B. LOGGBOKEN

En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Uti vår hage...

Dagens bild 156

Dessa hagar passerar jag på väg hem från jobbet och idag lät jag resan ta lite längre tid. I ett överflöd av mat kan man inte göra mycket annat än äta och vila.

Dessa bilder kändes som en lagom inledning på helgen

Hälsningar Lena

Postat 2014-06-05 15:26 | Läst 3844 ggr. | Permalink | Kommentarer (14) | Kommentera

Distraktionen Ville

Han dök upp redan vid morgonfikat,... dagens tuffaste distraktion. Vem vill gå tillbaka in och jobba när den här är i farten.

" - Öhhh...ska det där vara nödvändigt ? I rumpan... "

" - Du var ju precis i min bak ....går det här riktigt rätt till...?

" - Det var ju bara en tanke, du ska väl inte gå in redan ? "

" - Kom igen, lattja lite...."

" - Matte, den lurviga hunden var inte alls så kul..."

" - Åhhh, till mej !!! "

" - Men får jag den då?..."                  Den får blir dagens bild 153.

" - Jaha.....är det innehållet man ska äta...mellis....jag trodde det var en banan ?"

Hälsningar Lena

PS. När vi flyttar till nya lokaler får vi inte längre ha hund med på jobbet, lite trist faktiskt...

Postat 2014-06-02 18:55 | Läst 4261 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

DB 73 - Vårspritt i tunga hovar

På väg hem från jobbet idag så stannade jag till vid hagen där mina favorithästar går. De var ute och till in stora häpnad var det dessutom lite action i hagen. Dagens bild nr 73 var given.

Det är oftast mycket lugnt bland dessa stora godmodiga hästar men idag visade de att det finns en del spritt i benen även hos dessa tunga djur. Den till vänster galopperar faktiskt.

De spralliga övningarna gick över ganska fort men det verkar onekligen som att även dessa stillsamma djur känner att våren är i antågande (jag vet att det kan komma snö i morgon med det gör nog inte hästarna).

Ha en skön helg

Lena

Postat 2014-03-14 20:04 | Läst 4821 ggr. | Permalink | Kommentarer (17) | Kommentera

DB 72 - Killingmassage och en söt historia

Jag hade inte tänkt lägga ut fler bilder från killing-gänget, men sent på eftermiddagen idag fick jag veta att det precis fötts en ny liten medlem. Svårt att motstå och dagen led ju ändå mot sitt slut...

När jag kom fram höll vår djurskötare plus en doktorand på och såg till att den lilla killingen hittade fram till sin första måltid. Det var en del nyfikna med och tittade på. Sätter man sej på huk hos dessa har man snart en på ryggen, eller två...

En helt ny form av massage....Jag har provat. Går man in här och sätter sej på huk för att ta bilder så är de framme på nolltid.

Geten slickar omsorgsfullt sin lilla telning som stapplar runt på skakiga ben. En grupp studenter står och tittar men det bryr hon sej inte det minsta om.

"In på scen" träder nu tre andra killingar.  De har just upptäckt att de inte längre står i händelsernas centrum....´

"- Kolla på den ! Den kan ju inte stå ordentligt....blöt är den också....Precis som du va för några dagar sedan. Skitsnack, jag såg inte ut som den där veklingen! "

" - Mamma....dom är väl inte elaka...?" Dagens bild 72.

" - Titta så konstigt den står med bena....men det brukar fixa sej. Den får på tok för mycket uppmärksamhet. Kolla studenterna...helt betagna.... Det måste vi ändra på !"

" - Det gäller att ta tillbaka kontrollen, visa att det är vi som bjuder på "sötchocken", inte någon liten blöt parvel med navelsträng under magen. "

" - Hallå där, fotografen ! (I det här läget kändes det verkligen som att de visste vad jag gjorde och vem jag var. Studenterna skrattade för det såg ut som en kupp).

" - Det är ju vi som brukar stå för underhållningen här. Du har väl inte glömt oss? Vi var huvudnummer i dina tidigare inlägg.... "

 

" - Vi gjorde vad vi kunde brorsan....Hon tog i alla fall några bilder. Nu ska vi busa järnet en stund och i morgon är det FREDAG ! "

Hälsningar Lena

Postat 2014-03-13 21:02 | Läst 2926 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

DB 52 - Jag föddes idag!

Dagens bild 52: " - Wow, vilken upplevelse! "

Idag föddes två små bockar som fick namnen Kling och Klang.

Mamma get vet precis vad en liten killing behöver.

Den stolta fadern kom och hälsade på mej när jag besökte den nya familjen. Han smakade på min tröja och den där remmen som det stod Canon på. Gott!

Mycket slick var det.

Getens kompisar kom förbi och kollade på de nya små liven.

De andra getterna verkade uppriktigt intresserade och nyfikna. Den killing som föddes igår är redan ute i den stora gruppen men sin mamma, så det är inga som helst problem att blanda mödrar, havande och killingar.

Mellan slick krävs det mat och de vet var det finns mat att hämta.

Den ljusa killingen tycks vara född med ett leende på läpparna.

Jag tror inte geten var särskilt besvärad av att jag var där, men efter en tag rafsade hon i halmen och såg ut som att vila nog vore på sin plats. Som nybliven mamma hade hon förstås rätt och jag lämnade diskret barnkammaren. I morgon kommer hennes små telningar att studsa runt bland de andra getterna.  

Ha en skön helg allihopa

Hälsningar Lena

Postat 2014-02-21 17:06 | Läst 2555 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 ... 11 Nästa