vår tomt, då vi inte är hemma och ingen annan fyller på frön.
Hälsningar Lena