En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Tre bilder

Inspirationen har inte varit på topp den senaste tiden, men tre bilder borde jag väl ändå kunna åstadkomma. Varför just tre? Jag råkar tycka att tre bilder är precis lagom för ett blogginlägg. Visst räcker det med en bild. I synnerhet om den har ett tydligt budskap. Men jag som visar mest djur och natur känner att det behövs nog tre bilder. Steglitserna har börjar dyka upp i en av våra automater, den får bli bild ett.

På promenad genom Knivsta hittade jag inga sidensvansar, även om jag hörde dem och såg dem på håll. Vid "återvinningen" huserade både skator och kråkor. Någon hade dumpat intressanta påsar med matavfall vid sidan av....smaskens tyckte kråkfåglarna. Det räckte till bild två.

Sedan kom snön...Det ser kanske vackert ut på denna bild men det var inte alls så mysigt att vara ute på promenad. Solen försvann och jag hastade hemåt. Det blev bara tre bilder, så det är vad jag bjuder på denna helg. Nästa helg är vår sista dykhelg för säsongen och då blir det kanske lite roligare motiv.

Hälsningar Lena

Inlagt 2018-10-28 17:54 | Läst 3965 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fina bilder, särskilt första där du verkligen fångat ögonblicket och sista är en väldigt skön bild oavsett vad man tycker om snö!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Lena Holm 2018-10-31 07:25
Tack BJarne,
det blev ju ganska många bilder totalt, men jag börjar bli väldigt kräsen med vad jag vill visa om det inte är en historia att berätta. Bland dessa hade jag länge bara den första som jag tyckte var OK.
Hälsningar Lena
Till skillnad från Bjarne så gillar jag skatan bäst. Bra dom andra också naturligtvis.
Sten
Svar från Lena Holm 2018-10-31 07:26
Tack Sten,
skator är luriga och jag gillar att jag lyckades fånga den med lite av färgerna i de svarta fjädrarna.
Hälsningar Lena
Bild 1 är ju lysande
Svar från Lena Holm 2018-10-31 07:27
TAck Peter,
det var den "enda" bilden jag hade inledningsvis som jag gillade själv.
Hälsningar Lena
Härliga BIF-bilder. Och jag håller med om tretalet, eller till och med att udda antal är intressantare även här än jämna.
//GöranR
Svar från Lena Holm 2018-10-31 07:28
Tack Göran,
ja gärna udda antal bilder om det inte är så många, tre eller fem känns rätt bra.
Hälsningar Lena
Fastnar gör steglitzen.
Fint ljus och lite annorlunda "posering".
Även ljuset och färgerna i sista är tilltalande.
Svar från Lena Holm 2018-10-31 07:30
Tack Bengt,
första bilden är tagen genom fönstret ut mot baksidan av huset där det hänger en matare just nu. Det är knepigt att inte få med mataren men ljuset inbjöd till en session och jag stod ju inne vilket är ganska bekvämt.
Hälsningar Lena
Första är extra fin, härlig flyktbild, LO
Svar från Lena Holm 2018-10-31 07:31
Tack LO,
den är tagen genom ett fönster ut mot bakgården där vi har en matare. De flög fram och tillbaka runt den.
Hälsningar Lena
Fint fångade flygfän..och sista bilden andas lugn och viss värme trots förmodad kyla.
Mv/Gunte..
Svar från Lena Holm 2018-10-31 07:33
Tack Gunte,
solen var bara framme ett kort ögonblick när jag tog sista bilden. Sedan kom snön och det blev bara kallt.
Hälsningar Lena
Fina bilder, jag tycker också ett par stycken är lagom.
Kul med steglits i matningen. Skatan blev bra tycker jag.

