En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Sjölejonleken fortsätter

Efter våra lekar var det vila på stranden för sjölejonen medan vi åt vår "second breakfast" och tog det lugnt inför nästa dyk, fixade med flaskor och kameror.

Solen var en bra bit upp på himlen och det skulle ge strålar i vattnet tänkte jag. Jag kunde inte upptäcka något liv på den karga ön när jag spanade mot den.

Där fanns en del fåglar och ferala katter som man ej lyckats få bort. Ön är naturreservat och man får inte gå iland. Katterna kom från tidigare bosättningar som lämnat dem. Där hade också funnits getter som förvildats men dessa hade man skjutit, vilket inte hade varit helt okontroversiellt när det hände.

Fransmännen tog en fototur med en av våra gummibåtar. Om man förstorar kan man se den vackra prydnaden på båtförarens hatt.

Vi gjorde två dyk till med sjölejonen och hittade en fin stenformation att fotografera runt. Samma "attack" som tidigare. De spanade från ytan och dök sedan i grupp ner på oss.  

Det var fint runt stenarna och vi fick vara själva med sjölejonen en lång stund. Det kändes extra priviligierat.

Solen fick pälsen att glänsa när de poserade framför kameran. Ryggraden verkar hur böjlig som helst och det gick rasande fort ibland när de skruvade sig som spiraler.

 

På denna plats fick jag en av mina favoritbilder från resan, en bild som ju några av er redan sett. Bilden på den nyfikna sjölejonungen som ser sin egen spegelbild i min välvda kameraport gav också första pris i fototävlingen "bästa sjölejonbild", som vi hade ombord. Det var personalen som röstade fram den, enhälligt.

Solen strålade ner i vattnet och bjöd på andra utmaningar än att bara fånga sjölejonen på bild.

" - Lets BLOW BUBBLES !!! "

Ibland fullt ös och ibland ett stillsamt sjölejon som poserade i solen. Just den här provade flera olika poser åt både höger och vänster.

När de närmade sig ensamma var de lite försiktiga men de ville gärna kolla in oss. Fotografen i bakgrunden har också fått ett ensamt sjölejon att göra konster framför kameran. 

" - Ska ni gå upp nu när vi har så roligt ? " När solen gick ner bakom ön lämnade vi sjölejonen för denna gång. Det var ett oförglömligt möte och båtresan hade verkligen börjat bra.

I torra kläder och med alla kameraprylar på laddning såg vi solen försvinna helt innan vi gick in i salongen för en cocktail före middagen. Det var helt stilla på denna plats och vi skulle ligga där hela natten. I morgon väntade en ny dykplats.

Hälsningar Lena

Inlagt 2015-10-22 19:55 | Läst 4576 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Det här är dykning som måste vara väldigt roligt att få göra! Annars kan ju dykning vara spännande, eller fantastiskt vackert, men just det här får jag extra 'rolig-vibbar' av, är det inte så..? Jättefint!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2015-10-23 19:26
Tack Jan,
jo du har rätt. Det var inte särskilt vackert där dessa sjölejon höll till och det fanns inte så mycket annat att se, men mötet med dessa kommer ändå att vara oförglömligt. Vi hade kul ihop och jag skrattade flera gånger så mycket att det läckte vatten in i regulatorn.
Hälsningar Lena
Sjölejon verkar vara kul djur. Kul att att du låter mig få möta dem ;-)
Svar från Lena Holm 2015-10-23 19:29
Varsågod Ingela!
Det är väldigt roliga djur att få möta och deras nyfikenhet vet inga gränser.
Hälsningar Lena
Jag hade också röstat på den nyfikna sälen :-) Härliga undervattensbilder, så såg det inte ut i de svenska vattnen när jag försökte lära mig dyka på 80-talet, hade det gjort det så hade jag nog fortsatt :-)

