En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

I morgon är det fredag....

Förra fredagen åt vi rester till middag....hummersmörgås. Inga dekorativa bitar kvar men väldigt gott!

Resterna kom från denna middag. Allahelgonahelgen är vår sista dykhelg för säsongen. Då är vi på västkusten, dyker på Väderöarna och äter hummer med trevliga dykkompisar.

 

En flaska Bollinger passar bra till hummern. Det har också blivit en tradition. Det var sjunde året i rad som vi åt denna enkla men utsökta måltid hos "DykLeif" i Hamburgsund.

Vi var inte så många i år men stämningen var god och hummern smakade utmärkt. Den var också väldigt stor....så det blev rester....En vecka i frysen var helt OK. Det blev fina smörgåsar. I morgon är det fredag igen. Veckan har varit tung och i morgon kväll blir det betydligt enklare. Sushi take away...

Hälsningar Lena

Inlagt 2015-11-12 22:12 | Läst 1871 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
He he, ja detta var ju inte illa.. bara en smörgås.. :-)
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2015-11-13 08:02
Just det Jan,
bara en macka på fredagskvällen :-). Annars brukar jag köpa färska räkor att lägga på.
Hälsningar Lena
Jo, det verkar som man får slita här, minsann ;-). Men, ser trevligt och gott ut, verkligen. Gott med lite guldkant på tillvaron.
Hälsningar//GöranR
Svar från Lena Holm 2015-11-13 16:41
Hej Göran,
vi hade slitit ganska hårt med tung utrustning den dagen och det gungade lite mer än vad som var bekvämt, men jag förstår vad du menar. En Bollinger ska öppnas försiktigt. Lite guldkant förtjänar man ibland.
Hälsningar Lena
Tänkte på det här när jag nyss besvarade din kommentar hos mig. Ditt dykande tar dig till platser du kanske aldrig skulle ha besökt om det varit för dyket, låter dig träffa trevliga människor i en trevlig miljö. Det här verkar i likhet med mycket annat väldigt tilltalande och jag hade gärna hängt med. Fast inte ner under vattnet....
Eva
Svar från Lena Holm 2015-11-13 16:46
Tack Eva,
du har så rätt och vi har träffat nya människor världen över genom dykningen som t o m kommit till Sverige och hälsat på. Dykare är överlag lättsamma och trevliga friluftsmänniskor som skyr storstadsbrus och överdrivet festande. Vi får också se en del udda ställen som t ex de små orter vi besökte i Alaska.
Man kan göra utfärder med "DykLeif" till Väderöarna utan att dyka...
Hälsningar Lena
Hur känns det att äta upp sina motiv ? Ser trevligt ut trotts allt. ( utom för hummern då ).
Sten
Svar från Lena Holm 2015-11-13 08:01
Hej Sten,
Det var mycket trevligt. Som svar på din fråga så äter jag "fina motiv" som älg och rådjur, likaså fisk fångad på ett någorlunda vettigt sätt. Jag tar avstånd från t ex hajfenssoppa , sköldpadda och lite annat. Vi har dock haft diskussioner i Norge, där man får jaga när man dyker, om att äta upp en marulk som man precis fotograferat. Det tar faktiskt emot, och jag skulle inte kunna döda den själv (alltså borde jag heller inte äta den, eller?...). Beträffande hummer är det viktigt att påpeka att vi plockar inte dessa själva när vi dyker. Dykföretaget köper dem tillagade från en lokal fiskare.
Hälsningar Lena
Sten Björklund 2015-11-13 11:28
Det var mer en skämtsam fråga men det förstod du. Efter en tid uppe i Jokkmokk har jag lärt mig att uppskatta renkött. Mycket gott med en blåbärssås till. Dock kan jag tycka att vi alla borde dra ner på köttätandet, även om det är gott.
Sten
Synd om er som får äta sådana rester:)
Svar från Lena Holm 2015-11-13 16:51
Hej Ingemar,
ja, rester på en fredag kändes blekt kanske, men min filosofi är att aldrig låta något gå till spillo. Vi hade dessutom fått två "hummerhuvuden" (dvs hela framdelen) av två andra personer som inte orkade äta upp allt och tillsammans med den stora stjärten som vi hade kvar blev det lyxiga mackor.
Hälsningar Lena
Ingemar Svensson 2015-11-13 17:53
Hmmm, jag menade inte att det var fel på de resterna, jag hade med stort nöje tagit del av dem, oavsett veckodag:)!
Mums!
Bara för det måste jag gå och ta mig en macka före sängen.... (Får bli en med ost dock....)
Svar från Lena Holm 2015-11-13 16:51
Tack Lena,
det här händer bara en gång per år. Åtminstone med svensk hummer :-)
Hälsningar Lena
Törs snart inte läsa dina bloggar, jag blir ju döhungrig varenda gång. Nu ska jag ut oh ta en macka också (utan hummer) :-( / Björn T
Svar från Lena Holm 2015-11-13 16:54
Tack Björn,
mat ska inte bara vara gott det ska också se aptitligt och tilltalande ut. Just dessa mackor försämrades ju inte heller av en fotosession och då kan jag inte motstå några bilder. Det mest dråpliga var väl att det var rester...
Hälsningar Lena
Ser väldigt gott ut. Vi åt grillad hummer på Kuba.
Det var väldigt gott.
I kväll blir det färka räkor.
Svar från Lena Holm 2015-11-13 16:56
Hej Bengt,
grillad hummer är inte dumt det heller. I vanliga fall när vi har en fredagsmiddag av den här typen är det en lyxig macka med färska räkor.
Hälsningar Lena
Kan man få rester från hummer, då har man gott m hummer. ;)
Hummer är så gott så jag brukar aldrig få några rester, mer än skal och liknande att koka fond på.
Ser riktigt gott ut det där.
Svar från Lena Holm 2015-11-13 17:00
Tack Margareta,
runt ett halvt kilo är OK men humrarna vägde ca 800 g och det var en hel/person. När vi hade satt i oss allt utom en stor stjärt (min sambos hummer var större än min) kändes det som att det var dags att sluta. Vi fick då två huvuden (dvs hela framdelen med allt smaskens, hummersmör, rom etc) från två andra personer som var för mätta. Då blev det en rejäl påse för frysen och en vecka senare två superfina hummermackor.
Hälsningar Lena
Den smörgåsen ser mycket god ut Den blir man säkert mätt av Ha en skön helg : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2015-11-13 17:01
Tack Gert,
den var verkligen god och vi blev rejält mätta.
Hälsningar Lena
Det är ni värda alla.
Gun-Inger