En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Första advent

Dax att tända det första ljuset och avnjuta varm glögg med pepparkakor. Om ni tror att jag vitbalanserat helt galet så kan jag upplysa om att ljusen är gröna, ett trendbrott kanske men det är snyggt i dagsljus. I bakgrunden står vår lilla julgran som jag inte kunde motstå att klä med lampor och röda kulor redan nu. Vi brukar inte ha någon gran och bara det enklaste julpynt eftersom vi normalt åker till Texas över jul. Nu blir det inte någon resa och då tyckte jag att vi måste ha mer jul hemma, t ex en liten gran i en kruka. Kulorna hittade jag på vinden, de kommer från mitt föräldrahem och är säkert 50 år gamla eller mer. 

Vi har också skaffat en gran ute och den står mitt i fågelrestaurangen. Vi var och köpte ljusslingan förra helgen, innan rusningen. På lördag morgon föll det helt otippat lite snö och den ligger fortfarande kvar. Lite stämningshöjande blev det i alla fall.

Våra små gäster i restaurangen har redan provsuttit i det "nya trädet" på tomten och verkar tycka det är OK med en gran. 

Önskar er alla en fin första advent!

Hälsningar Lena

Inlagt 2020-11-29 19:05 | Läst 2863 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vad fint! Det kom några flingor här också men inget som stannade kvar.. tyvärr! Det blir ju lite ljusare med snö.. Lite 'vinterfåglar' vore också trevligt, har inte sett några än! Ja, trevlig första advent!
hälsn!
Svar från Lena Holm 2020-11-29 20:21
Tack Jan,
snöflingorna låg kvar med några vinterfåglar kunde jag inte hitta trots en lång promenad genom Knivsta idag. Jag såg några enstaka domherrar hög upp i ett träd men det var allt.
Hälsningar Lena
Även här kör vi gröna juleljus i år :) och fikat gott med pepparkaka. Mysigt träd fåglarna fått ;)
Mitt är utslitet nästan för det har stått ute i en mån redan även det brevid fågelmaten.
Ha en fortsatt fin kväll och advent
Svar från Lena Holm 2020-11-29 20:24
Tack Nini,
det var en ingivelse i affären för de gröna ljusen var så fina :-) Vi köpte utegranen i går och har riggat den i helgen så förhoppningsvis står den sej ett tag framöver. Den står väldigt nära talgblocket så jag antar att fåglarna kommer att sitta i granen på väg till maten.
Hälsningar Lena
Det ser riktigt hemtrevligt ut. Både ute och inne. Lite dåligt med jul hos mig i år. Julgranen är utlånad. Men ljusstakarna och julgardinerna är på plats. Min yngsta dotter flyttar till en lägenhet på samma område som oss så två av våra rum är fyll till bredden med kartonger och flyttsaker. En liten mellanstation så det inte blir så mycket på själva flyttdagen.
Sten
Svar från Lena Holm 2020-11-29 20:27
Tack Sten,
Ibland får det praktiska arrangemangen segra över de estetiska och det viktigaste är ju att flytt och annat fungerar så bra som möjligt. Då blir det kanske lite mer tid över till att fira jul på lämpligaste sätt. Det mesta är extra stökigt i år så då gäller det att bjuda till för att få till en så fin helg det går.
Hälsningar Lena
Ser riktigt julmysigt ut. Hemma kör vi plast och elljus
Svar från Lena Holm 2020-11-29 21:29
Tack Peter,
vi har ingen rutin för julgranar så det blev levande gran men ljus som är beroende av el. Dessutom kan man koppla in dem på systemet så de tänds när det börjar mörkna, som all annan mysbelysning i huset.
Hälsningar Lena
Vad trevligt med lite snö :)
Och en gran redan nu, det ser mysigt ut där, juligt :)
Blåmesen gjorde sig riktigt bra där.
Detsamma :)
Svar från Lena Holm 2020-11-29 21:32
Tack Joakim,
det här brukar vi inte göra så vi testar oss fram. Snön var en stämningshöjare absolut. Jag ser fram emot att fler fina fåglar vill sitta i granen innan de tar för sej av maten. Vi får se vad det blir.
Hälsningar Lena
Väldigt mysigt. Gran har vi inte tagit fram ännu. Kör med plastgran sedan många år pga allergi
Svar från Lena Holm 2020-12-01 16:39
Tack Bengt,
granen inne var en ingivelse då jag såg dem när vi var och köpte utomhusbelysningen. Jag bara kände att vi skulle ha en sån. Om den överlever inne ska jag plantera den ute i skogen.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Då blev jag också lite i julstämning. Det finns inte mycket av det just nu. Min fru och jag har jul ensam i år och min fru är mycket ledsen. Men juldekorationerna kommer troligen att komma ut och då kommer stämningen säkert att komma tillbaka igen. Vi väntar med spänning på vaccinet.
Härligt foto med Blåmejsen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2020-12-01 16:42
Tack Erik,
man får göra det bästa av det. Ni är ju i alla fall två och det är vi också. Ännu värre om man var ensam. Jag ska i alla fall julpynta och laga lite nya recept som jag inte provat förut.
Hälsningar Lena
Perfekt med Blåmesen som fick en trevlig plats att landa på..
Detsamma med 1:a adventen även om den strax är över..
Mvh/Gunte..
Svar från Lena Holm 2020-12-01 16:43
Tack Gunte,
tyvärr så är snön borta nu. Det var så fint med lite vitt i granen. Småfåglarna har börjat sitta lite mer i den men jag hinner inte spana på dem.
Hälsningar Lena
Så fin och stämningsfull första adventbild.
Ja småfåglarna brukar uppskatta adventsgranen. Så söt liten blåmes.
Nu ska jag ut och fylla på lite mat åt alla små.

/Lena 🙂
Svar från Lena Holm 2020-12-01 16:45
Tack Lena,
klart att man måste fota det första adventsljuset, bara att höja ISO så blir det rätt stämning :-)
Hälsningar Lena
Så fin bild på blåmesen. Det är en fågel med tuff attityd.
/Ulla
Svar från Lena Holm 2020-12-01 16:46
Tack Ulla,
ja blåmesarna tar minsann för sej trots att de är så små. Men hos oss är de väldigt många, talgoxarna också.
Hälsningar Lena
Granen blev fin och verkar uppskattas av gästerna.
Fint och stämningsfullt med ljusen och grönt är en fin färg.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2020-12-01 16:47
Tack Johnny,
jag ser fram emot att få lite mer småfåglar i granen och att ha tid att titta på dem i dagsljus. Tyvärr så smälte ju snön bort.
Hälsningar Lena
Vi firade också 1:a advent i går, men det blev utan kamera det är korta dagar nu så mörkret kommer ganska fort på e.m. Jättegullig bild på Blåmesen.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2020-12-01 16:49
Tack Stig,
det blir tidigt mörkt och det var rejält högt ISO på min adventsbild. Blåmesar gör sej nästan alltid bra på bild, de är både charmiga och vackra i färgerna.
Hälsningar Lena