Mvh
Mikael
Svar från Lena Holm 2015-10-23 19:32
Tack Mikael,
jag kan förstå hur du upplevde dina examensdyk här hemma. I våtdräkt och kallt som attan antar jag. Det finns mycket att se men man måste nog stå ut med lite enklare dykning först. Egentligen så finns det en massa att se även under våra "simpla" förhållanden. Det gäller bara att någon tar sig tid att visa en nybörjare hur man ska hitta de fascinerande livsformer som faktiskt finns.
Hälsningar Lena
Vilka fina djur sjölejon är med stora vackra ögon Vilka fina berg och natur Ha det gott : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2015-10-23 19:33
Tack Gert,
sjölejonen kan man liksom inte se sej mätt på.
Hälsningar Lena
En ny samling härliga bilder.
Vi får boka in dig till nästa höst igen så vi får se dem i större format också :-)
Svar från Lena Holm 2015-10-23 19:34
Tack Bengt,
vi har inte kommit till hajarna ännu....Jag kommer gärna tillbaka till er. Säg bara till.
Hälsningar Lena
Sjölejon är så charmiga så de måste kunna få den sanne pessimisten
bli optimist. Dessa bilder behövde min ledsna själ verkligen få se.
Blev glad precis som ni måste ha varit när ni var hos dem.
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2015-10-23 19:38
Tack Gun-Inger,
jag övervägde om jag skulle lägga ut dessa bilder i går efter vad som hänt. Jag tyckte dock att den oskyldiga glädje som fanns i detta möte mellan vilda djur och människor ändå kunde få ta sin plats. Om din ledsna själ fick lite balsam var det ett bra val. Jag kommer alltid att minnas dessa djur med glädje.
Hälsningar Lena
Gun-Inger Arvidsson 2015-10-23 22:00
Visst skulle du visa glädjen med dina bilder.
Vi behöver varandra nu som står för kärlek och vänskap.
Gia
Sjölejonen verkar riktigt trevliga, måste kännas härligt att se dom i ögonen :-) Och öarna ovanför ser verkligen ensliga ut!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2015-10-23 19:40
Tack Björn,
att möta sjölejonen öga mot öga är obetalbart. Jag kommer att minnas denna dag med glädje för evigt.
Hälsningar Lena
Underbart! Din favorit är min favorit. Dvs bild nr åtta. Helt fantastiskt!!
Svar från Lena Holm 2015-10-23 19:41
Tack Tommy,
den lilla valpen var oslagbar och den kom rakt mot mej. Jag är fortfarande förvånad över att jag hade sinnesnärvaro nog för att ta bilden.
Hälsningar Lena
Vilka sköna djur och bilder. Sista bilden naturmäktig!
Svar från Lena Holm 2015-10-23 19:42
Tack Dan,
den här dagen kommer jag inte att glömma.
Hälsningar Lena
Okej då. Bild 8 e' helskön. Men 7:an e' inte så tokig (eller så e' den de') :-)
Svar från Lena Holm 2015-10-24 10:45
Tack Kurre,
den är helt OK den också.
Hälsningar Lena
Grym upplevelse måste det vara och jag gillar verkligen närbilderna där man ser deras stora öron. Härligt!
Ha det bra!
//Micke
Svar från Lena Holm 2015-10-24 16:14
Tack Mikael,
visst var det en fantastisk upplevelse även om vi mött sjölejon förut. Denna gång fick vi möjlighet att leka med dem så länge vi ville.
Hälsningar Lena
Vilka scharmtroll de ser ut att vara dessa sjölejon.
Fanns en koloni av dem på den ö som vi besökte på Falklandsöarna, men den hade blivit näst intill avfolkad och då vi var där fanns det bara en enda som låg och gonade sig på stranden.
Inte dåligt att få en sådan uppvisning av dem som ni fick.
Svar från Lena Holm 2015-10-26 08:06
Tack Margareta,
det här är nog de charmigaste djuren jag dykt med. De leker utan tvekan med oss och tycks dessutom ha roligt. Vi lurar dem inte med någon mat så det kommer helt spontant.
Hälsningar Lena
Margareta Cortés 2015-10-26 08:53
Såg att jag hittat en egen stavning på charm ;) Får väl skylla på en febrig kommentar utan att kolla vad jag skrivit innan jag klickade iväg det. Legat i influensa och försökt skriva lite.