En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Julstämning i London

Vi inledde vårt julfirande med en heldag i London. Bor man där har man förstås en tomte i en telefonkiosk som julprydnad. Vi var nyfikna på om det fanns någon häftig julbelysning i denna stora stad, så på julafton begav vi oss in till hjärtat av Londons mest fashionabla shoppingkvarter.

Vi åkte tunnelbana till Bond street och började vandra där. Det var mängder med människor ute. Mest för att titta verkade det som men många affärer var öppna.

Det här kändes inte så "juligt" men vem kan motstå pingviner och dessutom fanns det ju en fridykare med.

Ju närmare de riktigt stora, dyra modehusen vi kom desto mer folk och desto flashigare "julpyntning". Chanel och Dior har dekorerat ordentligt.

Här mötte vi också de tålmodigaste hästar jag någonsin sett. De brydde sej inte det minsta om vare sej folk eller bilar och lät sej klappas av ivriga små händer.

Dagens mobilkameror hanterar den här typen av motiv alldeles utmärkt. Mina bilder är dock tagna med Canon R5 och  Canon 24-105 mm med adapter. Allt är handhållet med ISO 2000 eller högre. 

Trots trängseln var det en fin stämning och lugnt bland alla människor. Vi tappade bort varandra några gånger men det var bara att stanna och invänta den/de som släntrat efter.

Den största julkalender jag någonsin sett.

London hade inte så mycket tomtar, däremot väldigt många stora änglar. Här vid Piccadilly Circus.

Mer änglar.

I Soho var det mer fantasi och planeter. Det här är antagligen så nära astrofoto jag kommer att komma. 

Passerade Broadwick Soho Hotel på väg mot en lämplig tunnelbanestation. Vi hade fått ett intensiv jättedos av julbelysning, julmusik, dofter och människor. Det kändes precis lagom att åka tillbaka hem till min systerdotter och avrunda julafton.

 

En diskret liten, men riktig, julgran, några paket och en hund som blev väldigt misstänksam när hon plötsligt skulle sitta där och bara se fin ut. Hon ville ju helst bara att vi skulle gosa eller leka med henne, när hon fått vara ensam "såååå" länge (dvs ett par timmar :-)