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2018-10-31 07:34
Tack Johnny,
steglitserna kommer ibland men de är väldigt "nerviga". Första bilden är dock tagen genom fönstret. Då törst de komma till mataren.
Hälsningar Lena
Vad roligt, här fick du en fin bild på Steglitsen! Här i Tantolunden har jag lustigt nog aldrig sett Steglitser vid de fågelmatningar som ända finns här.. det är lite konstigt! Troligen gillar dom inte trängseln med alla andra fågelarter där.. och sedan så hittar dom istället sin mat bland odlingarna i kolonilotterna, men det är bara en gissning.. Själv tycker jag det blir tråkigt med för få eller bara en bild i en blogg! Vissa har ju ständigt bara en bild i sin blogg, istället bloggar man flera gånger per dygn.. vad är vitsen med det? Lägg hellre ut färre bloggar och ha fler bilder i bloggarna istället! Själv orkar jag sällan kommentera när det bara finns en bild i bloggen.. Värre är det när man dessutom då bloggar flera gånger per dygn.. förväntas man då att kommentera varenda jäkla bild som läggs ut i bloggar flera gånger per dygn.. den tiden och motivationen finns inte!
Hälsn!
Svar från Lena Holm 2018-10-31 07:44
Tack Jan,
vi har ett par steglitser som kommer till och från. De är väldigt nerviga och kommer inte till mataren när vi är ute, men denna bild är tagen genom ett fönster. Ibland gillar jag också att titta på långa serier av bilder, när de hänger ihop och bildar någon slags historia. Jag lägger ju också ut många ibland men gillar också utmaningen att välja kritiskt när jag ska visa något. Jag frågade en gång en bloggare varför hen bara la ut en bild åt gången och flera gånger om dagen, för jag var intresseserad av hur personen tänkte. Jag fick bara ett otrevligt svar.
Hälsningar Lena
ehrsa 2018-10-31 11:32
Hej! Ja, det var ju märkligt med ett otrevligt svar.. Minns en kvinnlig bloggare (minns inte namnet) som uttryckligen för ett par år sen som undrade varför en del lägger ut så många bloggar per dygn, för det 'trycker' bara undan alla andra bloggar som finns på 'bloggens förstasida', och hon hade ju rätt.. Oftast tittar man/jag bara på förstasidans bloggar och orkar inte bläddra vidare till sida två och sida tre eller längre tillbaks.. Jag fastnar oftast vid första bloggsidan och hittar troligen ett flertal bloggar att titta extra på och även kommentera där, och det tar ofta en hel del tid.. och då finns det ofta flera bloggar med en enda bild i varje blogg.. och bloggaren förväntar sig tydligen en kommentar och bedömning för varje enskild bild.. vem har ork och tid med det..? Bättre att lägga flera bilder i samma blogg som man gemensamt kan kommentera.. Den här kvinnan som uttryckte sitt missnöje över så många bloggar med bara en bild i varje blogg som då snabbt trycker undan andras bloggar, har jag inte heller sett till här sedan dess.. Kanske borde det finnas en begränsning på hur ofta man får lägga ut en ny blogg..? 1 gång per dygn, eller 1 vartannat dygn..? Ha det fint!
Hälsn!
Tre riktigt fina bilder alla tre! Steglits mkt tack vare ögonblicket, skatan det renodlat svartvita mot färgen och det skarpa mot den oskarpa bakgrunden, jättefint! Ändå tycker jag bildmässigt bäst om den sista med snöflingorna! Hälsningar/ Björn T
Svar från Lena Holm 2018-10-31 07:46
Tack Bjorn,
jag börjar bli väldigt kräsen med vad jag själv gillar att visa, ändå vet jag att vi tycker så olika om bilder och här kan man ju testa lite blandat.
Hälsningar Lena
Hej Lena.
Jeg stemmer på Skaden og ikke kun på grund af det enormt smukke foto. Men også fordi jeg holder af fuglen - "Nordens Paradisfugl" og så fordi den bliver uretmæssigt anklaget for at være den største rederøver. Det forsvarer jeg ved enhver lejlighed med fakta fra Dansk Ornitologisk Forening og andre instanser. Jeg fandt dette lille citat fra DOF, om at, hvis skaden og andre rederøvere afholdt sig fra deres "uhyggelige" røverier:

"Et lille regnestykke:

"Et solsorte-par får 8-12 unger. Hvis 10 unger overlever og yngler næste år, og deres 10 unger overlever og yngler osv. - så vil det på 10 år blive til 97.656.250 solsorte-unger - eller næsten 100 solsorte pr. have i Danmark ! "

Mvh. Erik.
Svar från Lena Holm 2018-10-31 07:48
Tack Erik,
för en fin kommentar ett kul citat. Jag gillar också skator för de är smarta och väldigt kul att titta på. Dessutom är de vackra men ofta väldigt misstänksamma och svåra att få på bild.
Hälsningar Lena
Vet inte om det varit någon diskussion om antal bilder i bloggarna här, då jag varit borta utan tillgång till nätet...ganska skönt det också och man glömmer lite bort det där med att blogga och läsa i andras.
Men jag gillar då det finns lite mer innehåll med både bilder och text.hur som helst så är dina tre trevliga att betrakta och även texten.
I övrigt så tycker jag det är kallt och blött nu, längar bort igen.
Svar från Lena Holm 2018-10-31 07:52
Tack Margareta,
nej det har inte varit någon diskussion. Jag bara kämpade lite med ett inlägg som jag gärna ville lägga ut trots att inspirationen tröt och jag bara hade hemmakvarteren att gå runt i. Dina inlägg är oerhört välarbetade och du har mycket informativ text till dina bilder. Få här lägger så mycket tid som du gör och de är alltid intressanta att läsa.
Hälsningar Lena
Snyggt fångat på steglitsen och skatan är väl på väg att försöka få sig en matbit någonstans. Sol och snö är en vacker kombination även om det ställer till en del när det kommer. Jag tyckte det kändes som -20 när jag var ute i helgen men det var bara ett par grader.
Och jag får säga grattis till förstapris i månadens mastertävling ! Härligt !
Svar från Lena Holm 2018-10-31 08:01
Tack Ing-Marie,
det kändes kallt även hos oss och var inte alls så mysigt att vara ute. Steglitsen är för övritgt fotat genom ett fönster. De är så nerviga och kommer inte till mataren när man är ute. Kul med tävlingen. Jag hade inte en aning för jag har inte tidningen själv. Jag skickade in den bilden sista timmarna innan omgången stängde och brukar oftast inte bry mej alls om att delta. Nu känns det som att jag borde skicka in något även nästa omgång.
Hälsningar Lena