God fortsättning allihopa,

hälsningar Lena 

Inlagt 2023-12-29 16:54 | Läst 622 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fint reportage med juldekorationerna i London. Det är roligt när de tar i ordentligt!
I min smak är Pingvinerna klara vinnare.
Undrar om det öppnades några luckor i adventskalendern? På vissa ställen har man ju event där man öppnar ett fönster och läser en dikt eller sjunger.
Svar från Lena Holm 2023-12-29 20:20
Tack Ylva,
jag har inte en aning om man öppnade några luckor i denna kalender eftersom jag bara passerade vid ett tillfälle den 24:e. Min systerdotter eller hennes man kände inte till detta hus heller. Jag tyckte det var kul att se denna julpyntning eftersom jag i vanliga fall brukar vara i Texas över jul och där är belysningen alltid ett överdåd.
Hälsningar Lena
ylva_h 2023-12-29 23:02
När man tittar noga så är alla siffror utom 24 tända, så kanske var det kalendern. Man tände en siffra per dag?
Texas låter som det kunde vara sevärt!
Fina bilder! Kul att få se julbelysningen i London. Jag var där och titta på det för många år sen, kommer inte ihåg hur längesen det var. Men det är verkligen mer belysning nu. Ha det bra! Mari
Svar från Lena Holm 2023-12-30 10:53
Tack Mari,
det här var de mest utsmyckade gatorna utan tvekan och många kom hit bara för att titta. Om man verkligen ville shoppa måste det ha varit ett elände i denna trängsel. Men för oss var det mest kul och vi fick en jättedos julstämning (utan snö).
Hälsningar Lena
Hej,
Det är alltid spännande att se vad de hittar på i London. På sätt och vis har man en stor kalender i Gamla stan med lucköppningen i olika hus varje dag.
God fortsättning
Bob
Svar från Lena Holm 2023-12-30 10:55
Tack Bob,
för oss var det första gången i London vid jul och det var häftigt. Det var också annorlunda jämfört med Texas där vi brukar vara. Jag kände inte till kalendern i Gamla Stan. Jag är ju nästan aldrig i Stockholm (om det är den Gamla stan du menar).
Hälsningar Lena
Kul med lite internationell julpyntning, har varit både i London innan jul och i USA på några platser, det brukar vara ganska maffiga ljusarrangemang vid jul. Julkalendern verkar spännande, man undrar om det händer något i aktuellt fönster?
Svar från Lena Holm 2023-12-30 10:58
Tack Peter,
det var kul att se en annan stad/plats och det såg inte ut som i Texas där vi ju brukar vara vid jul. Julkalenderhuset var något nytt för mej, men om det hände något varje dag vet jag inte. Antagligen tändes datumet för på denna har 24 inte tänts ännu.
Hälsningar Lena
Svaret på frågan om det finns häftiga julbelysningar i London får anses besvarad med dina trevliga bilder tycker jag.
Gott Nytt År/Sten
Svar från Lena Holm 2023-12-31 15:24
Tack Sten,
det fanns en hel del cool belysning och vi såg nog bara en bråkdel. Vi gick aldrig förbi de mest kända sevärdheterna och där fanns det nog också en del pynt. Men det här räckte.
Hälsningar Lena
Oj, ja här ser det ut att vara lite väl mycket med folk och Julbling.. Då känns Stockholm rätt 'lagom' i jämförelse, håller mig gärna borta från Drottninggatan nu i dessa tider, känns som för mycket trängsel även där.. brukar välja intressantare stråk! Bra bilder i alla fall, där kanske 'astro' sticker ut extra! God fortsättning!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2023-12-31 15:25
Tack Jan,
jag gillar ju inte heller att trängas men ibland får man ta det. Det var ändå kul att få se hur det såg ut i en stor stad som London.
Hälsningar Lena
Jättefina julbilder från London.
Piccadilly Circus känner jag igen från tidigare besök för några årsedan:)
Vovven var fin, är det en tollare?
God fortsättning
Svar från Lena Holm 2023-12-31 15:27
Tack Joakim,
det var kul att få ta del av en del av julyran i en stor stad som London. Hunden är inte en tollare utan en vägkorsning av okänt ursprung. Hon är mindre än en tollare och otroligt söt. Du kommer att få se mer av henne.
Hälsningar Lena
Pråligt värre ser det ut som, kalendern var ju fräck. Var det Askungen som var och julhandlade för det var väl hennes vagn bakom hästarna:)
HaD/Gunte..
Svar från Lena Holm 2023-12-31 15:29
Tack Gunte,
Askungen hade lånat ut sin vagn så vem som helst som ville betala kunde få en magisk åktur. Kalendern var lite extra kul och något jag inte sett förut.
Hälsningar Lena
Fint att få se dessa julljusen det är lite skillnad mot "min" lilla stad. Bra skrivet och berättat också tycker jag.
Svar från Lena Holm 2023-12-31 15:30
Tack Morgan,
det är betydligt mindre och blygsammare på vår hemort också. Det var kul att få se vad en riktig storstad har att bjuda på kring jul.
Hälsningar Lena
Otroliga bilder och ett härligt julreportage! Mvh Nina
Svar från Lena Holm 2023-12-31 15:31
Tack Nina,
det var en timmes högintensiv julupplevelse men kul att få se vad en storstad som London har att bjuda på vid jul.
Hälsningar Lena
Fint bildreportage från spännande London! Tycker också om pingvinerna ;-)
Gott Nytt År!
Hälsningar Halina
Svar från Lena Holm 2023-12-31 15:32
Tack Halina,
det var kul att få ta del av vad en storstad som London hade att bjuda på vid Jul. En mycket intensiv upplevelse. Gott Nytt År till dej med.
Hälsningar Lena